Автор Тема: Следна екскурзија - локација?  (Прочитано 41763 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
Следна екскурзија - локација?
« Одговори #30 на: 13 Септември 2011, 22:16:22 pm »
Што велите за Галичките пасишта? Знам дека еднаш бевме кон Маврово, ама што има везе. Локацијата е фантастична за праење собир. Ќе треба само чадори за сонце да си земеме.

BTW, тоа 120-130 километри е многу релативна работа. На Скопјани до Тетово им е 40km. На Струмичани до Тетово им е 210.

+1 Патот е доста интересен. Доста место за паркинг. За скара и пиење ќе мора сами да се организираме. На никого нема да му сметаме. Доста фини места за сликање.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #31 на: 13 Септември 2011, 22:49:49 pm »
А да идеа предлозиве у друга тема? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #32 на: 13 Септември 2011, 23:53:42 pm »
Иначе околу темава, да се собереме 30 форумаши, за две недели на некој член може куќа да му изградиме ;D ;D ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #33 на: 14 Септември 2011, 00:00:52 am »

за овде мора да се носи скара или сендвичи.нема кафанче.

Тоа и јас сакав да го кажам. Иначе локацијава е права ствар, акосе иде нема да се зажали.

Да не лупам сега и јас слики, супер е местото одлично.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #34 на: 14 Септември 2011, 00:27:43 am »
rabotava e izlet ako e za u kafana elate veles.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #35 на: 14 Септември 2011, 00:47:34 am »
rabotava e izlet ako e za u kafana elate veles.
Во велес имам куќа треба да се реновира , па бујрум кој е расположен за работа нека повели :D ;D ;D ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #36 на: 14 Септември 2011, 00:57:58 am »
Тешко да најдеш кандидати !

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #37 на: 14 Септември 2011, 01:10:48 am »
Неќу да се наметнувам, али ја сум више за Штип или Велес, блиска дестинација + добри пастрмајлии.

Си седнеме цела банда ко луѓе, пивце, пастрмајлија рилексејшн до јаја  ;D ;D ;D

Е па тогаш Велешко езеро!

Лесковски манастир искрено не ме бендисува - пустински предели, како и поголем дел од источна МК...

дечки дајте бе нешто по централно во државава, не ми се исплаќа 600 километри за еднодневна екскурзија, а интересно би било некогаш да се направи и екскурзија со ноќевање, особено летно време можеме и со шатори, а и нешто во стилот на рели низ Македонија како што возат моторџиите, со таа разлика што ние имаме гепек и ќе можеме да си носиме скари, месо, пиење..., ова чисто како предлог да се размислува за наредната година, пошто летово и одморите веќе завршија.

Е па Крушино тогаш или Кнежински манастир (Кичево). У близина е и Манастирот Света Пречиста !!!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #38 на: 14 Септември 2011, 03:01:46 am »
А да си дојдите Битола на Пелистер :D ?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #39 на: 14 Септември 2011, 08:00:10 am »
Море Цинцариии, ц ц ц ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #40 на: 14 Септември 2011, 19:43:56 pm »
Ало... ај прво ја малце да ве искарам... ке го искарам класниот и неговите подржувачи... за правење скара на отврено такозван ПИКНИК!

Кој планираш да прави скара за 40-50 луге... ??? дали знаеш колку месо е потребно и колку време е потребно да се направи све тоа... ??? и кој ке ти дозволи тебе, ти да палиш огин во планина сега овој период??????

Немојте со такви филмови, ви се молам...

Мој предлог е, да се иде во Велес, или Штип... Мада многу повеке сум за Велес, каде каде... има повеке место за паркирање... и пастрјамлиите и скарата е перверзија...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #41 на: 14 Септември 2011, 19:47:39 pm »
Ало... ај прво ја малце да ве искарам... ке го искарам класниот и неговите подржувачи... за правење скара на отврено такозван ПИКНИК!

Кој планираш да прави скара за 40-50 луге... ??? дали знаеш колку месо е потребно и колку време е потребно да се направи све тоа... ??? и кој ке ти дозволи тебе, ти да палиш огин во планина сега овој период??????

Мој предлог е, да се иде во Велес, или Штип... Мада многу повеке сум за Велес, каде каде... има повеке место за паркирање... и пастрјамлиите и скарата е перверзија...

Ја и Рики коначно се слагаме ;D ;D ;D

Јес да не е проблем да се приготви скара за 50 луѓе. Али треба доста време и ракија ;D ;D ;D ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3912
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #42 на: 14 Септември 2011, 20:18:06 pm »
људи... идеата за пикник беше да идеме сите заедно, ама да не седнуваме по кафани и ресторани, него секој да си земе нешто од дома за јадење. кој колку сака, кој што сака... сака некој скара, скара, сака некој лубеница - лубеница. сака некој леб и сол - слободно. никој не рече дека е задолжително да се иде некаде, и да се праи скара... особено не за 30 луѓе и више. Муабетов е да си поминеме топ у друштво, а воедно да биде и поприступачно у поглед на трошоци, зошо у овој случај единствен (поголем) трошок би било горивото.

а кога некој би ме прашал мене, неам ништо против Лесновски Манастир, а ниту Штип, ниту Велес. сеедно ми е, ама коа се работи за пикник, мислам поубаво е некаде на отворено, природа... наместо на паркинг у Велес ? :)
« Последно менување: 14 Септември 2011, 20:19:40 pm KaZaN »

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #43 на: 14 Септември 2011, 20:41:03 pm »

Велес е супер место , може таму да се прави некој собир :D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #44 на: 14 Септември 2011, 22:16:27 pm »
Во старт кажувам, ако се иде некаде на некоја планинина, и да се треба дасе прати тамо скара ја не идам...

неможам да идам цел пат и коа ке дојдам тамо пали огин па прави скара а да се прави скара не е заебанција... особено за повеке луге 30+ а башке ке се умираисаме... а не само месо да се носи, ке треба и цел прибор од дома...

Затоа... ако сакате природа, ете ви го водно, па палете во природа... само секое огинче на лице место е 500 евра... па повелете...