Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2295320 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #5610 на: 23 Март 2017, 15:28:54 pm »
Имам некои стварчици од топмастер и ок се, али не се баш најквалитетни, неможам да речам дека се перфекција. Зборам за квалитет на изработка. Иначе би ги пофалил Force, имам битови од нив, се продаваат во хубо и се мноооооогу добри. Имаат и други алатки, не само битови, имаат рачвасти кључеви, крцкалици итн.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8003
  • Плинаш!!!
« Одговори #5611 на: 23 Март 2017, 15:29:32 pm »
Би ти препорачал да видиш во вурт што нудат. На работа користиме алат од вурт и многу сме задоволни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #5612 на: 23 Март 2017, 16:02:56 pm »
За мене позадоволителен звук даде касеткава него ли ФМ транзмитерот кој јадниот беше најевтин од постаро време, можда сега има поубави. Не е лошо некој кој има искуство да сподели од каде и каков ФМ транзмитер купил?

Инаку кај касеткава да бидете спремни и на одреден звук од вртењето на тие ролерките на кој во вистинскиот живот има лента.

Си купив штрафцигер  :)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За по дома, од кој бренд алати купувате а да не се од тие најбедните?
Зборам за Чекан, клешта, ролцангла, либела, бонсек...

Во комшии продавачот Топ Мастер ми ги испофали ама некои работи му се отров скапи. Бонсек 960 денари. Чекан антишок некој исто накај 1000 денари...

За по дома, чуму иде, или колку пари си спремен да даеш у моментот.
Јас сум зимал и од пазарче, и од Хубо, од Еуротулс, од Меркур... Брендови од чајна ворктулс, до Екстол, Униор и ним сличните :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5613 на: 23 Март 2017, 16:35:29 pm »
Ако е за трајна вредност опрчи се за бош плава. Со добар сервис и све. Рецимо штрафилица и слично што се користи често.

Ако е за колку да завршиш некоја работа као дремелче и слично extol се добри за апла ич пари.

А за рачен алат исто ако е за поозбилно ете Вурт или Бош. Пази да пишува Хром Ванадиум на алатот и да не е кинески. Зошто кинезите знаат да напишат а да е мек како душа алатот. :)
Ако ти фуфка некоја марка за рачен алат земи од истиот модел штрафцигер некој од тие модели и пробај скрши го. Или кључе некое. Одма ќе забележиш лош кинез ванадиум и салам хром ванадиум. Би требало да неможеш да го свиткаш никако. Би се скршил при преголема сила евентуално. Повеќето се ѓубре од железо или челик кои се меки ако немаат ванадиум 1% и рѓосливи ако немаат хром...

За бургии борон нитрид е многу фин материјал. И малце повеќе треба истражување за конкретно што со каков материјал се буши. За метали особено комплексно зависно од вкрутувањето на металот и процентот на јаглерод во него.
« Последно менување: 23 Март 2017, 16:40:40 pm Deni »

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8003
  • Плинаш!!!
« Одговори #5614 на: 23 Март 2017, 16:51:29 pm »
Избегнувајте го еуро тулс. Станале поголеми кинези и од кина. А ако збориме за евтин и алат онака лабаво за домашна употреба би препорачал Incco. Многу евтин кинески  алат кој располага со каков-таков квалитет и за дома брка работа.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #5615 на: 23 Март 2017, 18:06:12 pm »
Сакам да си купам електричен тример за трева, или пак може и косачка.
Не ми се дава повеќе од 2000мкд. Имав еден зелен 1000че го купив и ми траеше едно 3-4 години.
Не ми треба којзнае какви, имам мала тревна површина 1м на 6м, ќе ми врши работа.  ;D

Него видов каталог на Bricolage има еден 2100мкд кошта, како е со квалитет таму? Неам одено никогаш.

https://issuu.com/e-katalog.mk/docs/bricolage_k3_17_e-katalog

Или да ми препорачате некој што имал, паталец, м?  :D
Сам себе да си одговорам.  ;D  ;D

Се подновив со нов тример за трева.
Разгледав што имаат на понуда во Купи алат, и ми се виде убава понуда еден Extol 350w за 2200мкд и бидејќи им бил последен останат можело за 2000мкд на рамно. Арно ама, викам да разгледам и други понуди, па бев до Mr.Bricolage, прв пат влегувам таму и изненаден сум од што све има. Видов различни тримери кинески некои за 1200мкд до кај 2000мкд. Ништо од бизнисот, сепак Extol-от ќе биде. Арно ама забележав и Bosch настрана и видов акција од 2600 на 1950мкд, со две години гаранција. И го купив.  :P  ::)

Technical key data:

Bosch ART 23 SL
Motor power   280 W
Cutting diameter (line)   23 cm
Cutting system   Line spool
Weight   1,7 kg

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5616 на: 23 Март 2017, 18:09:42 pm »
Земи си влакненце.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #5617 на: 23 Март 2017, 18:14:48 pm »
Seriozen alat se znae: Snap on, unior itn itn...

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #5618 на: 23 Март 2017, 18:37:16 pm »
Земи си влакненце.

Молам?

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #5620 на: 23 Март 2017, 18:48:29 pm »
А, пластичен конец за тримероот. Па така кажи, јас читам влакненце викам што збори овој.  ;D  ;)
Иам останато од стариот ми тример кој пушти душа.  :P

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #5621 на: 23 Март 2017, 20:35:46 pm »
Татко ми како механичар за тешки теретни возила преку 35 години, колекционер е на многу гарнитури алат (како си ги пази, секоја чест)... 90% е UNIOR.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #5622 на: 23 Март 2017, 20:41:57 pm »
Тоа е југословенски Unior, закон се сега не верувам да е тој квалитет .....

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5623 на: 23 Март 2017, 21:43:51 pm »
Тоа е југословенски Unior, закон се сега не верувам да е тој квалитет .....

Верувај. Униор не се забушанти.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #5624 на: 23 Март 2017, 21:59:20 pm »
Супер е ако е тој квалитет само да не е како Искра ојде јабана кај Кинезите  :) .... Инаку за батерииски алат јас користам Девалт поконкретно штрафалки и бормашини супер се само посоленки се .......