^^ Не, фала, само ме интересираше, а еве зашто:
Фрижидер - Горење
Шпорет - Горење
Машина за перење - НЕ Самсунг, му одлепува компјутерот од време на време
Машина за сушење не користиме
Машина за садови - Candy
Бојлер (проточен) - Stiebel
Клима - Fujitsu
Фрижидер - НЕ Горење - тој што беше земен како стар лагер, испадна дека е антички лагер од 2007ма, и по стоење пар месеци уклучен (не да лади, само у струја) се запали прекидачот и сијаличката (кој гледа дали фрижидерот е отворен или не) и стопи дел од внатрешноста, за среќа осигурачот си ја завршил работата. Фрижидерот е вратен во Горење и вратени се парите.
Шпорет - НЕ Горење, со рамна плоча после 4 месеци пукна плочата па се чекаше нова од Словенија 4 недели, заменета под гаранција.
Лебоправач - НЕ Горење после 4 месеци сам се сјеба, во сервис не убедуваа дека ние намерно сме си го расипале (која логика), сменет со нов.
И уште еден проблем со Горење производ имаше, не ми текнува сега кој.
Најдругарски совет до сите кои гледаат било што од Горење - НЕ ЗИМАЈТЕ! Џабе ниски цени и 5 години гаранција кога производите им се апсолутен шит.
Чувајте си ги парите и нервите и купете нешто поквалитетно. Имав прилика да користам во странство фрижидер Bosch no frost некое време, и можам да кажам дека бев многу пријатно изненаден.
Такоџе само пофални зборови за Electrolux фрижидер али и тој во странство, незнам чие производство.