Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2298642 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #14115 на: 27 Март 2024, 20:03:44 pm »
@AUDI земај не се мисли.
Ти си единствен што кажува дека центарот му е на 2км од дома. Со кој и да сум зборел, сите кажуваат големи км, до прв голем парк/дуќан/мол.

Внимавај на крадење. Секоја недела доааѓат тури со точаци од германија. Не верувам дека сите се купени легално од горе.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #14116 на: 27 Март 2024, 20:25:36 pm »
@AUDI земај не се мисли.
Ти си единствен што кажува дека центарот му е на 2км од дома. Со кој и да сум зборел, сите кажуваат големи км, до прв голем парк/дуќан/мол.

Внимавај на крадење. Секоја недела доааѓат тури со точаци од германија. Не верувам дека сите се купени легално од горе.

За крадење не ми зборувај,минатиот месец бев на базен тука во Гутерслох,портмонето,мобилниот,часовникот,слушалките ми беа во педерката а педерката на лежалката покриена со крпа.Беше понеделник и дали имаше 20-25 луѓе.На одење видов дека портмонето ми го нема,а внатре сите документи,лични карти,картички све и свашта и некои си 30-35е.Кога пријавив во полиција сватив дека вакви случаеви му се секојдневие и инспекторот ми рече да почекам две недели,бидејќи најчесто го фрлале портмонето ги земале парите.
За две недели ми пристигна писмо од општината од соседното гратче дека портмонето е најдено и осгтгавено кај нив во службата 'Пронајдено' да одам да си го подигнам.Парите беа земени,но се друго стоеше внатре.

Така да изгорен сум,а точаков дојде со добар систем за заклучување.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #14117 на: 27 Март 2024, 20:58:02 pm »
@AUDI земај не се мисли.

Na takvi lugje naletuvas i mene centarot mi e na 2km. Lidl na 300 metri, kola palam ili za shetanje ili za na rabota.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #14118 на: 27 Март 2024, 21:15:19 pm »
Мене центарот ми е на 12 км, ама работата на 1км  :)  Кола ми треба само за до центар на шетање, за се друго има "купувачки центар" до мене. Зависи кој каде сака да живее.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #14119 на: 27 Март 2024, 23:28:52 pm »
Шо помало место тоа поубаво,ниту центар ми фали ниту центар ми треба.
Живеев во епи центар 3г,сега сум на крајот од градчето и сум многу порает.
Центарот ми е на 1км,а и освен основните работи не нуди нешто посебно.
Па кога сакам нешто посебно,палиш кола и си одиш во околните поголеми градови.
Еве веќе 4г малиот вози точак го остава пред училиште по улици,пред зграда отклучен досега немало проблем.
 Некој ден ќе се најди изненаден и без точак,ама кога ќе видиме. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #14120 на: 27 Март 2024, 23:45:27 pm »
Кој со мерни единици, кој со правопис и кирилично писмо, кој со сам себе.... Битно, си имаме занимација.  ;D

Тешко е богами да се смени поддршка на МК на телефон или па Alt+Shift на PC.
Zosto be da pisuvam so 31 bukva, koga mozam so 26 😁

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #14121 на: 28 Март 2024, 00:03:22 am »
Кој со мерни единици, кој со правопис и кирилично писмо, кој со сам себе.... Битно, си имаме занимација.  ;D

Тешко е богами да се смени поддршка на МК на телефон или па Alt+Shift на PC.
Zosto be da pisuvam so 31 bukva, koga mozam so 26 😁

Јас кога ќе згрешам и пишам нешто на латиница, а не е странски термин - сам себе се тепам пред тастатура.

Доубле Троубле.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #14122 на: 28 Март 2024, 00:21:16 am »
Ve citam pa tamo bre kaj vas u Nemacka epten se krade beter od kaj nas ste stanale.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #14123 на: 28 Март 2024, 08:29:12 am »
Што џган влезе таму не би ме изненадило во иднина да се воведат и безбедни коридори и насекаде останато да не смееш да се движиш

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #14124 на: 28 Март 2024, 12:24:44 pm »
Ve citam pa tamo bre kaj vas u Nemacka epten se krade beter od kaj nas ste stanale.

Се краде и тука во странциите и таму,разликата е тоа што тука крадењето е кривично дело направено од џганот,а таму во Мак. крадењето е исто направено од џганот но џганот таму се политичарите,Крадоначалниците,бизнисмените и е легално.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #14125 на: 01 Април 2024, 17:40:14 pm »
Сакам да си купам ATV. Го прашав [mention]Roci [/mention] мислев ќе ме одврати од трошење пари, тој уште толку ми отвори апетит. Ќе се гледа нешто 750-1000цц за почетник таман. Се надевам нема да купам, скап спорт е.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
« Одговори #14126 на: 01 Април 2024, 18:48:39 pm »
Ако е 1000цц за почетник шо е за искусен? Иначе внимателно со овие, чабе е кацига  ако се превртиш. познаник комшија го поклопи  вакво на планина, исходот првичен на болница беше ништо не ти е набиен си, дома доби обилно внатрешно крварење, клиничка смрт на болница, па го вратија, извадена  сплина , па жолчка ,комликации, кома во друга болница поприлично дена, сњга е на нозе фала богу ма без пола иЗнутрици, нарушена функција на бубрезии за цел живот и ред други работи.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #14127 на: 01 Април 2024, 21:55:09 pm »
Паднал вчера пријател скршил рамо и клучна коска и ќе треба операција 99%. Роци не ја кажа темната страна на спортов :). Не очекував толку често да има инциденти. Не е за мене тоа, колку и да ми се гледа интересно. Стар сум веќе за стресови.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #14128 на: 01 Април 2024, 21:56:51 pm »
Паднал вчера пријател скршил рамо и клучна коска и ќе треба операција 99%. Роци не ја кажа темната страна на спортов :). Не очекував толку често да има инциденти. Не е за мене тоа, колку и да ми се гледа интересно. Стар сум веќе за стресови.

Epa zatoa ke zemes poslabo ne 1000cc 😁

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #14129 на: 01 Април 2024, 22:10:54 pm »
500-600cm3 ATV е сосема таман и за 2 на него да се возат, али мора да има серво. CF moto или ODES би гледал.