Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 508405 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #225 на: 02 Ноември 2015, 11:29:47 am »
Купувајте бела техника од помали дуќани и ценкајте се, ќе добиете цена од 10-20 % пониска од нептун или техномаркет.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1551
« Одговори #226 на: 02 Ноември 2015, 12:21:49 pm »
Купувајте бела техника од помали дуќани и ценкајте се, ќе добиете цена од 10-20 % пониска од нептун или техномаркет.
Мислам дека не е баш така.
У старт малите дукани имаат 10-20% поскапи цени од Нептун...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #227 на: 02 Ноември 2015, 12:41:34 pm »
Може едно такво дуќанче да посочиш Дривер?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #228 на: 02 Ноември 2015, 13:19:28 pm »
80% од продажбата се сведувала на саем продажба? што тоа? кој тоа продава 80% од прометот на саем а другите 20% за цела година?

да му кажеш на тој директор да си ги обнови информациите... на саем продажбата се сведе на ако улета некој... а не остатокот од времето... имам излагано на саем многу пати... и претходно во другата фирма... саемот стана презентација, т.е. место за презентација, а продажбата се сведе на минимум... и воедно е КАТАСТРОФА невидена... од пензионери и тинејџери глава неможеш да кренеш. сериозни и заинтересирани више ги нема... а цената на картата е посебен муабет.. 90 денари за влез на саем е мислам и поише од лудост... 1,5 евро е тоа...

ке рече некој, тој што е заинтересиран, и брка нешто ке плати и ке заврши работа.. да тоа е точно, ама треба да биде по приступачна и за шетачите. на нив треба да им презентирам, и они треба да ме видат. зашто тие шетачите, можеби за 6 месеци, можеби и за 6 години, ке им затреба мојот профил на услуга и треба да им текне на мене... а вака нема да им текне, пошто незнаат дека постојам, а не знаат, затоа што некој таму му текнало, да тури 1,5 евро карта за влез на саем на презентација...

плус крушат муабети дека набрзо саемот ке стане сопственост на банка една... има јак хипотекарен кредит земено, кој саемот не е во можност да го врати...

Место да паламудиш читај, Саем за Автомобили. Со оглед на попустите што се нудеа на времето грото луѓе го чекале саемот за да купат кола.

Ќе намалиш на цигарите и ќе прикрпиш 90 денара за карта ...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #229 на: 02 Ноември 2015, 17:38:06 pm »
Мислам дека не е баш така.
У старт малите дукани имаат 10-20% поскапи цени од Нептун...

Може едно такво дуќанче да посочиш Дривер?

Беше поодамна кога го купував домашното кино.

Најдобра понуда ми дадоа во трговскиот во автокоманда, ама ми фалеа уште пари па додека да соберам пари таа серија се распродаде и морав да го купам последно стоено на излог и користено во бисер до скалите дуќанот крусел за повисока цена. 

Во крусел тежок беше за преговарање, така да користено ми излезе околу 2.000ки поефтино, а морав да го купам бидејќи имаше јаки перформанси и квалиет за разлика од новите модели.

Карши крусел во бисер имаше исто така дуќанче за бела техника, типот отвара на нет техномаркет и ми вика бирај и на тоа 10% подоле или повеќе.

Техномаркет даваа едвај 5%.

Дознав случајно дека малите дуќани знаат да направат бизнис кога прашував за производот и ми кажуваат цена, а јас на тоа им велам таму ми нудат за помалку пари и тогаш ми прават друга цена помала од таму кај што сум ја добил.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #230 на: 04 Ноември 2015, 08:58:43 am »
Сакам кон нова година да си купам телевизор, па да те земам во преговарачки тим, да им најавам шо телевизор сакам да ми донесат и да видам колку попус ќе ми дадат.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #231 на: 04 Ноември 2015, 18:22:59 pm »
Види цените како се на повеќе места, пиши ми кога ќе решиш да купуваш.

За тв добри понуди нуди членот димитар за скоро четвртина пониска цена.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #232 на: 05 Ноември 2015, 02:42:50 am »
Саемот јас го гледам повеќе за да се информираш и запознаеш дека некоја фирма воопшто постои во градов, па здравје за купување да си знаеш. На саем за мебел дознав доста фирми, а од една и си купива после тоа.

Сега на технома горе-доле познати ми беа ама пак се наоѓа по некој што не го знаеш. А за тоа и е саемот, за помали фирми да може да се промовираат.
со концептот (моментален) на луѓе што доаѓаат на саем, прескапо рекламирање е тоа.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #233 на: 05 Ноември 2015, 02:50:51 am »
80% од продажбата се сведувала на саем продажба? што тоа? кој тоа продава 80% од прометот на саем а другите 20% за цела година?

да му кажеш на тој директор да си ги обнови информациите... на саем продажбата се сведе на ако улета некој... а не остатокот од времето... имам излагано на саем многу пати... и претходно во другата фирма... саемот стана презентација, т.е. место за презентација, а продажбата се сведе на минимум... и воедно е КАТАСТРОФА невидена... од пензионери и тинејџери глава неможеш да кренеш. сериозни и заинтересирани више ги нема... а цената на картата е посебен муабет.. 90 денари за влез на саем е мислам и поише од лудост... 1,5 евро е тоа...

