Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2292445 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15375 на: 19 Јули 2025, 22:09:16 pm »
Кога возам велосипед обично сум со Сони WH-1000XM5 или ако времето е потопло со Сони WF-C700N , со WH-1000XM5 ми се потат ушите :D . Флип 7 ја зедов повеќе за кога ќе одам на одмор, да има музиче навечер , да се лизга ракијата и виното, а ретко кога ќе одам по парковите по Имачката. За звук немам збор, од толку мало чудо таков бас да излегува, баш сега е пуштено и звукот е топ.
Jas ne praktikuvam da nosam slusalki so velosiped bidejki najcesto so decata vozam i sakam da sum u tek so soobrakajot a so Clip 5kata i muzice imam i plus ambientalni zvuci slusam. 

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #15376 на: 19 Јули 2025, 23:14:27 pm »
Кога возам велосипед обично сум со Сони WH-1000XM5 или ако времето е потопло со Сони WF-C700N , со WH-1000XM5 ми се потат ушите :D . Флип 7 ја зедов повеќе за кога ќе одам на одмор, да има музиче навечер , да се лизга ракијата и виното, а ретко кога ќе одам по парковите по Имачката. За звук немам збор, од толку мало чудо таков бас да излегува, баш сега е пуштено и звукот е топ.
Jas ne praktikuvam da nosam slusalki so velosiped bidejki najcesto so decata vozam i sakam da sum u tek so soobrakajot a so Clip 5kata i muzice imam i plus ambientalni zvuci slusam. 

И двата пара слушалки се со ноис канцелинг он/оф,кога сум со велодсипед е на оф и се слуша се околу тебе дури има опција надворешните звуци да ги појача,но е вештачки, во секој случај поприродно и подобро е кога се има звучник, ем за децата да слушаат.Ноис канцелинг ми е он кога сум во авион да речиме, се надворешно блокира.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 100
« Одговори #15377 на: 19 Јули 2025, 23:51:37 pm »
Колку би дошло царина + ДДВ на мултимедија уред за во кола од 229 еур + 20 еур достава?

Знае некој како се пресметува?

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #15378 на: 20 Јули 2025, 00:01:59 am »
Колку би дошло царина + ДДВ на мултимедија уред за во кола од 229 еур + 20 еур достава?

Знае некој како се пресметува?

9% царина 18% ДДВ. 249 * 1.09 * 1.18 = 320 евра тотал.

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
« Одговори #15379 на: 20 Јули 2025, 00:12:24 am »

Супер, фала ти Андреј. Барем ти последно време имаш доста искуство со нашата царина. Се надевам нема да ме репнат и DHL со лежарина дека по нив праќаат.

Се работи за Xtrons мултимедија. Не праќаат до кај нас (вукојебина things) но има препродавачи на ибеј.

Имам читано дека се класа над алиекспрес уредите и користат поквалитетни компоненти. Па да видиме...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #15380 на: 20 Јули 2025, 00:18:09 am »

И двата пара слушалки се со ноис канцелинг он/оф,кога сум со велодсипед е на оф и се слуша се околу тебе дури има опција надворешните звуци да ги појача,но е вештачки, во секој случај поприродно и подобро е кога се има звучник, ем за децата да слушаат.Ноис канцелинг ми е он кога сум во авион да речиме, се надворешно блокира.

Мислам дека би требало да имаш 3 мода, Noice canceling, Ambient(ова што го велиш дека слушаш се од околу) и третото е некој вид на auto mode, ама ова знае да зеза често.

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 529
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #15381 на: 21 Јули 2025, 12:16:58 pm »

Супер, фала ти Андреј. Барем ти последно време имаш доста искуство со нашата царина. Се надевам нема да ме репнат и DHL со лежарина дека по нив праќаат.

Се работи за Xtrons мултимедија. Не праќаат до кај нас (вукојебина things) но има препродавачи на ибеј.

Имам читано дека се класа над алиекспрес уредите и користат поквалитетни компоненти. Па да видиме...

Ако е обичната DHL, i.e. Германска Пошта, кај нас превземат нашава пошта и ќе поминиш со математиката од Андреј. Ако е DHL Express рачунај уште 1,600 денари за процесирање, немаш бегање од тој трошок со нив.

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
« Одговори #15382 на: 21 Јули 2025, 13:03:46 pm »
Пишува DHL Paket International ваљда е оваа првата. Фала на инфо @fuzzjaw

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #15383 на: 21 Јули 2025, 13:07:29 pm »
Пишува DHL Paket International ваљда е оваа првата. Фала на инфо @fuzzjaw

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да, првата е. Тие што идат преку брза пошта се означени како DHL Express.

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #15384 на: 23 Јули 2025, 11:11:11 am »
Време беше за нова кацига,се решив за подобар бренд, старата не дека е лоша,но ќе биде резерва,во случаеви кога ќе се возам со сопругата чат пат.Се работи за АГВ  ЕТЕРЕС модел,со визир и вградени наочари.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #15385 на: 23 Јули 2025, 13:25:24 pm »
И јас се подновив со кацига. Тргнав по Givi Carbon, ама визирот страшно ми сметаше кога беше отворен, долниот дел смета кога е во отворена позиција на видикот напред, па затоа сменив план. Купено од мотомаркет, дечките екстра услужни, секој пат кога сум бил исто.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #15386 на: 25 Јули 2025, 21:03:32 pm »
луѓе дали некој купувал базени од intex 3-3.5 метри некоја големина
но да биде од некое друго место освен ананас?
планирам да земам ама не ми се чека достава. Сакам утре да го земам и монтирам.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #15387 на: 25 Јули 2025, 21:07:51 pm »
Na plasticarska na pola ulica od desna strana gledano nakaj Eastgate, najdobri ceni imaat.
Jas tamu go zemav mojot.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #15388 на: 25 Јули 2025, 21:09:26 pm »
ги има и во меркур, алфи и слични продавници. Провери си во живо цените па спореди

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #15389 на: 25 Јули 2025, 21:30:31 pm »
Kolku sto znam Atlantik komerc bea uvoznici

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk