Автор Тема: Сервис за iPhone  (Прочитано 8535 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Сервис за iPhone
« на: 16 Септември 2011, 17:13:37 pm »
Дали знаете добар сервис за iPhone 3GS во Скопје?
Имам проблем со мрежата варира од полн сигнал до  no service.
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Сервис за iPhone
« Одговори #1 на: 16 Септември 2011, 18:22:10 pm »

Софтверска грешка е 99%. Пиши му на членот Stefan_g, ги разбира и познава Ајфоните, може да ти помогне доста.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2 на: 16 Септември 2011, 18:23:14 pm »
Javi se na 070 246 450
ili               075 246 450

i baraj Vlatko (od Dracevo e), zet od sestra mi e, i e eden od najdobrite serviseri za mobilni vo Skopje.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #3 на: 16 Септември 2011, 20:17:42 pm »

Софтверска грешка е 99%. Пиши му на членот Stefan_g, ги разбира и познава Ајфоните, може да ти помогне доста.
По она што читав на интернет и јас мислам дека е софтверска грешка после декодирањето затоа барам кој си ја знае работата да не чепкам и расипам нешто
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #4 на: 16 Септември 2011, 20:33:48 pm »
Javi se na 070 246 450
ili               075 246 450

i baraj Vlatko (od Dracevo e), zet od sestra mi e, i e eden od najdobrite serviseri za mobilni vo Skopje.
Го побарав. Дечкото беше доста љубезен и коректен. Ми рече дека по се изгледа грешката е софтверска но дека сеуште нема некој додаток од apple кој би ја отстранил истата.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #5 на: 16 Септември 2011, 20:36:23 pm »
Беше во Телефон сервис ?
На другар ми тој му го средваше ајфонот...

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #6 на: 16 Септември 2011, 20:46:25 pm »
Бев тие го декодираа и тука е изглеада утната рботата кренат е на софтвер од iPod. Уште 2 пати им го рекламирав сервисот. Џабе. Познати ми се и пријатели но сега морам да барам сервис со поголеми можности и надвор од БТ. Кај мене се повторува историјата. Ќе се најди некој marsher за iPhone во СК :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #7 на: 16 Септември 2011, 21:14:02 pm »
Javi se na 070 246 450
ili               075 246 450

Го побарав. Дечкото беше доста љубезен и коректен. Ми рече дека по се изгледа грешката е софтверска но дека сеуште нема некој додаток од apple кој би ја отстранил истата.
Nekel najverojatno da ti zema pari za mala rabota, znam obicno ne rcka mnogu softverski, mnogu vreme odzema a ne se isplati i zatoa izbegava najcesto, da e hardverski ke go resi vednas, + rabota ime preku takvo, cel den e so toa tel, ako ti se veruva vo turcija kupuva delovi na kilo....da.da. na kilo i jas koga mi kaza se zacudiv..luda rabota!

Aj ako ne go sredis dodeka se vratam, ke se dogovorime pa ke gledam da go zamolam.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #8 на: 16 Септември 2011, 21:30:30 pm »
Да не се разбериме погрешно. Јас не барам џабе сервис. Ќе си платам само да се среди

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #9 на: 16 Септември 2011, 21:44:19 pm »
Имаш приватна порака...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #10 на: 16 Септември 2011, 23:22:27 pm »
Професоре, сега дури читам ова. Јас чепкам ај фони. Кажи шо мака имаш конкретно. Ме интересира кој софтвер го имаш, кој Base Band го користиш, од каде е ај фонот оргинал купен....  Ако не сакаш од овде , пиши ми ПП. А ако не можам јас ништо да ти помогнам, што значи дека е нешто хардверски, тогаш го имам докторот за ај фони, ти шо го викаш маршер. :)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11 на: 16 Септември 2011, 23:39:22 pm »
Еве Сале, осмица и Stefan_g, дај им инфо и ќе ти се среди многу брзо :)

Отсутен Stefan_g

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #12 на: 17 Септември 2011, 05:23:57 am »
Бев тие го декодираа и тука е изглеада утната рботата кренат е на софтвер од iPod. Уште 2 пати им го рекламирав сервисот. Џабе. Познати ми се и пријатели но сега морам да барам сервис со поголеми можности и надвор од БТ. Кај мене се повторува историјата. Ќе се најди некој marsher за iPhone во СК :)
Вака чим ти го имаат кренато basbendot 06.15 од iPad за да ти го отклучат телефонот а друг начин за 3G и 3GS нема мора да настане некој проблем најчесто се расипува GPS-ot и кај тебе гарант е расипан не во буквална смисла расипан ти можеш да си користиш GPS преку интернет за Facebook, Google Maps........ и сите останати GPS програми што работат преку интернер но ако ставиш навигација нема да ти работи ќе ти покажува погрешни улуци и мапи.Друг проблем што настанува при update на iPad basband кај 3G најчесто цркнува Wi-fi плочата и неможеш да користис бежичен интернет е сега кај тебе што се губи мрежата исто така е последица на тој 06.15 basband ја би пробал да со Restore и би го ставил 4.1 software бидејки овај 4.1 се покажа како најсоодветен при update на 06.15 basband но не гарантирам дека би се средил проблемот но вреди да се проба и треба да се инстралираат неколку програмчиња од Cydia.И да знаеш проблемот е софтверски и нема врска со hardware.
« Последно менување: 17 Септември 2011, 05:26:46 am Stefan_g »

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #13 на: 17 Септември 2011, 06:54:47 am »
Види вака. Телефонот има главен проблем со варирање на сигналот на мрежата. Тој постојано варира од 1-2 цртички до No service порака. Можиш да бираш и да те бираат кога е во мрежа но тоа е многу ретко.... Wi-Fi работи какои и се останато од страна на апликации. GPS сигурно не работи но сето тоа не ми треба. Доволно ми е да можи да работи како телефон. За патување во непозати места користам Tom-Tom One навигација. Еден дечко во Прилеп му правеше некое ресетирање и детекција на грешката. Нешто појави како проблем но незнам што. Му правеше ресетирање но пак исто. Му замени и еден цел дел што се наоѓа долу кај конекторот за полнење и комуникација. Со него воопшто не појави мрежа. Рече дека според него проблемот бил хардверски и се наоѓал на главната плоча. Јас iPhone  не сум имал никогаш и не ми е познато како тоа што го спомна погоре да го направам т.е. какао да го ресетирам и како да му инсталирам потребни апликации кои можеби ќе го решат проблемот. Едно од решенијата што ми беа понудени е она што го напишав погоре - се чека додаток од apple со кој ќе се среди проблемот што го прави iPod софтверот. (Version 4.1(8B117), Modem firmware 06.15.00)
« Последно менување: 17 Септември 2011, 07:36:47 am proff »

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #14 на: 18 Септември 2011, 21:55:52 pm »
Телефонот веќе замина за СК :)