Автор Тема: Храна  (Прочитано 1481167 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
Одг: Храна
« Одговори #5055 на: 20 Октомври 2015, 22:23:55 pm »
Убаво рипче исто и во ресторан Бигор - Вруток.

Апсолутно. Пу пу да не ги урочам пар пати сум бил, немам никакви забелешки, храната (риба и нериба), услугата и цените одлични.

Ме напињаат да сме оделе во Панорама - Вруток, едино таму од вруточките кафани не сум бил.

У тоа на почетокот (кај Симе мислам се викаше) е ок,  во Бурими ок беше храната, ама екстериерот ентериерот и останатата "декорација" не беше по мој вкус.

Ова Ранч на Онак изгледа топ, во Гиновци сум бил, во уште едно таму исто со езеро сум бил ама ова ќе да е трето некое.
« Последно менување: 20 Октомври 2015, 22:29:03 pm smole »

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #5056 на: 20 Октомври 2015, 22:46:33 pm »
Месена плескавица во ДМ! Уште ми е во мисли...

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356
« Одговори #5057 на: 20 Октомври 2015, 22:59:55 pm »
Пред малку ги пробав крофните од Хром.

Не се нормални тие колку крем фукаат во крофните. Ок е крофната инаку, количината на кремот внатре е претерана како за крофна.

Две крофни ако изедеш одма инсулин треба да си вбризгаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #5058 на: 20 Октомври 2015, 23:09:35 pm »
Имаат и со повеќе крем, ако побараш.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2755
  • Шалабајзер
« Одговори #5059 на: 21 Октомври 2015, 02:59:52 am »

Пред малку ги пробав крофните од Хром.

Не се нормални тие колку крем фукаат во крофните. Ок е крофната инаку, количината на кремот внатре е претерана како за крофна.

Две крофни ако изедеш одма инсулин треба да си вбризгаш.

Зависи каква си јадел, имаш од 15/20 и покачана од 25 или 30... Следен пат ако сакаш да експериментираш, пробај мешана, со мармалад и крем, а најтазе им се околу 10 и 12 навечер/по полноќ

П.С: У сабота не работат :)
No turbo, no fun :)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #5060 на: 21 Октомври 2015, 03:08:13 am »
Ај на гугл мапс кажете кај се најдуваат тоа крофните од Хром. Една вечер ги баравме ама изгледа беше сабота и не ги најдовме  :)

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #5061 на: 21 Октомври 2015, 09:52:41 am »
Мислам дека оваа куќа беше, одамна не сум бил.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #5062 на: 21 Октомври 2015, 09:53:37 am »
Таа е...

мммм крофнииии... :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #5063 на: 21 Октомври 2015, 12:29:41 pm »
Фала Смоле. Баш овде баравме ама дека нема реклама, а и сабота изгледа беше и беа затворени. Ме интересира тие со екстра крем колку се добри па ќе пробам во најскоро време :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5064 на: 21 Октомври 2015, 12:35:12 pm »
Најдобри се... ама она као прописно добри, што ми се искача од работа, фаќа такси и иде таму ез сун ез посибл :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #5065 на: 21 Октомври 2015, 13:55:07 pm »
Крофна од хром е д риал диал. Ја си јадам од таа медиум сајз, пошто еднаш се полакомив и ми остана крем да си намачкам две лепчиња за сабајлето. :)
Иначе, праат и добри мекици, да си знаете ако имате потреба.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #5066 на: 21 Октомври 2015, 15:03:27 pm »
ne jadam corbi, ne sum probal kolegive gi falat vo kisela voda kaj toj zatucaniot trgovski pozadi ekonomskoto prema balonot kaj slepite koga ides, i na taa kumanovskata benziska kaj tineksot kaj klanica pred elektroelement...inace ova so krofnive koe rabotno vreme go ima?

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #5067 на: 21 Октомври 2015, 16:17:32 pm »
Завчера во ДМ се прелажав да нарачам месена плескавица и уште жалам, мала и љута. I will stick to regilar шарска from now on.

Ова е салата и јагнешко во Јавор Агапи

Ова е јагнешко во Јавор Џоко

Од двете места дефинитивно го бирам Јавор Џоко, храната е одлична, цените кај двајцата се малтене исти али услугата (особено ако ви се погоди царот од келнер) во Џоко и амбиентот е поубав.

Пица од The Last Slice , не е лоша а е 2.5 евра (двете парчиња). Увек тазе.

Гирото од кај Белата кула што некој го збореше го пробав, ништо посебно, компирите најубави од цело гиро, месо немаше нешто многу

Ова гиро во тортиља за мене е многу поштосно и поприфатливо, од Prassas , обичното гиро има неверојатно многу месо, а и вкусно е (имаат 5 гира што се вртат, нон стоп). Единствено повкусно од ова е гиро на јаглен што сум јадел само еднаш.

Локумадесов кој го прават дечкиве  е стварно најдобриот кој сум го јадел, на кеј на Солун се скоро секоја вечер.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #5068 на: 21 Октомври 2015, 16:39:45 pm »
Немој некој само да го пропуштил донерот Пласет до 7ца кај грчка амбасада. За 80 ден е преполн со месо а 100ката е веќе таман да се најаде прегладнет возрасен. И тоа телешки

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5069 на: 21 Октомври 2015, 16:51:44 pm »
Мене еднаш ми се погоди превише бибер да имаат турено у месото, па го ждригав уште два дена :)

Иначе да, препорака и од мене :)