Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 508497 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #210 на: 24 Октомври 2015, 17:53:57 pm »
@onak
moze sovet? kaj starite ima praistoriski rade koncar 80 litri. dali ako zemam ova
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0035549XG?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_search_detailpage
kje bide soodvetna zamena bez servis sekoj mesec? vo uk ne se sekjavaat koga posleden pat imale klasicen rezervoarski bojler, ima vakvi protocni i ogromni gas boilers za cela kukja.
on topic
sporet na plin od koj koristime samo rernata,dupla indukciska(no name) vrz nego.izgore nesto vo edna od plotnite,samo video data se nafati da ja popravi. 1500denari.pobrza,poekonomicna,pobezbedna. ne bi zemal vgradliva plotna.koga posleden pat se koristele 3 ili 4 plotni naednas? dve se dovolni najgolemiot del od vremeto. nedostatok? nemoze piperki da se pecat na nea :)
susara beko kondenzaciona, povrzano crevo do odvod,samo filterot treba da se cisti posle koristenje(ima dva.eden posle sekoe koristenje,eden na 30 koristenja).7 kila.ne sum primetil deka poti kupatilo,samo deka zagreva okolinata.odvodot moze do 80cm da krene vodata.na taa visina e zbirniot sad.
bojler leov,kombiniran. long live zelezarsko parno.do sega nemalo problemi.2 godini
peralna LG direct drive. direct drive, nesporedlivo potivka od belt drive a i bi trebalo podolgotrajna bidejki ima pomalce podvizni delovi i stresovi na istite.
peralna za sadov,beko.nema problemi.
frizider,no frost,imam zabelezano deka susi hrana.ostaviv ednas otvoreni 7 days mini.posle saat vreme bea barut.
klima ured,beko.brka rabota i nemalo problemi.sea mu sledi demontiranje so cistenje na perka i sve.
okolu direct drive. ako e analogno kako kaj gramofonite,ondak e so magneti. eden magnet e bubanjot(del od bubanjot) drugiot magnet e prsten okolu prviot magnet. pusti struja niz prstenot,pocnuva da se vrti i bubanjot.
mal sovet.koga pravite kafe caj bilo sto sto bara vrela voda. ne grejte gezve ili onakov bokal so greac vnatre.
zemete si kafemat. em kje greete kolku vi treba,em nema da ima sad so vrela voda da moze malo dete da povlece i da se osakati za cel zivot.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #211 на: 25 Октомври 2015, 14:12:39 pm »
Treba da se odlucam dal ke zemam indukciona ringla da ne recam reso ili pa plinska. Znaci zboram za edna ringla, nesto prenosno. Ja znam prikaznata za deka treba posebni sadovi no ne e problem toa. Sto e bolje od aspekt na economicnost i trajnost?

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #212 на: 25 Октомври 2015, 15:55:54 pm »
Treba da se odlucam dal ke zemam indukciona ringla da ne recam reso ili pa plinska. Znaci zboram za edna ringla, nesto prenosno. Ja znam prikaznata za deka treba posebni sadovi no ne e problem toa. Sto e bolje od aspekt na economicnost i trajnost?
,
indukciona. pobrza,pobezbedna
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #213 на: 27 Октомври 2015, 07:51:06 am »
Старо донеси, ново однеси во техномаркет.

Ах, два телевизори црт така ги фрлив, а 800 можев да земам сега, ама ако, шпорет имам за 600-тки.  ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #214 на: 27 Октомври 2015, 08:37:18 am »
за цениве на ваучеерите ако фрижидерот ми е за фрлање поарно на старо купуем да го дадам, барем сам ке си го симне до доле него да се килавам до техно маркет да го носам и да го товарам и истоварам од кола за 600 денари

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #215 на: 29 Октомври 2015, 11:50:11 am »
Идам вчера во Нептун...

- Добар ден, ми требаат, фрижидер, машина за садови, рерна, плотна .. Колку попуст би ми дале (од тоа што не е на акција) ако купам се од кај вас?
- Нема попуст.
- Фала, пријатно.

:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #216 на: 29 Октомври 2015, 11:55:18 am »
Јас изназемав тон ствари и се беше 5-6% поефтино од секаде на друго место. Незнам сега ти што си барал... и башка 5 години гаранција, а на другиве 2 години.

