Автор Тема: Pomos za izbor na telefon  (Прочитано 6145 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Pomos za izbor na telefon
« Одговори #15 на: 06 Ноември 2014, 01:31:20 am »
Од Алкатели само Idol 2 Mini S. Quad Core процесор и 4G LTE конекција, минимум спецификации за телефон во реонот од 10.000 денари.

Во поново време, да. Сосем си во право.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #16 на: 06 Ноември 2014, 01:42:24 am »
И ја имам Алкател бе. Тој што го препорачувам го имам. Сакам да кажам дека не вреди да се даваат пари за Идол (големите верзии) зошто немаат LTE. Срамота е имајќи за истите пари пребрз интернет, ти да главиш со 3G кој кај нас е со сомнителен квалитет.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #17 на: 06 Ноември 2014, 02:02:12 am »
А што ќе ти е на телефон интернет побрз од 8мб/сек ?  Мислам јас никогаш сум немал потреба од побрз интернет..

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #18 на: 06 Ноември 2014, 03:22:36 am »
QUART Smartphone P5000s 5" IPS HD(1280x720) / OctaCore ...
https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx...
Ovaa prokletinja dali ja ima nekoj.Vaka na hartija e avion kje trknam denoive dago dzirnam.mislenje ???

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #19 на: 06 Ноември 2014, 11:00:26 am »
А што ќе ти е на телефон интернет побрз од 8мб/сек ?  Мислам јас никогаш сум немал потреба од побрз интернет..

Потребата е да земеш што е најдобро за парите. Кога има телефон со и без LTE конекција за еднакви пари, не знам што е расправијата. Телефоните што имаат LTE конекција често имаат и подобар хардвер да поднесат интензивно користење (зошто нели побрз нетот).
Цимерот мој не ги фрлаше картоните од јајца, и кога го прашувавме што ќе му се, викаќе "ќе се најдат". И му се најдоа, за макета на факултет со која доби деветка. Така и LTE, нека не ти е потребно ама ќе се најде :)
Ние во Гостивар и Кичево немаме мрежна структура за LTE ама кога ќе ни воведат ќе те прашам дали не е убаво да сурфаш на толку брз интернет.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #20 на: 06 Ноември 2014, 11:28:30 am »
Ovaa prokletinja dali ja ima nekoj.Vaka na hartija e avion kje trknam denoive dago dzirnam.mislenje ???

Што и да е, од амц да не е. Па ни гратис.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #21 на: 06 Ноември 2014, 13:31:18 pm »
И ја имам Алкател бе. Тој што го препорачувам го имам. Сакам да кажам дека не вреди да се даваат пари за Идол (големите верзии) зошто немаат LTE. Срамота е имајќи за истите пари пребрз интернет, ти да главиш со 3G кој кај нас е со сомнителен квалитет.
бидејќи го имаш ме интересира дали ти е доволен рамот?

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
« Одговори #22 на: 06 Ноември 2014, 14:08:46 pm »
Idol 2 mini S и мене ми е подобар од Idol 2,според мене има подобар дизајн,подобро леже во рака,има 4G,подобро држе батерија и звукот е мн подобар за разлика од Идол 2 некако на бас удара  :) и не е чист,е сега на Idol 2 mini S јаде повеке РАМ колку шо имам забележано..

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #23 на: 06 Ноември 2014, 15:22:20 pm »

Да, мене ми е доволен. Телефонот го користам интензивно и за секаква намена. Социјални мрежи, форум преку Opera броусер, јутјуб, по некоја игрица и така. При големо оптеретување се загрева во предел на камерата ама океј е, ништо страшно, се живее со појавата. :)
Јас сум презадоволен од перформансите. Не сум задоволен од батеријата на LTE. На WiFi можеш да го гњавиш и пак да држи до 27 саати, ама на LTE со медиум-до-интензивно користење трае околу 9 саати. Се сомневам дека е софтверски, па ваљда ќе го средат со апдејтот на КитКет. Ако не го средат тие, ќе го средам јас еден убав ден.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #24 на: 06 Ноември 2014, 19:19:23 pm »

QUArt e живо ѓубре. Јас имав таблет и цркна. Кога го отворив да видам што има внатре почнав да се тресам...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #25 на: 06 Ноември 2014, 20:42:29 pm »
Сите се исти само значката е друга. Асален таблет над 100 евра. За телефони не сакам ни муабет да правам.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #26 на: 07 Ноември 2014, 00:05:54 am »

Да, мене ми е доволен. Телефонот го користам интензивно и за секаква намена. Социјални мрежи, форум преку Opera броусер, јутјуб, по некоја игрица и така. При големо оптеретување се загрева во предел на камерата ама океј е, ништо страшно, се живее со појавата. :)
Јас сум презадоволен од перформансите. Не сум задоволен од батеријата на LTE. На WiFi можеш да го гњавиш и пак да држи до 27 саати, ама на LTE со медиум-до-интензивно користење трае околу 9 саати. Се сомневам дека е софтверски, па ваљда ќе го средат со апдејтот на КитКет. Ако не го средат тие, ќе го средам јас еден убав ден.
ти благодарам за исцрпниот одговор,во потрага сум по телефон па се мислев да земам ц7 ама со пишаново ме премислуваш  :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #27 на: 07 Ноември 2014, 00:13:35 am »
Абе другар ако несакаш ЛТЕ (брз интернет) земи го ц7.. Немаш потреба од толку брз интернет.. И со hsdpa си пушта клипови, песни и остали ствари без никаков проблем.. Песна од 10тина мб ја спушта за 5 секунди..

Околу рамот.. Во моментов во позадина работат Viber, Whatsap, Messenger, Antivirus, Facebook, CandyCamera, ViralLite.. 480мб се искористени, 490мб се слободни...

Еве видео кај што се гледа камерата, игри ова она..

« Последно менување: 07 Ноември 2014, 00:24:28 am Бузуки »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #28 на: 07 Ноември 2014, 00:48:58 am »
(1) Немаш потреба од толку брз интернет.
(2) Околу рамот.. Во моментов во позадина работат Viber, Whatsap, Messenger, Antivirus, Facebook, CandyCamera, ViralLite.. 480мб се искористени, 490мб се слободни...

1. Ова сега го кажуваш и више никад. ;D
2. Ова е стварно океј. Кај мене се врти околу бројката од 200 mb слободни, со следниве апликации: Messenger, AccuWeather, Snapchat, Facebook, Yahoo Mail (2 процеси се не знам зошто), AliExpress, Viber, OneTouch Launcher, и SwiftKey тастатурата. Зошто само тие ги користам, и Opera што го користам за форум, цело време си седат во бекграунд и брзо си се пуштаат. Е сеа не е флегшип брзо ама е брзо за нормален корисник.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #29 на: 07 Ноември 2014, 00:56:40 am »
Па јас барем немам потреба... Не ќе спуштам филм од 10гб па да имам толку брз интернет.. А и ништо не ми мењава да почекам 1 секунда повеќе за да  ми отвори страница..

Како сака, не викам дека ц7 е подобар или полош од идол 2ка, јас нема да му го продадам.. Ама c7 e 9000ден а идол е 13.000..