Автор Тема: Crash Test-ови  (Прочитано 38077 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Одг: Crash Test-ови
« Одговори #180 на: 06 Април 2013, 00:27:40 am »
Martinco, sto e sigurno sigurno e, kako ne razbiras. Kakov ABS kakvi bakraci. Sedi si doma.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #181 на: 06 Април 2013, 00:31:54 am »
Не туку вие го правите седи си дома ако колата нема 5 звезди на краш тест и ако нема абс. Мене ми е сеедно дали има или нема пак возам.
А на снег не возам затоа што нејќам да ја изложувам на влага и потоа да ја затворам пак во гаража каде неможе да се исуши.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #182 на: 06 Април 2013, 00:34:17 am »
А шо правиме кога А8(кое има 5 ѕвездички на краш тестовите) се судри со Клио(кое истотака има 5 ѕвездички на краш тестовите),притоа двете возила се движат со брзина од 60км/х.Дали истата деформација од краш тестовите ке ја претрпат двете возила.Јас мислам не и не само шо мислам туку сум сигурен.
Па на крајот пак кога ке видиш на некој начин тие ѕвездички повеќе се маркетиншки трик одколку шо се наоѓаат во реалност,пошо неможиме да одбериме каде,со кого,како ке се судриме(не дај Боже).
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #183 на: 06 Април 2013, 00:40:41 am »
Sfatete deka udar kola so kola e najmal problem za ponovo vozilo. Bez razlika koj so kogo udira. Kamionite, krosoveri, dzipovi, i slicni neprilagodeni vozila za na pat se problemot.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #184 на: 06 Април 2013, 00:42:08 am »
Дени(погоре набројаните спаѓаат во НЕ дај НЕ дај Боже). :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #185 на: 06 Април 2013, 08:48:49 am »
А шо правиме кога А8(кое има 5 ѕвездички на краш тестовите) се судри со Клио(кое истотака има 5 ѕвездички на краш тестовите),притоа двете возила се движат со брзина од 60км/х.Дали истата деформација од краш тестовите ке ја претрпат двете возила.Јас мислам не и не само шо мислам туку сум сигурен.

Немој да бидеш толку сигурен. Деформацијата е таа. На краш тестовите ги удараат со 60 на саат во НЕПОДВИЖНА препрека.

Ако двете коли се движат со 60 на саат и се опнат фронтално, тогаш е ИСТО како секоја од нив да се бапнала во НЕПОДВИЖНА препрека со 60 на саат. Не, не е 60+60=120.

Ако едната кола се движи со 60 на саат и се опне во друга паркирана кола (0 на саат), сударот е како двете да се движеле со 30 на саат, или како да се опнале во неподвижна препрека со 30 на саат.

Па на крајот пак кога ке видиш на некој начин тие ѕвездички повеќе се маркетиншки трик одколку шо се наоѓаат во реалност,пошо неможиме да одбериме каде,со кого,како ке се судриме(не дај Боже).

Токму затоа што не можеме да ги предвидиме сите можни сценарија, гледаме да ги покриеме најчестите и најтипичните! Од питата на срањата ги фрламе најкрупните парчиња.

А сега, одговори искрено: замисли треба да пратиш жена и деца на пат. Дали ќе сакаш да патуваат со кола со пет или со две ѕвездици? Или сеедно ќе ти биде?

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #186 на: 06 Април 2013, 10:56:13 am »
Прашањето е опширно и неможам да ти дадам едноставен одговор,али повеќе би се мислел околу возачот одколку околу возилото.(се разбира истото треба да е комплетно исправно).

п.с за жената ич не му ја мислам. ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #187 на: 06 Април 2013, 11:40:16 am »
Според дискусијава овде мислам дека е најубаво дома да ги оставиш и жената и децата а ти сам да си одиш на одмор ! Нели?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #188 на: 06 Април 2013, 12:33:03 pm »
Samo marketing ! Posledno sto me zanima se toa kolku gi ima na kolata. Cenata mi e presudna !!!!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #189 на: 06 Април 2013, 12:45:01 pm »
Ма носи се бре. Маркетинг било...

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
« Одговори #190 на: 06 Април 2013, 13:54:44 pm »
Без тие системи да се залепиш у некој ѕид и да останеш као реклама. Тоа е Маркетинг.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #191 на: 06 Април 2013, 13:57:52 pm »
Гледај да не се залепиш.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #192 на: 06 Април 2013, 14:07:51 pm »
Гледај да не се залепиш.

ти може да си интергалактички мегашампион во гледање, убервозач кој никогаш во ниту една ситуација во ниту еден универзум нема да направи никаква возачка грешка... ама може некој друг да те залепи

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #193 на: 06 Април 2013, 14:17:58 pm »
Истотака гледам дека со возила со какви не безбедносни системи и дупли  :D 5 ѕвездички на краш тестовите гинат како свињи во кланица.Да, и да поседуваш најбезбедно возило гледај да не удриш и да не те удрат.
Шансите и процентите се да не речам небитни.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #194 на: 06 Април 2013, 14:45:52 pm »
Мече, погинал Младенов, погина и Тоше. Детето во Америка што било глупо и што не знаело за кочница коа му се заглавила гаста со 160 на саат 4 пати се преврте за да на крај колата застане. Детето имало само гребаници.

Тие системи што за некои се „маркетинг“, за многу луѓе се пресудна точка меѓу живот или дрвен ковчег.