Тој типот у стадион доле више на „здраво шопраиш“ сме, 50ти пут му идам.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #217 на: 29 Октомври 2015, 12:01:11 pm »
Цените им се исти како и на друго место, со тоа што таму, ќе ти речат еве попуст пр. 5%... работата е што сакаш да им направиш промет од ~1500 евра а они да не ти дадат попуст на производи што не се на промоција. Во септември имаа Техномаркет и Нептун промоции на 20% на цела бела техника, после тоа имаа попуст во зависност од енергетска класа...

Иде црн Петок за најмногу месец дена. Ќе си причекаме :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #218 на: 29 Октомври 2015, 12:34:42 pm »
Епа за тој 20% зборам, јас тогаш земав. :) Убедливо најефтино беше од секаде.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #219 на: 30 Октомври 2015, 08:34:58 am »
леле црн петок идел, сигурно ке има 500 ден попуст на некој телевизор или 50% на некое кинеско ДВД

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #220 на: 30 Октомври 2015, 08:50:09 am »
Kај нас практика е попуст од 80% на застарена роба кој што никој не ја користи, пред некоја година огромен попуст имаше, CRT телевизори даваја за 1500ден. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #221 на: 30 Октомври 2015, 17:23:41 pm »
Зборев со еден од директорите на Скопски Саем, ги има малку поќе, и потикнат од муабетот пред некоја недела за време на Технома кога се разви муабетот зашто нема Саем за Автомобили, искористив шанса да го прашам и да му пренесам мислења од форумот у стилу ВЊ у прва хала оној у трета хала. Вика нема везе Деки, 80% од продажбата им се сведе за време на Саем, остатокот од годината шат пат ако улета некој .. Таков ни е пазарот, беден мизерен никаков ..

Така и за Црниот Петок, не аздисувајте многу, полека суптилно  :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #222 на: 02 Ноември 2015, 10:22:06 am »
80% од продажбата се сведувала на саем продажба? што тоа? кој тоа продава 80% од прометот на саем а другите 20% за цела година?

да му кажеш на тој директор да си ги обнови информациите... на саем продажбата се сведе на ако улета некој... а не остатокот од времето... имам излагано на саем многу пати... и претходно во другата фирма... саемот стана презентација, т.е. место за презентација, а продажбата се сведе на минимум... и воедно е КАТАСТРОФА невидена... од пензионери и тинејџери глава неможеш да кренеш. сериозни и заинтересирани више ги нема... а цената на картата е посебен муабет.. 90 денари за влез на саем е мислам и поише од лудост... 1,5 евро е тоа...

ке рече некој, тој што е заинтересиран, и брка нешто ке плати и ке заврши работа.. да тоа е точно, ама треба да биде по приступачна и за шетачите. на нив треба да им презентирам, и они треба да ме видат. зашто тие шетачите, можеби за 6 месеци, можеби и за 6 години, ке им затреба мојот профил на услуга и треба да им текне на мене... а вака нема да им текне, пошто незнаат дека постојам, а не знаат, затоа што некој таму му текнало, да тури 1,5 евро карта за влез на саем на презентација...

плус крушат муабети дека набрзо саемот ке стане сопственост на банка една... има јак хипотекарен кредит земено, кој саемот не е во можност да го врати...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #223 на: 02 Ноември 2015, 11:04:14 am »
Секој што бил на саем некаде во европава, знае дека ова тука е смешка, скопски саем е пазарче, смешка, мртов простор во градот, барем зграда да направеа тука некоја, да се вдомеа луѓе. Искрено и јас незнам некој фирма што се потпира на тоа дека 80% од својот промет ке го направи на саем. Повеќето поголеми и сериозни фирми си инвестираа во свои салони и немаат потреба од појавување на саем, боље да отидеш на качанички пат кајшто се голем дел од фирмите, да прошеташ и да најдеш тоа што ти треба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #224 на: 02 Ноември 2015, 11:13:43 am »
Саемот јас го гледам повеќе за да се информираш и запознаеш дека некоја фирма воопшто постои во градов, па здравје за купување да си знаеш. На саем за мебел дознав доста фирми, а од една и си купива после тоа.

Сега на технома горе-доле познати ми беа ама пак се наоѓа по некој што не го знаеш. А за тоа и е саемот, за помали фирми да може да се промовираат.