Автор Тема: Најгрди автомобилски ентериери !  (Прочитано 42746 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
Одг: Најгрди автомобилски ентериери !
« Одговори #180 на: 09 Март 2012, 12:24:07 pm »
Можеби лансерот има поиздржлив мотор,НО околу дизајнот и квалитетот на ентериерот-просто немам коментар (читај одвратен)!

Искрено кажими поише ти се свиѓа ентериерот на лансерот во споредба со 1 ваква жаба?

слика од Пежо 407

Доколку беше наменето за мене...

За надворешниот изглед на Лансерот нема потреба да се дискутира, мање-више све е кажано. У глобала се позитивни критиките. Нормално е да има и негативни. Прашање на вкус.
За внатрешниот изглед на Лансерот, ќе кажам дека делува поедноставно и поевтино од некои конкуренти, ама во реалност не е така. Ентериерот е ергономичен и квалитетно изработен, од квалитетни материјали. Пластиката е потврда во однос на француските возила (Пежо и Рено, кај Ситроен е исто тврда, колку што се сеќавам). За изгледот дали бил „убав“ или „грд“, пак е прашање на вкус.

Што се однесува до сликава од некоја 407ца што била веројатно дупло од цената на Лансерот, ќе кажам дека не ми се свиѓаат 290341094573245 копчиња на средишната конзола, а ми се свиѓаат воланот и инструментите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #181 на: 09 Март 2012, 12:34:23 pm »
ne postirajte sliki od nekoi 307ici i 308ici koi ne se standardni ili koi se exkluzivni za saemi ili koncepti

ova e kako izgleda enterierot na mojot Lancer, samo so manualen menuvac

i eve ti nesto poexkluzivno

a okolu 207ica nemoj mngu da mi kazuvaz, soprugara ima 207hdi vo 2008g kupena e 14.500e sega ima 60.000km. enterierot e katastrofa, konci po sedista, kozata kaj menuvacot pocna da se izlupi, krcka, itn itn. za oko mozebi izgleda fensi, razigrani boi vo cockpit-ot, ama e e nesto za cudenje. za elektronika da ne zboruvam bidejki ne ni mestoto a nema ni mesto tuka.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #182 на: 09 Март 2012, 13:34:31 pm »
Дајте да бидеме реални:

P.S.Толку од мене на темава!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #183 на: 09 Март 2012, 13:37:02 pm »
Ни едново ни другово ниту се најгрди, ниту најубави ентериери :)

Според мене, соодветни се на цената и очекувањата кои би требало да ги имаме.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #184 на: 09 Март 2012, 13:40:28 pm »
Јас имама сретнато неколку луѓе што го кажуваат квалитето за внатрешноста на лансерот како неквалитетен. ГОЛЕМА грешка, со едно другарче го праевме муабетов. Сепак на крај вкус е во прашање, лансерот можеби има различен квалитет не е ист како останатите ама е алеку од неквалитетен, греота е да се прави такви муабети. Ако сакаш давидиш што не еквалитетно влези во кинескиве сега што се, чери или како беа и ќе видиш што е неквалитет.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14875
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #185 на: 09 Март 2012, 13:43:35 pm »
Новиот Лансер,односно овој модел што го имаат Осмица,Веле и др. во поглед на материјалите е одличен спрема предходните Лансери,истотака убаво изгледа,далеку од најгрд и далеку од најубав... :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #186 на: 09 Март 2012, 14:17:33 pm »
Дајте да бидеме реални:

P.S.Толку од мене на темава!

Освен воланот, врска нема ентериеров со Лансер, пошто е од Колт. Меѓу овие два ентериери, на Пежото е дефинитивно поубав.

Јас имама сретнато неколку луѓе што го кажуваат квалитето за внатрешноста на лансерот како неквалитетен. ГОЛЕМА грешка, со едно другарче го праевме муабетов. Сепак на крај вкус е во прашање, лансерот можеби има различен квалитет не е ист како останатите ама е алеку од неквалитетен, греота е да се прави такви муабети. Ако сакаш давидиш што не еквалитетно влези во кинескиве сега што се, чери или како беа и ќе видиш што е неквалитет.

Огромна вистина, што (џабе) ја мелам веќе извесно време :)

Ни едново ни другово ниту се најгрди, ниту најубави ентериери :)

Според мене, соодветни се на цената и очекувањата кои би требало да ги имаме.

Зи енд :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #187 на: 09 Март 2012, 14:21:49 pm »
Знам дека нема врска ентериерот со тој на лансер,намерно ставив 2 возила од иста или слична класа,со приближно иста цена и опрема,во случајов колт и 207.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #188 на: 09 Март 2012, 14:46:34 pm »
Има бе... Воланот е ист ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #189 на: 09 Март 2012, 17:10:39 pm »
Гојдо,

Полото во своите нормални варијанти има ентериер од гумирана пластикарија
Да разјасниме зборувам за Поло 2007, 2008, а ваљда и 2009. Секој ден го возам, никаде нема гумирана пластика. Цел ентериер е изработен од ефтина пластикарија, освен околу дршките од вратите каде е изработен од ефтина пластика тапацирана со ефтин штоф.

