Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 601514 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #645 на: 25 Јануари 2018, 11:01:21 am »
Да да имавме, али оваа беше толку обездушена или не знам каква, што не се познаваше дека уоште си правел нешто. Пареа пушташе колку кафе да вариш, значи ни за тоа не ја биваше:)
Ја реков да не има некој модели, барем по новиве што работат на пример, ако си видел оние правосмукалкине во автоперална, значи од една страна пушта средство некое и одма од друга цефка го собира средството. Е сега ја предпоставив некој уред сличен таков само наместо средство и хемикалии да пушта пареа т.е. таков би сакал да набавам, ако уопште постои такво нешто. А таја дома што е имавме ништо, како што кажав ќе прочади малце као демек дезинфекција и толку. Инаку со добар млаз пареа (барем на јутубе) се чисти солидно од теписи до бандажи, али секако кондензацијата или да ја собериш со правосмукалка или нели ако си надвор и ако го чистиш аутото да си падне по земја...
Вака нешто
само во еден по можност за домашна употреба нели...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8357
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #646 на: 25 Јануари 2018, 19:54:11 pm »
Дали ќе ги убие бактериите баш ме заболе.

Ми треба да растопи нечистотија и мувла на некои недостапни процепи, спојки и слично за кое треба да се окозиш за да го очистиш. Исто така за под од плочки и фуги.

Дали за таа намена би ми бркало работа???

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #647 на: 25 Јануари 2018, 21:42:41 pm »
Toa bilo nekoj epten osnoven i slab model znaci, ovaa mojava ispusta prilicno parea (ne kako ova na klipov, toa e ogromno masiniste).
Toa sto vikas po peralnite, toa voopsto ne raboti na parea. Ova na klipot e nesto drugo, no e ogromno a sigurno i dosta skapo.

Jas ja imam dvapati koristeno bas vo kupatilo za cistenje plocki i fugi. Sum se soblakal potpolno gol posto tece voda od mene, plus ladna voda da tece od cesma non stop, kolku tolku da mozes da se razladis vo sekoj moment. Koga pisav deka pravi sauna, ne preuvelicuvav. I gledas sto pobrgu da zavrsis i si vikas aj dosta e, posto sakas da izbegas od saunata. E sega kako cisti, fugite sto pocrvenuvaat, pozoltuvaat ili kakva i da stanuvaat boja, gi cisti. A za plocki, moze da se iscistat sosema solidno i so krpi. Muvla malku potesko so pareata.
Mnogu podobro svetnale plocki i fugi so varikina.
Inaku muvla na zid imam cisteno so Savo i Gloss za muvla - iskaca no i ja shmrlja bojata. Sekako najbitno e deka muvlata ja cisti, a posto mene mi bilo na skrieni mesta ne mi e bitno sto e malku zamackana bojata vo kjos koj e skrien. Ako mislese za muvla vo kupatilo-na plocki i fugi sigrno moze so ovie dveve sredstva bez ni najmalku zamaranje i sigurno nema da se poznava nisto.

Cistac na parea, za mene e promasena stvar.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #648 на: 26 Јануари 2018, 03:08:43 am »
Па мислев појакивр се подобри ама ништо.. Да да со денешниве средства џам се прават купатилата. Мене клинко авакс арис (за купатило) ми се еднакво добри.
Него ти тњкнало на кола да го навртиш ?  За ентериерот мислам дека само ќе ја напика нечистотијата внатре ама од надвор може ќе има ефект.
Инаку Пират пробај со доместос за хц нечистотија тој е густ и прилично агресивен.

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7247
« Одговори #649 на: 27 Јануари 2018, 11:28:49 am »
Поентата на чистачите со пареа е да не употребувате хемикалии. Нормално бигор и мувла не се чисти со пареа.
Ако мислите дека се безполезни, поминете со правосмукалка па потоа со пареа и видете ја крпата. Дополнително што налепената прашина не може да се исчисти со правосмукалка.
За бигор и мувла, имате средство од Фрош, мириса на алхохолен оцет, али барем не содржи хлор. Место да се мачите со крпи, сунгрри и сл. земете рибача четка и готово. Во секој случај со отворен прозор.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #650 на: 27 Јануари 2018, 12:28:43 pm »
Сервис за машина за перење во Битола (Беко), Тринитрон сеуште се добри?

На времето носевме телевизори, прегледуваат, ти се јавуваат за цена на поправка, си го земаш апаратот за некој ден.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3157
« Одговори #651 на: 27 Јануари 2018, 21:07:40 pm »
За бигор и прљави плочки ова сретство е врв:

Заебот е што го нема по продавници пошто е за професионална употреба.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8285
  • Плинаш!!!
« Одговори #652 на: 27 Јануари 2018, 21:58:43 pm »
А каде го има?

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3157
« Одговори #653 на: 28 Јануари 2018, 00:27:50 am »
А каде го има?

ММ Хоспитал хигиена.

Дали продаваат на физички лица не знам, со ова се читат тоалетите кај мене на работа, башка има супер мирис на шумско овошје.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8285
  • Плинаш!!!
« Одговори #654 на: 28 Јануари 2018, 00:36:51 am »
Не верувам дека продаваат на физички лица.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7701
  • French diamond
« Одговори #655 на: 29 Јануари 2018, 02:05:28 am »
Телевизорот  (тешиба 40") 4-5 по истекот на гаранцијата прво потемна  во горниот дел едно 10 цм...а еве сега повеќе од пола екран е потемен од нормално, мислам дека не е ЛЕД тв - то.
Имал некој сличен проблем ? Поправката претпоставувам би коштала колку пола од нов ?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #656 на: 29 Јануари 2018, 05:43:03 am »
E ama te ishibale... :( ako ne se ovie pozadinskive svetla tlloso kje pominis. zad ekranot ika "neonki" shto go osvetlivaat najverojatno se ili tie ili nivnoto napojuvanje "adapter". Moze da se improvizira i so zamenski svetla, ili zamena so led(neso led ekran, ami samo svetlata) pretezno se 1000-2000 denari plus raka. Ako e zaminat samiot ekran (ako e lcd najverojatno e ekranot ), da ste zdravi zhivi..

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7132
  • Бенве сие бенве
« Одговори #657 на: 29 Јануари 2018, 07:02:20 am »
Толку е векот на техниката денес, максимум година две од гаранцијата

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #658 на: 29 Јануари 2018, 07:28:23 am »
Денешново е пазарна економија, не е техника. Али не мора да значи, може да му е само некоја ситница, ако ти се погоди саглам мјастор може да тера долго. Ете на брата ми плазмата му прегоре за 2 год, со помош на еден пријател сменивме еден кондензатор, ене ја 5-6 години не писнала, поправката не фати 200 денари сосе пиво :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7701
  • French diamond
« Одговори #659 на: 29 Јануари 2018, 11:59:10 am »
Денес ќе го носев на мајстор, ама еве го сега се опрај, има само тешко заприметливи 2-3 линии од десна страна. Ќе го чекам пак да потемни па ќе го носам.