Автор Тема: Најбрза кола на форумов, празни муабети и п&#  (Прочитано 14516 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Најбрза кола на форумов, празни муабети и препуцавања :)
« Одговори #15 на: 24 Јануари 2011, 23:29:20 pm »
Стандард Калибра е едно, чипувана друго. Али тешко дека ќе дојде до трка ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16 на: 24 Јануари 2011, 23:37:53 pm »
Е така е, на Стратро е модифициран болидот. Нема да биди фер трка.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #17 на: 24 Јануари 2011, 23:39:12 pm »
Нема фер не фер, таква е каква е колата :) Не споредуваме стандард со стандард, туку такви какви што ги имаме.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #18 на: 25 Јануари 2011, 08:52:46 am »
Спротивно на правилата е договарање нелегални трки :P

Стратро друже, кажи дали да бришам ОТ, да не ти спомнуваат Хонда у темава :)

Druze..
Ako sakas slobodno trgni gi postovite koi ne se povrzani so Calibra ....so se ovoj post.
Vcera sum zaboravil da ti pisam.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #19 на: 26 Јануари 2011, 20:50:24 pm »
Prvo ke kazam deka nikoj nema pravo da kazuva koja kola e najbrza na forumov bidejki na ovoj forum clenuvaat luge koi imaat strasno brzi koli samo sto ne sakaat da pisuvaat za niv valjda a baska sto toa mnogu lesno se dokazuva Dragster i ke znaat site na sto se i kolku im se brzi kolite. Vtoro ne veruvam deka nekoj sto nesaka ili nema 500 ili 1000 evra da potrosi na bandasi i gumi nekogas ke napravi brza kola bidejki za brzinata ke mu treba barem pet pati poveke pari nego sto ke mu treba za gumi a baska toa sto koga bi ja postignal celta da receme od nekoi 450 ks i 5000 evra troskovi pak ke se vrati na prvata stavka bandasi i gumi za da ja prenese taa sila na asvaltot.Znam deka se sprema edna Calibra vo Skopje I znaejki go covekot civa e kolata mozam da kazam deka ke bide seriozno brza Calibra.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #20 на: 26 Јануари 2011, 20:54:19 pm »
Многу си сериозен друже. чил аут. Ти имаше ауди ми се чини, многу модифицирано. Која снага ја развува?

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #21 на: 26 Јануари 2011, 21:01:56 pm »
Многу си сериозен друже. чил аут. Ти имаше ауди ми се чини, многу модифицирано. Која снага ја развува?
Ne sum seriozen ama me nervira koga nekoj se prepukuva so zborovi ili koga treska gluposti. Da imav Audi a3 so 3.2 v6 motor so DSG menuvac no ne mnogu modificirano nekoi 270 ks, a potoa imav Audi S2 2.2 turbo motor so nekoi moi modifikaci i so chip kolata pravese za mene extra vreme za standard kola od 0-100 za 5,2 sek i od 0-400m  13,2.
« Последно менување: 26 Јануари 2011, 21:16:12 pm 2fast4you »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #22 на: 26 Јануари 2011, 21:15:17 pm »
Чичо, не ги сфаќај сериозно овие муабети за најбрза кола на форумов :)

Сосема си у право за тоа што го кажа, али овдека повеќе беше кажано за да се испровоцира(не во лоша смисла) трка или муабет кој е по брз, али ни од тоа не излезе ништо.

Ти знаеш за неколку членови од овој форум што имаат многу побрзи коли од Интеграта и Калибрата, но поради некои причини не ги претставиле. Мислам дека тоа е и поради ваквите муабети, трети членови на форумов кои ниту ги виделе колите, а уште помалце сопствениците се обидуваат да даваат претпоставки која е најбрза, кој кого ќе победи и слично.

Ако сака некој да се трка со некого, лесно ќе договори трка ;)

А за таа Калибрата што се спрема и јас сум слушнал, се некои делчиња и нарачувам ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #23 на: 26 Јануари 2011, 21:16:50 pm »
Пак си сериозен :)  Си правиме муабет, не сме секогаш прецизни ниту стриктни во муабетот. Многу го почитувам твоето дело, пред неколку месеци, ти ја читав темата на странскиот форум, ги бендисав бандажите што никој не ти ги бендиса.

Мислиш ли дека а3-ката што ја имаше ќе излезеше накрај со оваа Calibra  во драг трка?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #24 на: 26 Јануари 2011, 21:18:08 pm »
Вистина е, муабетот беше наменет за Банзата да се нафати на трка, ама нишо :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #25 на: 26 Јануари 2011, 21:20:07 pm »
Се кажано од моја страна е во позитивна смисла и на шала.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #26 на: 26 Јануари 2011, 21:22:00 pm »
Пак си сериозен :)  Си правиме муабет, не сме секогаш прецизни ниту стриктни во муабетот. Многу го почитувам твоето дело, пред неколку месеци, ти ја читав темата на странскиот форум, ги бендисав бандажите што никој не ти ги бендиса.

Мислиш ли дека а3-ката што ја имаше ќе излезеше накрај со оваа Calibra  во драг трка?

Ne znam ama da bese seuste kaj mene i da bese u forma kakva sto bese koja jas ja imav ke doznaevme uste odma. Samo edno znam koga A3 kata mi bese dizel taa Calibra (ne gorenavedenata no istiot model) i begav po nekolku koli na drag trka taka da...

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #27 на: 26 Јануари 2011, 21:24:00 pm »
Videte jas ne sakam nikogo da predizvikuvam ili navredam nitu nalutam. Jas samo go kazav ona sto jas go mislam. Taka da mozete da se slozite so moeto mislenje ili ne. Toa e toa  ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #28 на: 26 Јануари 2011, 21:28:33 pm »
Пак си сериозен :)  Си правиме муабет, не сме секогаш прецизни ниту стриктни во муабетот. Многу го почитувам твоето дело, пред неколку месеци, ти ја читав темата на странскиот форум, ги бендисав бандажите што никој не ти ги бендиса.

Мислиш ли дека а3-ката што ја имаше ќе излезеше накрај со оваа Calibra  во драг трка?

Ne znam ama da bese seuste kaj mene i da bese u forma kakva sto bese koja jas ja imav ke doznaevme uste odma. Samo edno znam koga A3 kata mi bese dizel taa Calibra (ne gorenavedenata no istiot model) i begav po nekolku koli na drag trka taka da...

Со дизелаш си немаме :)

И оваа Calibra не е стандардна, а кој дизел мотор го имаше, која мокност?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #29 на: 26 Јануари 2011, 23:37:31 pm »
Videte jas ne sakam nikogo da predizvikuvam ili navredam nitu nalutam. Jas samo go kazav ona sto jas go mislam. Taka da mozete da se slozite so moeto mislenje ili ne. Toa e toa  ;D
Ти не предизвикуваш, ниту навредуваш некого, ти само правиш колона кој попрв да се вози во твое возило на некој нареден собир :D