Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 508468 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1710 на: 11 Април 2021, 20:28:19 pm »
@Zizi 

Повели инструкции,требало да ти го дадат во Нептун листот со интрукции за регистрација.Откако ќе се регистрираш за кратко на емаилот ќе ти стигне ПДФ сертификат за 10годишната гаранција.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Zizi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 204
« Одговори #1711 на: 11 Април 2021, 20:48:40 pm »
@Zizi 

Повели инструкции,требало да ти го дадат во Нептун листот со интрукции за регистрација.Откако ќе се регистрираш за кратко на емаилот ќе ти стигне ПДФ сертификат за 10годишната гаранција.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ниту ми кажаа, ниту ми дадоа ваков лист со инструкции, ке пробам да се регистрирам сега.
Фала ти.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #1712 на: 17 Април 2021, 22:48:32 pm »
Некој број од мајстор за бела техника,се работи за сушара беко додека беше под гаранција цркна Контезатор го заменија тераше 2 ипол години сеа пак истиот проблем,машината работи само не го врти бубањот

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1713 на: 17 Април 2021, 23:55:21 pm »
Смени го сам, 2 жици се.
Фрижидеро беко, фабрички долната перка била заглавена, а пластиката дњформисана, само го приметив после гарантен рок, али му стајв дистанцери и фуче сега.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #1714 на: 19 Април 2021, 07:55:18 am »
Кога сме кај сушари и поправки, имам Аристон, мислам дека само што помина гаранцијата (нешто над 5 години), почна да пушта вода, се гледа под сушарата, не е многу ама не ми се остава така. Тоа го прави секогаш во исто време од програмата (0:47). Редовно се чисти она каде се полни вода (горе), и двата филтера (кај бубањот и оној главниот доле). Има некој претстава што може да биде? Дали да се викаат од сервисот што стои на гаранцијата (од Техномаркет, не знам кој сервис го праќаат) или имате некој искусен и добар мајстор да препорачате? Благодарам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1715 на: 19 Април 2021, 08:02:42 am »
Некој број од мајстор за бела техника,се работи за сушара беко додека беше под гаранција цркна Контезатор го заменија тераше 2 ипол години сеа пак истиот проблем,машината работи само не го врти бубањот

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Вади кондензаторот, со истиот во продавница, смени го и терај.
Внимавај само при вадење, иако е исклучена, кондензаторот држи поприлично уште напон.

Кога сме кај сушари и поправки, имам Аристон, мислам дека само што помина гаранцијата (нешто над 5 години), почна да пушта вода, се гледа под сушарата, не е многу ама не ми се остава така. Тоа го прави секогаш во исто време од програмата (0:47). Редовно се чисти она каде се полни вода (горе), и двата филтера (кај бубањот и оној главниот доле). Има некој претстава што може да биде? Дали да се викаат од сервисот што стои на гаранцијата (од Техномаркет, не знам кој сервис го праќаат) или имате некој искусен и добар мајстор да препорачате? Благодарам

Пред да викаш мајстор би ти препорачал да ја кренеш на високо и да видиш од каде протекува, да не е некое црево поткинато, опуштено и сл.
Можеби и од кај канистерот за вода е.
Ако не се снајдеш, еве број од еден дечко за бела тегника
Бранко
078393065

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #1716 на: 19 Април 2021, 08:17:40 am »
Имам мака со фрижидерот (Горење) последно време. Комората се исклучува на секои 2-3 дена а и додека работи тешко достигнува температура од -16, варира од -9 до -16 без отварање на комората. Некој со слично искуство?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1717 на: 24 Април 2021, 14:35:12 pm »
Mraz,perkata vo komorata proveri gi

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #1718 на: 24 Април 2021, 21:58:19 pm »
Да споделам едно искуство.

Пред месец дена купив Beko сушара со топлотна пумпа.

https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/BEKO-DF-7412-PA

Беше екстремно бучна мада се беше во рамките на пропишаната db. Мерев со телефон. 68dB беше на 1m.

По два дена почна да се слуша стружење назад кај моторот.

Сервисерите (Сервис Македонија) дојдоа по 3 дена од пријавувањето и видоа дека не ја бива и потпишаа налог да се врати.

Чекав 3 НЕДЕЛИ да дојде некој од Нептун. На крај се заканив со инспекција и ми рекоа да дојдам да си одберам друга машина.

Си зедов Candy

https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/CANDY-ROH-10A2TCEX-S

И можам да кажам дека сум презадоволен.

Башка има Wifi, па можам да си ја пуштам преку телефон дур сум надвор некаде итн. Се наоѓа опцијава од време на време.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1719 на: 24 Април 2021, 22:31:47 pm »
Празна ја пушташ да врти?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1720 на: 24 Април 2021, 22:34:22 pm »
Kje ja napolnis i kje cekas eftina
@Carpathian Lord od shto beshe struzenjeto?

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #1721 на: 24 Април 2021, 22:37:25 pm »
Не знаеја да ми кажат. Само дојдоа. Видоа дека стружи моторот. Рекоа во ред. Пријавено е во рок од 15 дена откако е купена, ќе може да се смени.

Секако иначе ја пуштав - полна/празна секако стружеше.

На точно 10 минути откако ќе ја пуштеше се слушаше стружењето.

Беше нивелирана до дел од степен. Прво на тоа помислив. Ама се беше супер наместено. Ете, таква ми била среќата.

Candy-то, според мене е далеку потивка.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1722 на: 27 Април 2021, 16:48:17 pm »
Јас имам Candy веќе 5 години. Единствено до сега сменет кондензатор за струја, 300 ден) Али фамилија со 2 мали деца, максимално користена.

Чисти ги редовно само 2 филтри, тој кај барабанот после секое, тој доле на макс 5 сушења.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #1723 на: 27 Април 2021, 21:36:45 pm »
Кога сме кај комбинирана машина, да ве прашам нешто. Дали е можно да има само еден филтер за чистење и тоа обичен е како кај обична машина. Инаку се работи за аристон комбинирана машина.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен zirkach

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
    • StrugaMKD
« Одговори #1724 на: 07 Мај 2021, 13:37:56 pm »
Мислења за следниве марки фрижидери: beko gorenje indesit Liebherr до 20 000 ден? Знам дека сите се ефтина класа ама нешто мора да се земе и ако е поскап не значи дека ке е потраен, препорака за некоја марка/модел висина до 151цм?
Се мислам помеѓу beko i Liebherr
facebook.com/StrugaMKD