Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2304754 пати)

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 655
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #6705 на: 09 Јануари 2018, 05:10:30 am »
Си се подновив со звучници Canton GLE409

Честита звучките,добар избор си направил.
Со какво појачало ќе ги спаруваш.
Фала подобри да си купиш, моментално се поврзани со Yamaha Ax 892, а за сараунд користам Yamaha RX V659 со Jamo Classic 8 и Jamo Classic 4.

Си се подновив со звучници Canton GLE409

Од каде, колку пари?

Ги зедов од Србија користени но се во екстра состојба  за 300 евра, што мислам дека е добра цена за овај звучник.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #6706 на: 09 Јануари 2018, 10:35:14 am »
@pirat_07

Што интервенции толку на алтернаторот?Па и многу пари тоа.
Кај мене на аудито еднаш сум имал интервенција на алтернатор, за 600ден. сменети четкици и еве го гајле нема.
Кога бев во Германија на роднината му откажа алтернаторот на Рено меган 1.9дци 2004,од ибеј.де си нарача нов за 59е.
^^ + @Kozanostra Моме, јас колку шо се разбирам у медицина, тебе курот ти е пресечен :D
Колку што знам, за да се допре и извади алтернаторот во мојот случај, се растура предница и мењач или едно од двете.
-Првиот пат кога престана да полне, нели за да добие колата екстра третман, ја однесов кај најпопуларниот електричар - Калешот во Неготино. Од неговата интервенција за 1800 денара не истера ни 7 месеца...
-Вториот пат ај кај мој човек. Мојот човек вика тука не е правено ништо претходно кој и да ти правел. Е сега да истрескам лаички: Лежиштето на роторот не било ок - обработка, четкици, пиксна и остало не го знам и 2500 денара и истера еве го скоро 3 и пол години и више.
Е сега си купив акумулатор пошто знаев дека не ми чини стариот. За проблем со алтернаторот не ни светна ни една ламба на таблата како што беше случај со претходните 2 кикса. Го монтираа акумулаторот, мере и вика - не полне. Јас у паника пошто претходниот акумулатор ми се сјеба од преживеани 2 кикса на алтернаторот прашувам, кој мајстор е добар во Кавадарци и по препорака правец кај Блаже - Ваташа.
-Коректен човекот, кога кажа, тогаш ја среди, ни пол саат +/-. Блаже не го бендиса поправањето од вториот мајстор то ест лаички - ставена пиксна која не држела центар и изгорела четкица а другата паднала или како и да е. Му викам, поскапи делови да се сменат бива ли, има ли? Ми вика, нема, се е ок и ќе биде ок.

Нови ги гледав на Мистераусто по 250 евра.
Сакав друг половен да ставам ама не ми се виде ок идеа. И то...

@pirat_07
Кога бев во Германија на роднината му откажа алтернаторот на Рено меган 1.9дци 2004,од ибеј.де си нарача нов за 59е.
Што бренд за 59 евра?

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #6707 на: 09 Јануари 2018, 11:01:41 am »
Абре земете си делови од оние од железара (не го памтам името на фирмата) и сами изрепарирајте го. Најди некој пријател што ќе ти го извади и намонтира. И толку. Клипови има катаљарда на јутјуб.

Јас така направив. Четкици пиксна и реглер земав од железара а лагери не ми текнува од кај ги купив. И еве година дена и кусур е ок.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #6708 на: 09 Јануари 2018, 12:01:34 pm »

Ги зедов од Србија користени но се во екстра состојба  за 300 евра, што мислам дека е добра цена за овај звучник.

Честито, него кажи ако не е тајна, како го организира превозот, ако не се лажам прашуваше за луѓе што вршат транспорт?

Прашувам бидејќи од време на време има интересни работи низ Србија на оглас, па ако купам да имам идеа кои се опциите.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6709 на: 09 Јануари 2018, 12:49:21 pm »
@pirat_07
Што бренд за 59 евра?
Најверојатно оригинален, репариран, можеби бил исчистен и човекот си рекол нов му дале.
А нови од 200евра нагоре одат.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
« Одговори #6710 на: 09 Јануари 2018, 13:42:18 pm »
Стариот алтернатор беше Валео и ист таков се нарача,се споредиа бројките кои ги има на алтернаторот и сите беа исти.Со фактура и со гаранција од 1 година стигна новиот.Колку што ги гледавме на ибеј.де алтернаторите се движеа од 59е до 150е.Нормално се нарача најевтиниот.Можеби беше репариран но неможеше да се препознае.Ја вози веќе неколку дена без проблем.А и огласена му е,ја продава затоа и најевтиниот алтернатор го зема.

@pirat_07 И мене Блажо од Ваташа,позади ваташкиот дом со Ико мајсторот што се заедно,ми ги менуваше четкиците на алтернаторот,за 30 мин.го среди и еве го гајле нема.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #6711 на: 09 Јануари 2018, 14:20:40 pm »
2x карти за

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #6712 на: 09 Јануари 2018, 14:33:07 pm »

Многу јако ми делува и не ружно до бесвест како вообичаените.

30$ оригинал,
8$ копија.
Баш го гледав пред некој ден.
Одлични смислено, и јас сум за нарачка, копија секако.
Нарачав копија одма. Ќе видиме.

Стигна ли копијата, го бива ли ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6713 на: 09 Јануари 2018, 14:35:14 pm »
Не. Ќе пишам ако стигне.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 655
« Одговори #6714 на: 09 Јануари 2018, 17:02:13 pm »

Честито, него кажи ако не е тајна, како го организира превозот, ако не се лажам прашуваше за луѓе што вршат транспорт?

Прашувам бидејќи од време на време има интересни работи низ Србија на оглас, па ако купам да имам идеа кои се опциите.

Не е тајна каква тајна, барав луѓе што би извршиле некој транспорт но од тие што ги прашав од еден уште чекам одговор кој највероватно нема ни да го добијам, друг не се ни нафати и ги баталив.
Го прашав продавачот од Србија дали може да ги донесе до македонска граница од наша страна, ми рече дека ќе проба, се договоривме и без проблем поминал на граница без никакви натегања со цариниците. Го чекав на македонска граница си ги зедов на договореното.
Тоа е, можеби така се погодил моментот со царината но за моја среќа испадна добро.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #6715 на: 10 Јануари 2018, 19:26:39 pm »
Ми купија

Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #6716 на: 10 Јануари 2018, 19:33:31 pm »
Сакам да си купам афтермаркет централно :)
Искуство некој со овие?
Вршат работа?
https://m.ebay.com/itm/New-Universal-Car-Auto-Keyless-Entry-System-Vehicle-Remote-Central-Kit-Door-Lock/152815780207?hash=item239487c16f:g:ExgAAOSwttVaJnQz

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #6717 на: 11 Јануари 2018, 08:22:14 am »

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #6718 на: 11 Јануари 2018, 08:26:53 am »
Си купив машина за садови Фаворит (мала) за 10 комплети.
Енергетска класа А++ (на линкот стои само А).
На брзиот моуд од 30 минути пере како луда :)

http://www.tehnomarket.com.mk/product/9141060/favorit-ms-3000

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #6719 на: 11 Јануари 2018, 13:50:44 pm »
2x карти за

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Педерска работа.... :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Зашо бе?
Не е трибјут за Џорџ Мајкл...

:)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.