Автор Тема: Lancia Lybra, 2.4jtd.  (Прочитано 47842 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Lancia Lybra, 2.4jtd.
« на: 20 Септември 2011, 14:01:40 pm »
Zdravo na site,

Da vi se pretstavam so mojot izbor na avtomobil:

Lancia Lybra, 2.4jtd, 2000g, V5.
Spored mene prekrasno vozilo koe nudu mnogu e mnogu zabavna za vozenje i bas po moj vkus.
Amortizacija prekrasna, sredno meka na neramnini no sepak dovolno sportska za krivini, dizajnot premnogu silen, ne bi mu se dopadnal sekomu no mene DA, BOSE 7+1woofer i fabricko pojacalo, strasno kvalitetno ozvucuvanje, za oprema nema da zboram, izlisno e, nasproti site muabeti, kolata na 268.000 se drzi odlicno, se nadevam ke bide taka i ponatamu, smeniv ulje, komplet filtri, predni plocki za kochenje, toa e za sega.

Ja kupiv zatoa sto mnogu mi se bendisa i ne sakav da veruvam na site komunisticki muabeti drn drn jarinja i zasega ne sum naisol na nekoj problem osven lamelata sto go smetam za potrosen materijal, za cenata nema sansi da se vkusi vakov luksuz kaj drugo vozilo so ista cena, uzivanjeto da se vozi ovaa kola e golemo...
Vo vrska so odrzavkata ne znam sto da kazam, se rasprasav za razni delovi, gi ima, i se so max 10% poskapi od drugite a ima i dosta poskapi, licno mene ne mi se stedi koga e vo prasanje odrzavkata na mojata kola, daleku e deka sum finansiski sposoben za vakva kola no ne e naucna fantastika odrzuvanjeto kako sto se zbori...

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Одг: Lancia Lybra, 2.4jtd.
« Одговори #1 на: 20 Септември 2011, 14:05:45 pm »
претпоставувам тазе ти е купена, па создравје да си ја возиш и долго да те служи, редно е и некоја слика да ставиш од колата

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2 на: 20 Септември 2011, 14:06:33 pm »
Добре дојде драг пријателу,само уште слики да ставиш од колата  ;D,ОДЛИЧЕН ИЗБОР си направил
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #3 на: 20 Септември 2011, 14:08:07 pm »
Добре дојде драг пријателу,само уште слики да ставиш од колата  ;D,ОДЛИЧЕН ИЗБОР си направил
Blagodaram na site, eve za sliki vekje se trudam, malku se golemki pa resiziram :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #4 на: 20 Септември 2011, 14:09:01 pm »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6 на: 20 Септември 2011, 14:20:16 pm »

Одлична лимузина. Добродојде !
« Последно менување: 20 Септември 2011, 14:27:05 pm Cuore Sportivo »

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #7 на: 20 Септември 2011, 14:23:54 pm »
супер количе,лелеллеел кога ке ми текне како трга овај мотор....колку ја плати ако не е тајна ???

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #8 на: 20 Септември 2011, 14:34:18 pm »
супер количе,лелеллеел кога ке ми текне како трга овај мотор....колку ја плати ако не е тајна ???
Ovoj motor koga trga sedisteto krca :)
4300 evra ja plativ, registrirana cela godina, uljeto koga go menjav staroto bese uste zolto, kako sto kazaa gazdite taka i bese, ima i chip4e za da trga tro pojke :) potrosnja 7l na 100km, potrosnjata ja meram od nalevanje do nalevanje bez stedenje vo vozenjeto, zboram pletvar 5gear 140km/h, Stip, Probistip... Nakaj Skopje 6l osven ako ne vleguvam vo Cair :) najmnogu mi ima potroseno 9l na 100km koga posetuvavme planinsko selo vo Kavadarecko no toa e samo po ugornici i vozenje vo kolona...

Ovaa nedela ke se menja lamela LUK poracana od gayland, ja nemase tamu pa od Germanija ja poracavme via Gayland po cena od 220e za komplet so drug lager i potisna, potoa sledi rebrast remen so zategaci, spored servisnata ima pominato 50.000 rebrastot i e menet vo Svajcarija od kade i e donesna kolata, garancija ima 120.000km ama nema da rizikuvam, max uste 10.000km ke go vozam...Rmenot "power grip" kosta 115 evra so se komplet zategachi, vodnata pumpa kosta 35 evra, ovie detalji gi pisuvam cisto da se ima orentacija deka ne e SF odrzavkata na ovaa kola...

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #9 на: 20 Септември 2011, 14:37:40 pm »
Imase i tuka lamela, najevtino Skopje 17.000, istata lamela SACHS vo Kavadarci 20.000 - covekot kukja pravi izgleda, mu trebaa pari, znaci ke kosta skapo odrzavkata ako se soglasis da ja platis cenata sto mu odgovara na prodavacot, rastrcaj se malku ako ti se mili parite, ke se najde resenie...
Zborot mi bese: Ima na lager delovi...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10 на: 20 Септември 2011, 16:16:11 pm »
Знаеш нешто повеќе за прoизводите на LUK ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #11 на: 20 Септември 2011, 16:23:08 pm »
Одлична лимузина. Ова ти е Италјански мерцедес

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #12 на: 20 Септември 2011, 16:23:32 pm »
Одлични се, прво вградуванје во Опел.До сега на лук сум немал рекламација.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #13 на: 20 Септември 2011, 16:26:15 pm »
Одлични се, прво вградуванје во Опел.До сега на лук сум немал рекламација.

Чим од тебе ова го слушам полесно ми е, имено ланската година ми откажа пумпата на кумплуг и ја заменив со LUK, бев малце скептичен, посебно ради ниската цена 1700 денара, но сега за сега одлично се понаша.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #14 на: 20 Септември 2011, 16:26:56 pm »
Знаеш нешто повеќе за прoизводите на LUK ?
Ne bas,
Znam deka demek se germanski, deka novite tojota korola gi ima, deka SACHS navodno se proizveduva vo Srbija po licenca ili poinaku, deka VALEO e tursko i deka ziveam vo Makedonija kade kako i da se zavrtis gazot ti e pozadi.
Valeo mi nudese servisot koj mi prodade Total ulje bez deklaracija koe mu go vrativ...

Mislenje za LUK sekako e dobredojdeno, vekje ostaviv kapar taka da zavrsena e rabotata pa ako mi objasnis za sto se raboti mozebi bi razmislil kako da se zastitam so nekoja garancija ili nesto drugo.

Cekam...
Sepak se raboti za renomiran servis, deckoto nosi godini nanazad delovi od Grcija, ne znam sto da kazam