@pirat_07
Што интервенции толку на алтернаторот?Па и многу пари тоа.
Кај мене на аудито еднаш сум имал интервенција на алтернатор, за 600ден. сменети четкици и еве го гајле нема.
Кога бев во Германија на роднината му откажа алтернаторот на Рено меган 1.9дци 2004,од ибеј.де си нарача нов за 59е.
^^ +
@Kozanostra Моме, јас колку шо се разбирам у медицина, тебе курот ти е пресечен
Колку што знам, за да се допре и извади алтернаторот во мојот случај, се растура предница и мењач или едно од двете. -Првиот пат кога престана да полне, нели за да добие колата екстра третман, ја однесов кај најпопуларниот електричар - Калешот во Неготино. Од неговата интервенција за 1800 денара не истера ни 7 месеца...
-Вториот пат ај кај мој човек. Мојот човек вика тука не е правено ништо претходно кој и да ти правел. Е сега да истрескам лаички: Лежиштето на роторот не било ок - обработка, четкици, пиксна и остало не го знам и 2500 денара и истера еве го скоро 3 и пол години и више.
Е сега си купив акумулатор пошто знаев дека не ми чини стариот. За проблем со алтернаторот не ни светна ни една ламба на таблата како што беше случај со претходните 2 кикса. Го монтираа акумулаторот, мере и вика - не полне. Јас у паника пошто претходниот акумулатор ми се сјеба од преживеани 2 кикса на алтернаторот прашувам, кој мајстор е добар во Кавадарци и по препорака правец кај Блаже - Ваташа.
-Коректен човекот, кога кажа, тогаш ја среди, ни пол саат +/-. Блаже не го бендиса поправањето од вториот мајстор то ест лаички - ставена пиксна која не држела центар и изгорела четкица а другата паднала или како и да е. Му викам, поскапи делови да се сменат бива ли, има ли? Ми вика, нема, се е ок и ќе биде ок.
Нови ги гледав на Мистераусто по 250 евра.
Сакав друг половен да ставам ама не ми се виде ок идеа. И то...
@pirat_07
Кога бев во Германија на роднината му откажа алтернаторот на Рено меган 1.9дци 2004,од ибеј.де си нарача нов за 59е.
Што бренд за 59 евра?