Автор Тема: Нов мобилен  (Прочитано 49411 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5192
  • Пиши лаже
Одг: Нов мобилен
« Одговори #180 на: 07 Септември 2021, 10:45:57 am »
Па Самсунгот има подобра камера малку и стабилизација што е за мене пресудно на камера. Додека пак, Шаомито има Gcam, каде го прави партали Самсунгот.

Генерално би одело вака,

Самсунг:
- подобра сток камера
- стабилизација, иако електронска битно има некаква
- загарантирани 3 годишни апдејти
- помазно работење на OneUI

Шаоми:
- Одличен екран, брз 120Hz. Осетна е разликата од Самсунгот кој е 90
- Поголема батерија, иако мислам дека нема да има некои драстични резултати при Screen on Time
- Поддршка за Gcam, која прави партали во секој можен смисол
- MIUI е малку лошо ако првпат одиш на Шаоми. Мада за тоа постои и Nova Launcher. Не е толку флуидно како OneUI на Самсунг.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
« Одговори #181 на: 07 Септември 2021, 15:58:16 pm »
А52, генерално немам некој замерки големи.Единствено ме нервираше ама се навикнав со време, фингерпринтот ми беше бавен некако,ама уклучено и фејс едно од двете ќе го отклучи, друго стабилизацијата на видео е мех, искрено очекував повеќе, видеото како видео е многу солидно,Fhd na 60 фрејма е топ, ама стабилизација 0, на UHD 30f e добра ама не е тоа тоа. За сликање е супер квалитетот, снимање исто е супер квалитет. Се надевам дека со време ќе излези некој апдејт или Г кам. И да не излези се решив да си земам гимбал од Алиекспрес за снимање и решен ми е тој проблем и за понатака во животот. Батеријата е супер за големината, дури некогаш и претерва со СОТ.
Ip67 проверено е, работи под вода :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #182 на: 07 Септември 2021, 16:11:26 pm »
Samo ksiaomi bajo moj!!

Јас имам користено редми ноте 3 про, ми6 и сега mi note 10 lite. Имам на многу луѓе препорачано xiaomi и сите биле задоволни. Така да земај го редмито и пиши импресии.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #184 на: 07 Септември 2021, 16:33:08 pm »
Јас би Самсунгот.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 691
« Одговори #185 на: 07 Септември 2021, 16:58:32 pm »
Samsung S21Fe излегува за некој ден, цената на А52 ке падне за недела две, ако и не е веке падната.
Ледиком мислам само што ја намалија на 18к за 4г варијантата со 8гб рам.
Софтверот на Самсунг е далеку по оптимизиран од било кој Xiaomi.

Пример, Андроид Ауто, на Samsung е вградено во Settings, а Xiaomi треба да си симнеш apk и мануелно да инсталираш.
Исто и GCam, добра е, но треба некое време да ја средиш и наместиш.
Тука лежи главната разлика, дали сакаш да купиш телефон и да не му се замараш, или ти е интересно сам да поднесуваш работи на неколку месеци оти Xiaomi после секој update ке ти за**е нешто.

Според мене, мислам дека е подобро некој стар flagship отколку нов.
Инаку и јас сум на иста мака во моментов, дали нов А52 или Mi 11 Lite или половен Samsung S10, S20, S10 Lite...
Минатата недела бев до Mobelix да земам од тие експонатите, ама испадна дека се сервисирани тие. Погледнав со заменети задни стакла или стакленца на камера на сите.
Пиши за што ке се одлучиш.

edit. Еве, A52s со појакиот процесот е веке достапен во Нептун на 22к https://www.neptun.mk/categories/mobilni_telefoni/SAMSUNG-A52s-5G--SM-A528BZKDEUC--6-128GB-Black-DS
« Последно менување: 07 Септември 2021, 19:33:11 pm draganamon »

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4758
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #186 на: 07 Септември 2021, 17:26:09 pm »
Фала на сите за предлозите...добредојдени се и нови :)

Од Samsung Note 2 до 5 ги имав сите, после ги усраа, немаше 6ка, 7цата експлодира, 8цата го поиграв неколку дена ама не ми легна некако и прејдов на мид Жаомије, Ноте 4х, Ноте 5 про, А1...моментално имам A2 Lite кој го цепам трета година и уште ќе го користев да не ми го акнеше внуката од земја, се си работи ама тел со скршено стакло неможУм.

Иначе презадоволен од Жаомије за парите а и од актуелниов А2 Lite: батеријата (4к) и ден денес држи по 2 дена, камера = срање, брзина солидна, екран просечен. Единствена реална маана е што пред некој апдејт Скајпот се усра и веќе не работи како што треба т.е. има ужасен lag, а го користам редовно во 2021 lol.

