Автор Тема: Тастатура Gigabyte K7100  (Прочитано 1598 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Тастатура Gigabyte K7100
« на: 05 Ноември 2014, 17:55:33 pm »
Мислев дека ми се расипало копче на мојата тастатура, па купив друга. Ме фати нервоза и успеав да го поправам.

Тастатурава е купена денес во Анхоч во Сити Мол, си доаѓа со гаранција 1 година. Цената во Анхоч е 720 денари.

http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=397&pid=32717

Цена: 600 денари.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
Одг: Тастатура Gigabyte K7100
« Одговори #1 на: 05 Ноември 2014, 20:00:03 pm »
Оди врати им ја. Според закон на заштита на потрошувачи мислам дека имаш рок од 1 недела да ти ги вратат парите..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2 на: 05 Ноември 2014, 23:59:17 pm »
... под услов да има некој дефект на производот. На производот нема дефект, па според тоа и не важи тоа што го кажуваш. Грешка во изборот не се рачуна како дефект :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3 на: 06 Ноември 2014, 00:10:57 am »
Доколку не си задоволен од производот може да го вратиш во рок ок 15 дена во оргинална амбалажа.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #4 на: 06 Ноември 2014, 00:21:36 am »

http://www.opm.org.mk/izdanija/MK/Zakoni/zakonot%20za%20zastita%20na%20potrosuvacite.pdf

Kaжи не ми ја збира на биро.  ;D

Извини што ти ја усравме темава, може да префрлиш се ова негде. Дадов како совет наместо да се малтретираш да ја продаваш, ако ти е успат Anhoch врати им ја, верувам дека ќе ти излезат во пресрет.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5 на: 06 Ноември 2014, 00:24:38 am »
Задоволен си само ако производот ги задоволува карактеристиките кои се наведени на амбалажата или официјалниот веб сајт. Во спротивно можеш да се сликаш или евентуално да го ставиш производот пред вратата на продавницата.

Добро бе луѓе, на кое ниво е вашата перцепција и искуство со комерцијала?

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1479
« Одговори #6 на: 06 Ноември 2014, 01:13:14 am »
Можеш да ја вратиш. Јас од анхоч земав од CoolerMaster сетот тастатура + маус , катастрофа беа и им ги вратив во рок од недела дена , им кажав не сум задоволен од производот , ми вратија парите малце по дрско , фала чао пријатно :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7 на: 06 Ноември 2014, 01:26:41 am »
Која македонштина...
И каково беше твоето „оправдување“?

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #8 на: 06 Ноември 2014, 01:31:55 am »
Читај : Катастрофа производ .Оправдување , не сум задоволен . А уствари има ли потреба од оправдување ? Имаат тест период од 7 дена .
Ти немој да бидеш "македонштина" и чувај некој производ и покрај фактот што не си добил тоа што очекуваш , а имаш шанса да го вратиш
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9 на: 06 Ноември 2014, 01:36:20 am »
Имаш шанса да го пробаш во салон и да одлучиш дали да го купиш. Тоа никој не ти го брани.
А да имаш спецификации производот, производот да ги задоволува, и покрај тоа да не си задоволен, тогаш другарче, македонштина е правиот збор на место.

Продавачот работи за да продаде, да ти даде гаранција и да ти го презентира производот. На интернет имаш ревјуа за секој производ, имаш детални спецификации, имаш шпанса да го пробаш изложениот примерок во салон. Јас не би толерирал таква злоупотреба и мисинтерпретација на законот. Секоја чест за трпението на Анхоч, иако не е неопходно.

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #10 на: 06 Ноември 2014, 01:39:37 am »
Во салон немаа изложбен примерок , сите беа спаковани .
Незнам што те буни , затоа се вика тест период

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #11 на: 06 Ноември 2014, 09:56:07 am »
Јас не би толерирал таква злоупотреба и мисинтерпретација на законот. Секоја чест за трпението на Анхоч, иако не е неопходно.

Ako не ја толерираш македонштинта, ке ти обесат инспекција на врат, за да те рикнат, подјебаваат, исмејуваат, а истите тие ке викаат како те поебале. Па макар утре немале од каде да купат и батерии за даљинско...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #12 на: 03 Јануари 2015, 17:32:11 pm »
bump.