Ти испраќам слика од ист мотор како кај мене(ме мрзи по топлово сега да одам да го сликам), ако можеш обележи што си сменил и каде е бомбината. Автоелектичариве викаат дека двете плочки од кои излегуваат каблите за свеќиците се уствари бомбините. А ја видов под моторот од задна негова страна, од кај совозачот, дека има едно што личи на бомбина и дебел кабел влегува во него. Ама по која логика не ми е јасно би ја ставиле под моторот, да ја лупа вода , кал и сл.?
На инструмент таблата ми светат нон стоп сијаличките за Airbag, ABS, Stop, Service и за ручната. Иначе на тестер Clip за Рено, кај двајца мајстори ми јавува дека не го наоѓа ABS-от, airbag-от и дека бравата за палење е премостена за да не зафркава имобилајзерот. Сервисериве викаат дека нешто имаат зезнато дечките кога го местеле алармот. Имам книга за сервисери за Лагуна 1, 2200 страни со слики со све, ако сакаш ќе напраам upload да си ја симнеш преку WeTransfer. Ама е на руски во PDF
. Имам и верзија во Word. Пиши ти што си напраил со бомбината и ако можеш сликни ја да видам како изгледа.
А, да и ова ќе заборавев. Имам пињон за продавање за километража и за брзина, што се става на мењачот(по грешка го купив).
Поздрав и ти благодарам