Се мислам дали пак да земам половен Note 9/10 или да пробам Oneplus 7 Pro, ама па ново си е ново, макар и кинезарија, а буџето е тај 300еур.

Реално флегшиповите на Самсунг се одлични, мидрејнџ никогаш не им биле добри, во тој сегмент Жаомије гази мислам(Note 10 Pro/Poco x3). Ќе размислам уште некој ден.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #187 на: 07 Септември 2021, 19:52:10 pm »
Инаку и јас сум на иста мака во моментов, дали нов А52 или Mi 11 Lite или половен Samsung S10, S20, S10 Lite...
Минатата недела бев до Mobelix да земам од тие експонатите, ама испадна дека се сервисирани тие. Погледнав со заменети задни стакла или стакленца на камера на сите.
Пиши за што ке се одлучиш.

edit. Еве, A52s со појакиот процесот е веке достапен во Нептун на 22к https://www.neptun.mk/categories/mobilni_telefoni/SAMSUNG-A52s-5G--SM-A528BZKDEUC--6-128GB-Black-DS

Имам S10 Lite за продавање ако си заинтересиран, само незнам колку пари одат, околу 300€ би му барал.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 691
« Одговори #188 на: 07 Септември 2021, 22:00:41 pm »
Имам S10 Lite за продавање ако си заинтересиран, само незнам колку пари одат, околу 300€ би му барал.
Фала.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #189 на: 07 Септември 2021, 22:12:47 pm »
Nokia X70 Pro, strava...sto e ovoa mobilen ili...

https://www.youtube.com/watch?v=kfjpOOGVyDU&ab_channel=Technicalcheez

Nekoj so iskustvo so Nokia mobilni da koristi?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #190 на: 08 Септември 2021, 00:40:42 am »

Имав неколку модели и искрено бев презадоволен.

Батеријата трае повеќе од било кој друг мобилен, оперативниот идеално оптимизиран, со мрежата никогаш не сум имал проблем, тастатурата исто одлична и за мене најбитно одличен квалитет на изработка, паѓа и не се крши екранот, а немав ни маска ни фолија ставено.

Не ми се свиѓаше само камерата и дизајнот, лоши слики, особено навечер и погруби се од Самсунг и другите, ако не ти смета тоа само топло ти ги препорачувам.

....пред некоја година ја сменив последната Nokia за HTC Desire, а добро ме служеа Е71, 8310, 6630, 6130.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #191 на: 08 Септември 2021, 07:22:11 am »
Nokia X70 Pro, strava...sto e ovoa mobilen ili...

https://www.youtube.com/watch?v=kfjpOOGVyDU&ab_channel=Technicalcheez

Јас земав за мајка ми Нокиа 5.3. После Шаими, Хиавеи и сл беше најприфатлив телефон. Го земав заради СД цпу, и тоа што има андроид нечепнат. Телефонот супер си работи сеа за сеа, со тоа што имај предвид дека ако доаѓа со орг амдроид, некои апликации треба да си ги инсталираш како на пр за гледање пдф.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #192 на: 10 Септември 2021, 08:11:14 am »
Видов спомнувате Redmi Note 10 Pro, а баш периодов се мислам меѓу него и  Poco X3 Pro, двата со 8GB. Ги споредувам, ама по тоа што се разбирам поголема бројка е подобро за се. Мислење од некој поупатен?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #193 на: 10 Септември 2021, 10:41:13 am »
Да се надоврзам на @Мартин_91 , ќе се обновува договорот со А1 (Комбо) и гледа за сопругата телефон, ќе се добие бонус од 20.000 ден и тука таман се вклопува Xiaomi Redmi Note 10 Pro со 6 гб рам и меморија 128 гб. Како што знам, едно време беа спукани „зададњаците“ со кинезите и некои апликации (не памтам точно кои) немаа поддршка за овие телефони. Дали тоа уште е случај, да не го земеме овој тел и после да не може да се симнат апликации како на пр google play и сл?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #194 на: 10 Септември 2021, 11:09:21 am »
@Мартин_91 и @Filip MK досега немам никаков проблем во тој поглед со мојот Note 10 Pro. Имам забележано дека некои постари апликации за кои нема најнов апдејт, ќе те извести оперативниот систем дека апликацијата е посоодветна за постар Андроид, но сепак успешно ја покренува апликацијата. Google Play Store е сосема функционално за новите Xiaomi, но не новите Huawei.

Дополнително, тука имаш Mi Video, Mi Cloud & Mi PDF Viewer, нормално опционално за користење.

Баш повеќе би се пожалил од претходниот Huawei кој беше наполнет со рандом апликации кои се дел од дополнителниот слој врз самиот оперативен систем.

А да, и топ тип - обновете договор преку телефон на A1 Live Shop и прашајте за ваучери. Уште поголем бонус ќе имате  ;)