Автор Тема: Оваа зима каде на одмор?  (Прочитано 55357 пати)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
Одг: Оваа зима каде на одмор?
« Одговори #150 на: 25 Јануари 2017, 23:17:13 pm »
За кога зборите јас бев оваа година од 1ви до 3ти Јануари на Кожуф точно е дека е у стечај ски центарот ама јас бев сместен во приватен хотел кој го има газдата на КТВ телевизија од Кавадарци Марјан....Горе што да ви кажам убавина си ги наполнив батериите, ама ски лифтот и стазите не работат,патот нагоре слабо се чисти јас колата ја оставив доле на смрдлива вода а ме зема самиот газда на хотелот Марјан нагоре заглавија сите што пробаа да се качуваат.....Ние се качивме со VW transporter 4x4 sinhro мислам дека беше и тоа само со зимски гуми не ги намести ланците ама мислам дека и шоферот е мн искусен по 10 пати на ден се спушташе качуваше за разно разни работи тие денови плус и му помогна на две три коли да се одглават..... Ај ако можам и слики ќе поставам да видите како е горе .....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9029
« Одговори #151 на: 26 Јануари 2017, 10:50:45 am »
епа тоа е поентата.

Се направи ски центар, патот остана ист. ниту се чистеше ниту се одржуваше како што треба.

еве и ти си отишол ама газдата се спуштал да те земе. така не се развива нов центар ниту па се тера туризам ама тоа е

Баш поради тие услови претпоставувам е во стечај. Се вложија пари а туристи нема.

Слично но не толку страшно е Маврово. Само порати тоа што поминува регионален пат па колку толку е по ОК ама далеку од доволно. Само за инфо на бадник кога имаше паднато убав снег, патот од браната до паркингот утрото не беше исчистен.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #152 на: 26 Јануари 2017, 11:33:29 am »
епа тоа е поентата.

Се направи ски центар, патот остана ист. ниту се чистеше ниту се одржуваше како што треба.

еве и ти си отишол ама газдата се спуштал да те земе. така не се развива нов центар ниту па се тера туризам ама тоа е

Баш поради тие услови претпоставувам е во стечај. Се вложија пари а туристи нема.

Слично но не толку страшно е Маврово. Само порати тоа што поминува регионален пат па колку толку е по ОК ама далеку од доволно. Само за инфо на бадник кога имаше паднато убав снег, патот од браната до паркингот утрото не беше исчистен.

Патот до браната го оддржува Македонија Пат, од браната натака е задолжение на самиот ски центар, затоа најчесто е неисчистен и во очајна состојба.

Ако може во Австрија на 2000 метри да има катна гаража во која паркирањето е бесплатно, а цената на картата не е многу различна од нашата. За патишта не правиме муабет автопати до самите ски центри во Франција. 

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #153 на: 26 Јануари 2017, 12:56:29 pm »
Nemam skijano na Kozuf, no 2005-6ta ja rabotev antenata na telekom gore... ne fati sneg prinudno prestojuvav vo barakite, ubo si  pominavme , jadevme pienje priroda, imase eden kutuk, samo na nego se kacis i fakas mreza za mob. :D...

Inace odlicni uslovi za skijanje e mestoto ko ke snema Mavrovo i Sapka sneg tamu uste se skija, zal mi e no mozda i podobro e da zavrsi sagata za da doj nekoj po-ozbilen da go raboti centarot, ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 514
Одг:
« Одговори #154 на: 26 Јануари 2017, 14:10:34 pm »
За да дојди некој треба да му направиме инфраструктура, не во 21 век да се возиме по селски патчиња. Кога ќе пробијат убав широк пат до горе и ќе го одржуваат може да правиме муабет, вака само може да нагодуваме што би било ако би било.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #155 на: 27 Јануари 2017, 02:59:30 am »
Nemam skijano na Kozuf, no 2005-6ta ja rabotev antenata na telekom gore... ne fati sneg prinudno prestojuvav vo barakite, ubo si  pominavme , jadevme pienje priroda, imase eden kutuk, samo na nego se kacis i fakas mreza za mob. :D...

Inace odlicni uslovi za skijanje e mestoto ko ke snema Mavrovo i Sapka sneg tamu uste se skija, zal mi e no mozda i podobro e da zavrsi sagata za da doj nekoj po-ozbilen da go raboti centarot, ...
Eпа јас кога бев двајца монтери од Телеком дојдоа утрето со џип службен и се спремаа со Ратракот да заминат нагоре до репетиторите да одмрзнат нешто колку што ги слушнав, инаку ОНЕ/ВИП веќе нема сигнал уште пред смрдлива вода а телеком воглавно имаше само на одредени места се губи......Инаку за овие што требаше да го одржуваат патот дојдоа у хотелот као да поразговараат со газдата оти се жалел дека не е расчистен патот коа испадна на крај дека имале само 10 литри нафта у камионот  :D .....

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #156 на: 27 Јануари 2017, 09:32:37 am »
z asignal prasaj vrabotenite tamu da ti go pokazat kutukoot :D :D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #157 на: 28 Јануари 2017, 15:55:15 pm »
Нема потреба да ми го покажуваат јас немав сигнал уште на смрдлива вода бидејќи сум на Оне т.е сега на Вип :) но тие што беа на Т-мобиле го бараа "кutukoot" хаха.....  ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #158 на: 03 Март 2017, 20:38:02 pm »
eve zavrsuvam so skijanje, ponajveke na obereeggen , http://www.facebook.com/Skicenterlatemar/

eve i nekoja fotka

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #159 на: 01 Октомври 2017, 19:22:41 pm »
ovaa sezona Sapka pak nema skijanjeeeee , bez sestosedot moze edno dva ti spusta i u konak na pica gnjetenje... ee-bate ELEMot nemozel moknost na struja da mu isporaca na sestosedoon

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #160 на: 29 Јануари 2018, 16:15:58 pm »
Боровец или Банско?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #161 на: 29 Јануари 2018, 16:19:44 pm »
Боровец, ама ја тоа субјективно.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #162 на: 29 Јануари 2018, 16:22:23 pm »
И јас субјективно Боровец. Субјективно и ќе одам од први март исто така :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #163 на: 29 Јануари 2018, 16:26:54 pm »
Банско имам идено, а Боровец ми го пофалија дека било добро, посебно за со мало дете. Симо јас крајот на Февруари ваљда.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #164 на: 26 Февруари 2018, 19:03:45 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.