Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2026417 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #9255 на: 29 Февруари 2020, 09:01:32 am »
Ова има 180л проток и 8 бари. Ама не е ефтино во секој случај. Поентата кај овие е што не одмара компресорот, за поопсежни работи боцата му дава на компресорот да одмори. Што не е важно воопшто за домашни работи, но многу важно за работилници.

Како и да е бројките му се океј. 150л проток е минимум за пристојно фарбање, ама што повеќе тоа поубаво. 400л проток би било оптимално. Притисокот не е битен, сите имаат доволно за фарбање.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #9256 на: 29 Февруари 2020, 09:14:09 am »
Deni pa ti imas "poznavanje" od sekoe mozno pole, Expert! Od OTP i priroda opstestvo do fizika site 5ki vo osnovno ti bile izgleda.

Bas me interesira dali vo zivo bez pomos  povikaj go Gugl raspolagas so olku ekspertizi (se nadevam tocni) na razni temi :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9257 на: 29 Февруари 2020, 09:31:40 am »
Deni pa ti imas "poznavanje" od sekoe mozno pole, Expert! Od OTP i priroda opstestvo do fizika site 5ki vo osnovno ti bile izgleda.

Bas me interesira dali vo zivo bez pomos  povikaj go Gugl raspolagas so olku ekspertizi (se nadevam tocni) na razni temi :D

Баш тазе барав за да си ја фарбам оградата пред некоја недела. Ми испадна комплицирано и скапо за намената и завршив работа со 6 спреја од Хубо црна мат пред 2 недели. Ама сепак во иднина би земал за фарбање некоја опција, иако мрцварење е чистењето после фарбање.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #9258 на: 29 Февруари 2020, 13:56:52 pm »

Како беше рекламата на Телеком, користете ја технологијата паметно. Така да подобро и нешто од Гугл да читнеш и научиш, отколку да земеш телефонот во рака и да стискаш рефреш на фејсбук, инста, твитер... на секој 2 мин.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #9259 на: 04 Март 2020, 09:09:08 am »
Се решив да ги фатам попустиве на топење снег и да ја освежам опремата стара 15 години. Одиме со малце порелаксиран сетап ко за родител што скија со децата :)
Atomic Vantage 82 TI

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #9260 на: 04 Март 2020, 09:12:39 am »
Drugar mi bara skii.
Pocetnik e, kraj  na sezona e, kade ima dobar deal na skii i cizmi?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9261 на: 04 Март 2020, 09:30:34 am »
Сите даваат нешто попуст. Јас ги земав во  Sport-M , но исто се наоѓа нешто и во Pro-Sport и во Мегаспорт (за жал сајтот е неупотреблив).

Да бидам искрен, сега да почнувам да учам да скијам не би купувал скии, евентуално чевли поради хигиенски причини. Поарно нека побара на старо од оглас или нека изнајмува. Целокупна скии опрема нема да биде без 700-800 евра од тоа пола се скии и чевли. Ако не ги скијаш долго (а ако сака скијање ќе научи за 2 години) изгледа дека нема многу есап да се купува.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9262 на: 04 Март 2020, 09:38:45 am »
Во спорт М имаше 40% на некои работи, 30% на други. Ама веќе со броеви се ептен слаби. Прашање е дали ќе најдеш нешто. А го носат и 4F брендот што е доста конкурентен со цена - башка на 40% ако си најдеш некое парче испаѓа доста ефтино.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9263 на: 04 Март 2020, 09:49:50 am »
Со 40% асални скии се околку 400-500 евра. Најевтините се околу 200 евра. А на пример овде https://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3515662 ќе земеш нешто што то брка работа за 10-15 дена на снег. Или пак скоро нов и актуелен модел во продавница https://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3513562. Јас не би купувал нова опрема која не планирам да ја користам барем 5 години.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #9264 на: 04 Март 2020, 09:58:08 am »
Drugar mi bara skii.
Pocetnik e, kraj  na sezona e, kade ima dobar deal na skii i cizmi?

Скии може од било каде, дури на старо би земал, а чизми нови номад, м-спорт, про-спорт, самод а види кај му одговара цената, флекс 90 за почетник.
Јас искрено нова скија не ни планирам да купам, нем и мења за 10 дена у годината дали е нова или стара, ама ми мења дали е почетничка или профи скија, а цената е тука некаде. За 10к има супер скии профи, за почетници и по 6к скоро нови. Јас имам едни, тазе средени годинава, ако сака стари.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9265 на: 04 Март 2020, 10:10:07 am »
Со 40% асални скии се околку 400-500 евра. Најевтините се околу 200 евра. А на пример овде https://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3515662 ќе земеш нешто што то брка работа за 10-15 дена на снег. Или пак скоро нов и актуелен модел во продавница https://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3513562. Јас не би купувал нова опрема која не планирам да ја користам барем 5 години.
Скии нови или скоро нови пеки. Кондури само нови. Барем тоа е мое мислење.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9266 на: 04 Март 2020, 12:44:31 pm »
Какви се тие почетнички а какви про скии?

Сакав да си купам јас нараквици за вгодина на попуст, ги прибраа.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #9267 на: 04 Март 2020, 13:02:29 pm »

For beginners / for advanced/pro

Разликата е огромна.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3477
« Одговори #9268 на: 04 Март 2020, 13:05:32 pm »
Јас кога земав пред 3год. скии, земав на крај на сезона од Про-Спорт. Скии+кондури+стапови 23000ден, Head најефтините, entry level.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9269 на: 04 Март 2020, 13:11:44 pm »

Види ако правиме реален муабет и со про експерт скија се научува да се скија. Ниту таа ќе те убие, ниту ќе ти го намали нивото на учење. Наједноставно, ќе дадеш многу пари за нешто што не можеш и не знаеш да го ползуваш. Сепак ако се вратиме на"Colmar" темата пожелно е тие што имаат многу пари да се облечат во опрема на Австриска репрезентација и плус да имаат некој друг пар скии кој е популарен на off-piste и на fun-pipe. Чисто да се знае дека се може.

Скиите за почетници се пред се дизјанирани да ги намалат тегобите на учењето и при тоа да ти овзможат да си поминеш убаво. Ако си на напредно или експертско ниво такви скии нема да ти овзможат големи брзини, држење во кривини и справување со стрмнини, нереамнини, длабоки снегови .. и што и да е намената на експертската верија на скиите.