Автор Тема: Југце 45ка  (Прочитано 63159 пати)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
Одг: Југце 45ка
« Одговори #210 на: 22 Ноември 2016, 17:34:11 pm »
Ауууу срамота, сум ја запуштил темава(среќа не и колата хаха).
Однесена денеска на сервис, наштелувано палењето, наштелуван карбураторот, на 79 000 преде како сијамско маче(тоа доека не го сменам :P ) ;D
во меѓувреме сум по потрага по здрави не скапани носачи на заден браник(мада мислам дека и тоа мислам дека деновиве ќе биде решено ќе и биде ставен браникот, чепкано ситници пошто 97% колата е склопена(останува сеа да се мењаат само работи на ентериер и екстериер како ќе наоѓам и зимам(седишта, друга шалтабла, кастм мејд инструмент табла...)...и да уште не е спуштена ама ќе биде и тоа набрзо пиксните и штрафовите ги имам, чекам да ми средат предни федери едни да ми ги даат и да си клекне(не сакав да чепкам пред регистрација, не знам зашо ама така испадна). Останува викендов најверојатно моторот и карбураторот да ги светнам, земав арис, па викендов најверојатно ќе си се занимавам со тоа.

У меѓувреме си играв со топчето од мењачот

ја средив прачката за хауба(беше целата никаква рѓосана, у филер, у лак, у сребро..), сега е исполирана.

и конечно легални сме

и една бонус слика после перење од неделата со старата таблица

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #211 на: 22 Ноември 2016, 18:05:33 pm »
Убаво убаво.. него нови фарови имаш?
Дека пред недела дена го гледав едниот фар без стакло беше.  ;D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #212 на: 22 Ноември 2016, 18:09:47 pm »
беше беше сеа тоа другото црвено југо од страна на зграда е без десен фар, а моето е со десен фар ;D,на последнава слика уште е со скршениот фар за тоа и е скинат тој дел од сликата хаха, треба да го расклопам тоа друготo да ја пребацам шофершајбната и да видам што ќе праам со тој мотор, тоа е со 55ка мотор и дупли издув и отом потом да зеам од тие crystal фарови што ги викаат, е тогаш ќе има нови фарови хаха

едит:
еве го со осакатен фар

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #213 на: 22 Ноември 2016, 18:10:40 pm »
Многу ти е мерачко југцето. :)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #214 на: 22 Ноември 2016, 18:13:13 pm »
Џебот ми знае колку е мерачко, а тек па коа ќе ми текне уште колку има у него плус да се фрла хаха :D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #215 на: 22 Ноември 2016, 20:29:34 pm »
Едни амортизерчиња спортски да го клекниш убо, со кратени спирали можи да ги заебиш само амортизерите... Ова од искуство ти кажвам. И некој пошироки бандавчиња. Барај некој со поголем ет да излезат појќе надвор и да можиш со 155ки гуми да ги возиш. :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1790
« Одговори #216 на: 22 Ноември 2016, 22:27:31 pm »
Фино Југце, на плин ќе иде или мерачки на бензин ќе го шибаш?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
« Одговори #217 на: 22 Ноември 2016, 22:41:09 pm »
Бојава е идеална за колава. Полн погодок.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #218 на: 22 Ноември 2016, 23:15:47 pm »
Едни амортизерчиња спортски да го клекниш убо, со кратени спирали можи да ги заебиш само амортизерите... Ова од искуство ти кажвам. И некој пошироки бандавчиња. Барај некој со поголем ет да излезат појќе надвор и да можиш со 155ки гуми да ги возиш. :)

Овие се 155ки гуми, ама се слагам со тебе, треба и по широк и со поголемоб ет бандаж, а тие спирали што ги пишав нема да се кратат, туку ќе се греат, а понатаму здравје боже ќе се размислува за спортски спиралчиња.

Фино Југце, на плин ќе иде или мерачки на бензин ќе го шибаш?

ќе го возам на плин и со парите што ќе ги заштедам ќе ти ја купам фабијата 1.2 tsi  да ти дојде душичката на место хаха ;D

Бојава е идеална за колава. Полн погодок.

Фала карпатскиот, замислата беше со бојава да биде уникат кај нас па и пошироко(по мои слободни проценки претпоставувам не за долго хаха) :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #219 на: 22 Ноември 2016, 23:26:00 pm »
Немој да ги грееш најди од фиќо задни спирали пасент ти се а и нема да бидат греени и деформирани,а и однеси ги кај зајо да ти ги скратат осовините или пак да се преправи повратниот стопер малце повисок за да не добиеш клацкалица,за позади знаеш или пеглај го платното или направи си болцни.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #220 на: 23 Ноември 2016, 00:16:02 am »
Daj be spusti go ne bidi pederasticen ;D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #221 на: 23 Ноември 2016, 00:41:02 am »
ќе биде ќе биде, пред нова година би требало да биде хахаха

си иам мука нит можам да најдам клешти за спиралите нит можам спирали само по отпадиве одвоени од амортизери зашо нејќам да ги чепкам моиве сакам да си останат ко што се, пак ќе кажам штрафовите и пиксните ги иам за позади, предницата ми е проблематична хаха

башка сакам до кај мето да го однесам да види предница и задница што све ми е за мењање па да ја центрирам, пошто предницата као да ми плива ко да има некое зглобче за мењање

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #222 на: 23 Ноември 2016, 01:26:16 am »
центрирај ја после спуштањето, да не фрлаш џабе пари бидејки ке треба пак

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #223 на: 23 Ноември 2016, 01:34:40 am »
Убо ти кажа Влатко, немој да грејш, а ако сечиш немој појке од круг и полл. А со круг и полл нема да постигниш ефект. Пробај со спирали од фичо или крати ги амортизерите.
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #224 на: 23 Ноември 2016, 09:15:17 am »
Бoјaвa е зaкoн, дaј кaжи кoд дa гo нaшминкaм нa стaриoт Југцетo :D