Автор Тема: Renault Espace 2.0 103kw бензин  (Прочитано 2955 пати)

Отсутен dejanmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
Renault Espace 2.0 103kw бензин
« на: 23 Јануари 2015, 18:14:58 pm »
Здраво господо Форумџии. Со оглед на тоа што се прошири нашата фамилија за уште два нови члена (близнаци) и сега сме 5 комада :D, автоматски сме во потрага по поголемо возило. Според можностите ова возило ми фаќа мерак.
Ве молам сите што имате искуство и познавање со ова возило а пред се моторот. Дали има проблеми овај мотор, дали трпи плин, трошоци за одржување (моторот има поминато 260000 реални) итн...
Се надевам на искрена помош.
Пздрав Дејан.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Одг: Renault Espace 2.0 103kw бензин
« Одговори #1 на: 23 Јануари 2015, 18:34:30 pm »
Еден член на форумов продава вакво комбенце, но дизел со 115кс, па ако не си стриктно одлучен за бензинец разгледај ја и оваа понуда.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,16489.msg742193.html#msg742193

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2 на: 23 Јануари 2015, 19:27:23 pm »
Здраво господо Форумџии. Со оглед на тоа што се прошири нашата фамилија за уште два нови члена (близнаци) и сега сме 5 комада :D, автоматски сме во потрага по поголемо возило. Според можностите ова возило ми фаќа мерак.
Ве молам сите што имате искуство и познавање со ова возило а пред се моторот. Дали има проблеми овај мотор, дали трпи плин, трошоци за одржување (моторот има поминато 260000 реални) итн...
Пздрав Дејан.

близнаци? ај за убаво и за арно нека е... првото колкаво ти е? мислам, те прашувам заради законот за обавезно имање специјални седишта за деца...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен dejanmkd

• Почетник
  • *
« Одговори #3 на: 23 Јануари 2015, 20:15:11 pm »
Пздрав Дејан.

близнаци? ај за убаво и за арно нека е... првото колкаво ти е? мислам, те прашувам заради законот за обавезно имање специјални седишта за деца...

На какви специјални седишта мислиш пошто ја имам овие од chicco што се.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4 на: 23 Јануари 2015, 20:33:19 pm »
На тие мисли ...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #5 на: 24 Јануари 2015, 23:29:04 pm »
па да де.. тоа се специјални седишта за деца.. чико, кам, џиџибебе итн итн... сакам да кажам, 3 комада ке треба да имаш така?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен dejanmkd

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 25 Јануари 2015, 01:00:36 am »
Секако дека да.
Него некој да кажеше за колава нешто....

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7 на: 25 Јануари 2015, 02:08:56 am »
за еспејсот можам да ти кажам дека е полно со сензори и електроники. од внатре е комфорна кола, и доста пространа, но делот со кварливите електронски компоненти е малку табу тема. имам возено кратко само, кога ја возиш дава некако чуство за нестабилност, а напротив, доста стабилно возило е...

колку што знам, има точно 52 различни сензори. ако има фабричи паркинг сензори тогаш се 54 (оние 4 сензори на браник ги сметаат како еден модул и плус има уште еден сензор од предна страна)... размисли дали сакаш да имаш возило со толку многу сензори кои се реалтивно кварлива роба, бидејки сепак е рено во прашање... не дека возилото нема да ти работи и да ти вози, се ке биде ок по тоа прашање, ама ке почнат разно разни сијалички да ти трепкаат... инаку има еден во сервис што доаѓа со такво рено, лас вегас му е шалттаблата, нема нешто што не му свети, ама вика, човекот дека уво го боли, и си тера како да не е ништо...

е ова е моето скромно искуство со ова возило.

ако ме прашаш мене.... без оглед за мислењата на повеќето.. и јас сметам дека ОД НАДВОР Е РУЖНО ВОЗИЛО, али одвнатре баш и не е... но со твојов “проблем“ (ако може да се нарече проблем) ти си печен за една мултипла. регистрирана за 6 особи, со седишта во 2 реда и релативно голем багажен простор... средното седиште предно, му  се спушта наслонувачот и се добива маса, а воедно одлична физичка и оптичка комуникација со задното седиште. размисли по тоа прашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8 на: 25 Јануари 2015, 21:05:07 pm »
Onak da ne si gi pomesal modelite? Kaj modelot kako so go imam ako najdis 52 senzori jas napresa ke go odnesam.Deka gi bie los glas za so el.problemi gi bie ama jas dosega ne sum imal nikakpv problem.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен dejanmkd

• Почетник
  • *
« Одговори #9 на: 26 Јануари 2015, 13:08:29 pm »
Прво се извинувам затоа што јас не ставив година на производство.
Еспејсот е 2000 година и прашање до Мечето како е задоволен со неговиот ( сигурно ке паднеше избор до неговиот ако се одлучев за дизел).
Поздрав Дејан.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10 на: 26 Јануари 2015, 19:41:18 pm »
Jas sum zadovolen od kombeto imam uste nekoi raboti da gi sredam ako ne go prodadam do togas inaku ne sum imal nikakov problem do sega.Go imam godina I pol skoro I imam pominato okolu 15Kkm pa mozebi e rano da kazam.
Poso si zainteresiran za benzin treba da ocekuvas pogolema potrosuvacka poso se raboti za tesko vozilo nad 1.5t inaku e merak za vozenje meka voznja I sl.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D