Има повеќе опрема која 10x побрзо ќе рикне. Да зборуваш за Киаундаи ќе се согласам со аргументите околу опременоста, но не и за мизеријата Чери. Со голо око се приметуваше нехомогеноста на пластиката, имаше вишаци пластика излиена на ќошевите (недообработена пластика по вадење од калап), елементите вградени со луфта и диспозиција од два-три милиметри, што да фатиш од ентериерот крцка и ти е страв да не ти остане во рака, седиштата неудобни и направени од најбеден штоф каков што немам видено во ниедно друго возило до сега и тн. Ако имаш прилика да го видиш, побарај да ти дадат клуч да ја пробаш електриката на тинтири-минтири и да го чуеш радиото и потоа кажи ми дали ти тоа ќе го сметаш + опрема или + срање. Едноставно такво ѓубре не би споредувал со ниедна позната светска марка на возила, а најмалку пак со VW и слично.
Голф-от во основната верзија е малку повеќе пластичен од повеќето конкуренција, меѓу кои е и и30. Ама Чери е...попрво би сакал Боки 13 да ми биде жена одошто да ме осудат да возам Чери.