Ај да пишеме нешто, од дамна не сум пишал, да не зариба темава пошто југото абер нема од зарибување ко саат работи хаха
значи колата е генерално склопена и у возно стање, фали уште позади браник да се стави, ама тоа чека пошто неможам да најдам здрава и асална конструкција све е скапано што видов и земав, и шофершајбна здрава и тоа неможам да најдам асална све што ги видов имаа гребаници од брисачи, и треба да се спушти ама и со тоа си иам мака пошто неможам нигде по отпадиве да најдам одвоени спирали од амортизери, све ми викаат ако ти треба еве ти извади си а неам клешти за спирали, у меѓу време ставени се бандажите, напред сменети се жмигавците у браник со бели стакленца, денеска нешто фатив предните брисачи главеа и крцкаа на палење и вртење вртеа со кочење па ја растурив цела летва и моторчето и пребришав и премачкав комплет од ново, да се смени само шофершајбната и предницата ќе и биде 99% готова, у меѓувреме денеска приметив дека тече бензин резултат пукнато црево што излага од бензинската пумпа и пукнато едно од двете црева во карбуратотрот, мада тоа се очекуваше пошто сите 3-4 црева што служат за пренос на гориво се распукани скроз, така да тие или денес или утре ќе ги сменам и за крај пред едно две недели ме удостоија со обивање пред зграда, наиме пробаа да го обијат( а во тоа и успееа) преку гепек, среќа во несреќа не земале ништо све беше во кола.
Еве и некое сликиче
МеАнизмот од брисачите
Жмигавчињата
Еве од кај пушта бензин