Цитат
која за воопшто не се раскрцкува, ниту пушта еден единствен звук.
Барам непристрастни доброволци(значи НЕ Селски патишта и Дени) кои ќе ги повозам во неколку различни Поло-вци од гореспоменатите со поминати од 50.000 до 90.000km, а потоа да се произнесат дали крцкаат пластиките или не.

Цитат
Материјалтие вградени во ентериерот на основниот Лансер се неспоредливо поефтини.
Ти се причинува, најверојатно затоа што си заслепен кога гледаш во VW.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55150
  • Махер
« Одговори #190 на: 09 Март 2012, 17:35:29 pm »
Еден единствен звук не се слуша кај мене, за разлика од 95% коли во кои сум се возел. Еден единствен, значи. :) Еден. Нема потреба да се произнесуваа жири од 44 челна, кога точно знам колку не крцнала една едина пластика на колата која ја возам постојано. :) Една.

И 600 луѓе да речат дека крцкало Поло, тоа нема да го направи моето да крцка. :D Ниту еден единствен пат.

Очигледно ти си заслепен од значката, а не јас. Ама како сакаш.  :-*

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #191 на: 09 Март 2012, 18:17:49 pm »
Ако на твоето поло не крцка, не значи дека на сите не крцка. И обратно :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1203
« Одговори #192 на: 09 Март 2012, 18:47:35 pm »
А бе се зависи и од одржувањето на возилото јас лично сум имал две возила во животов мој  фиат чинквеченто кое премногу тропаше,и пежо 307 кое ете на пример не тропа и тојотата на стариот не тропаше, се зависи од тоа колку си педантен и внимателен. На чинквечентот му беа и гумите од вратите дури искинати па морав пред да го продадам да ги менувам, седиштата се испокинаа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14875
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #193 на: 09 Март 2012, 19:24:56 pm »
Другар,Сеиченто и во гаража да го чуваш ке тропа,толку материјали изолации и сл.се имаат вградено во него...Исто е кај мене во Реното,подвозје се е во ред,ама да се возиш внатре ти се чини дека се распаднува...Тврда пластика,испечена од сонцето,окрутена од времето и тоа е тоа...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #194 на: 10 Март 2012, 03:04:36 am »
Mitsubishi ASX има најотровен ентериер -Спортекс жив си?  ;D ;D

Другите јапонски производители пак, како Honda и Toyota, се на врвот на возилата со најНЕтоксичен ентериер. Вкупно земено, пак, најотровни се Корејците...

Мирисот на внатрешноста во ново возило за повеќето сопственици спаѓа во врвот на предностите при поседувањето на ново во однос на половно возило. Но, како и со ред други работи во животот – ни ова задоволство не доаѓа без последици

‘Истражувањата покажуваат дека ентериерите на возилата содржат уникатен коктел хемикалии кој во мали, пригушени простории, особено при вискои температури, испуштаат штетни гасови. Со оглед на тоа што тие хемикалии не се испитувани и регулирани, купувачите не се свесни на каква опасност се изложени. Од таа причина, спроведуваме наши тестови со цел – откривање на производителите кои користат најштетни материјали, да ги поттикнеме во иднина во производството да се свртат кон употреба на посигутни, алтернативни методи’, истакнува Jeff Gearhart, директор на Еколошкиот центар.

Бромираните споеви, поливинил-хлорид, олови и тешки метали се само некои од елементите кои се наоѓаат на листата кои можат да доведат до низа здравствени проблеми како карцином, компликација при бременоста како и болести на респираторниот систем, истакнуваат научниците.

Резултатите од овогодинешните истражувања, кои можете да ги погледнете во целост на страната на HealthyStuff.org, покажуваат напредок кај повеќе производители, во однос на претходната година, па така 34 отсто од денешните автомобили се достапни без ПВЦ во внатрешноста.

Најголем напредок остварил Volkswagen (42 отсто) и Mitsubishi (38 отсто), додека Daimler (-29 отсто) и Volvo (-13 отсто), се овогодинешните губитници. Honda се закити со ласкавото признание – произведувач на автомобили со најмал процент на токсичност во внатрешноста на возилото, додека Mitsubishi Outlander Sport е деклариран како автомобил со најопасен ентереиер.

Следува листа од 10-те најдобри, и 10-те најлоши:

Најдобри автомобили:
 2012. Honda Civic 0.46
 2011. Toyota Prius 0.55
 2011. Honda CR-Z 0.63
 2011. Nissan cube 0.65
 2012. Acura RDX 0.74
 2012. Acura ZDX 0.74
 2012. Audi S5 0.74
 2011. Smart Coupe 0.74
 2011. Toyota Venza 0.77
 2011. Smart Passion 0.79