ке рече некој, тој што е заинтересиран, и брка нешто ке плати и ке заврши работа.. да тоа е точно, ама треба да биде по приступачна и за шетачите. на нив треба да им презентирам, и они треба да ме видат. зашто тие шетачите, можеби за 6 месеци, можеби и за 6 години, ке им затреба мојот профил на услуга и треба да им текне на мене... а вака нема да им текне, пошто незнаат дека постојам, а не знаат, затоа што некој таму му текнало, да тури 1,5 евро карта за влез на саем на презентација...

плус крушат муабети дека набрзо саемот ке стане сопственост на банка една... има јак хипотекарен кредит земено, кој саемот не е во можност да го врати...

Место да паламудиш читај, Саем за Автомобили. Со оглед на попустите што се нудеа на времето грото луѓе го чекале саемот за да купат кола.

Ќе намалиш на цигарите и ќе прикрпиш 90 денара за карта ...

а и ти би можел да го испрактикуваш истото... не паламуди и читај... и јас зборам дека НА ВРЕМЕТО било едно а сега е друго...

и мене не ми е проблем 90 денари.... ама (да речеме) ако сум млад, со тазе завршено школо, и се досадувам и незнам што со себе, зашто немам работа, немам ни пари, дефинитивно нема да идам на саем да потрошам 90 денари кои ионака ми се скоро максмиланиот лимит шо ми го даваат моите за џапарац на дневна база... млад сум ке се отворат перспективи, ке се вработам кад тад и тогаш 90-те денари нема да ми бидат проблем, ама времето ке ми биде и пак исти курац, нема да идам на саем...  после годиништа тон, кога ке бидам пензионер, и (ако) имам пензија како сегашниве пензионери, пак ке имам време на претек а 90-те денари ми ги плаќа (субвенционира) државата во вторник и петок за да идам на саем и да правам гужва, иако ништо од тоа таму не ме интересира, ама поинтересно е од седење и мерење на веќе видените клупи низ маалото...

дали ми ја свати поентата со текстов? ::)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #234 на: 05 Ноември 2015, 03:33:20 am »
Стварно да му е жал на човек што стана со саемов наш.Едно време беше сигурно меѓу најубавите во бивша југославија.Па и подоцна до 96 чинам или 98 беше тоа беше стварно мерак за гледање.Се сеќавате ли кога имаше на излог за продажба ферари 300000 марки.
:) E тоа беа времиња.Сега саемов(ако може така да се каже)ни е мизерија,како и државата нели

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #235 на: 03 Декември 2015, 22:47:48 pm »
Откако еден маж ќе го започне почетокот од крајот на неговиот живот (ќе падне во тавче) ќе почне да и угодува на сопругата само да има мир и спокој,со средување на простор во кој и припаѓа самата а тоа е кујната,заедно со белата техника.
Па поради таа причина гледам и маки мачам што и како да одберам.
Па драги клабери дадете некој совет или поправете ме во мојот избор.

Фрижидер

http://www.samsung.com/uk/consumer/home-appliances/refrigerators/fridge-freezer/RB31FERNDSS/EU

Плотна со две грејни индукциски зони
http://www.gorenje.com.mk/hobs?c=344598
Од друг производител не најдов,ако има некој некаков предлог нека каже,услов е да има две грејни индукциски и да не се гребе подлогата.

Фурната не ми е толку битна да е околу 250 евра.

Аспиратор било кој со минимум два мотори или две турбини.

И машина за садови било која да е околу 200-250 евра.

Што ќе кажете за еуролукс,фабер и нарди,во Кавадарци има представник за нив со 3 години гаранција на плотни,фурни,аспиратори.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20802
« Одговори #236 на: 03 Декември 2015, 22:50:50 pm »
Од мене имаш најтопла препорака за Еуролукс, со таа напомена дека најчесто се поскапи од другиве.

Фрижидер, добро целиш со Самсунг, мада мислам дека може и доста добри Беко да се најдат. Нептун пак имаат сеа некои акции на Самсунг, ЛЏ и Беко, па можеш да ѕирнеш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #237 на: 03 Декември 2015, 23:31:32 pm »
Тоа и ми е целта,да ги фанам предновогодишните,празничните акции.

А за фрижидерот пријател мој е овластен сервисер за нептун во Кавадарци за Беко и останати и ми препорача Самсунг или Лг.За големина не ми треба поголем ова ќе биде 3 фрижидер во куќата +еден за длабоко,само да е со инвертер технологија со но фрост,само мислам дека овој е кој го бендисав е со но фрост и во замрзнувачот и во одржување.

Само ќе бидам ограничен во поглед на плотната,нема да имам многу избор,реално 4 грејни тела никој пат нема да ги вклучам во исто време,од искуство доволни ми се само2 грејни тела на плотна,но да е индукциска и да е отпорна од оштетување  подлогата.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #238 на: 04 Декември 2015, 06:52:03 am »
Од мене имаш најтопла препорака за Еуролукс, со таа напомена дека најчесто се поскапи од другиве.

Да не мислиш на Electrolux?
Потпис.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20802
« Одговори #239 на: 04 Декември 2015, 08:25:51 am »
Не, Еуролукс.

Кинески Електролукс има во Нептун и Техномаркет, шведскиот мислам дека не го носат кај нас.

Еуролукс има во Сколекс, Капиштец. Мислам дека е бугарски бренд, под лиценца на Фабер-Нарди.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.