Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2900196 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #8115 на: 05 Јануари 2019, 13:47:21 pm »
Рамислувам да си купам Xiaomi Mi A2
По препорака од другар кој го има ми вели машина е!

Како се покажани на квалитет и трајност?
Мене ми треба да има добар процесор и добра камера за сликање детали.

Ги има и двете (за тие пари, секако). Камерата е подобра во поосветлени простории. Секогаш можеш да ја ставиш и Google Pixel camera app, тогаш е стварно ѕверски телефон :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8116 на: 05 Јануари 2019, 20:16:36 pm »
Казан а да појасниш малку како се инсталира коди на виндоус. Никако не успевам да ги ставам тие плаагините, се некој грешка ми јавуе. До сеа два пати пробувам и се откажувам. Ако знаеш помагај. Инаку се работи за вин 7.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

не е толку комплицирано бе... без разлика на која платформа го инсталираш, подесувањата се исти. тоа е тоа. ќе најдам туторијали, и ќе ти пратам... :D у принцип во сетинзите, кај ADDONS секцијата треба да штиклираш Unknown Sources, и треба правите линкови од ZIP фајловите да ги внесеш. после инсталираш од ZIP фајл, па од соодветно repository и тоа е тоа. еднаш подесуваш и си го користиш понатака. останатите сетинзи си ги подесуваш по твоја желба што и како.
Денеска ми стигна Mi Box S. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my Redmi Note 5

Колку време му треба да стигне до кај нас? И дизајнот и интерфејсот убаво изгледа многу: https://www.mi.com/us/mi-box-s/. Јас имам Roku, Fire TV Stick и Chromecast по дома, ама највише ќејф ми прае Roku-то, мада би сакал Android TV.
сите други работи што сум ги нарачал од истиот продавач, обично стигале за 20тина дена. не повеќе. овој пат фати нова година, и му требаше неколку дена повеќе. фати 25-26 дена. у споредба со low budget tv box-от што го имав, овој е стварно многу добар. брз е, едноставен за користење, убаво е далечинското. бомбона.

телефонот е супер. единствено нешто што ме одврати да го купам е дека има малце послаба батерија за мои критериуми.
« Последно менување: 05 Јануари 2019, 20:21:45 pm KaZaN »

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 631
« Одговори #8117 на: 05 Јануари 2019, 20:30:55 pm »
Денеска ми стигна Mi Box S. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ova raboti isklucivo na android tv?

Отсутен Pane-G

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #8118 на: 05 Јануари 2019, 20:34:36 pm »
Клабери, у мисла сум за ЛТЕ таблет од 8".

Некој од вас да препорачате некој бренд - модел од искуство?
Ми се врти во глава Хуавеи медиа пад м2. Мислам го имаше во телеком едно време, сега не го наоѓам во продажба...

Не ми се допаѓа фактот што сите се со макс 2гб рам.
Може да предложите и од 3+ гб рам. Гледам Шаоми ред ми 5+ со 3гб рам, 6" екран и 4000мах батерија, не е лошо за 11,000 денара но тата би и 8"  :)

Хинт, ова скапо ми доаѓа  :P
https://ddstore.mk/products/Tablet-PC-Samsung-Galaxy-Tab-A-T385-LTE-4G-QuadCore-1.4GHz-2GB-16GB-8.0%22IPS-1280x800-BT-2-cam-A7.1-B/pid/922531

За жал само iPad (apple) се покажа најдобар ама скапо е,но за ефтините единствено само самсунг галакси А серија околу 9000 денари нов , има и галакси Е но тоа е премногу слаб да сурфаш а камоли игрици

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8119 на: 05 Јануари 2019, 20:41:56 pm »

Ova raboti isklucivo na android tv?
Било кој TV што има HDMI. Со ова ќе направиш телевизорот да има android и сите функции што идат во пакет.

Клабери, у мисла сум за ЛТЕ таблет од 8".

Некој од вас да препорачате некој бренд - модел од искуство?
Ми се врти во глава Хуавеи медиа пад м2. Мислам го имаше во телеком едно време, сега не го наоѓам во продажба...

Не ми се допаѓа фактот што сите се со макс 2гб рам.
Може да предложите и од 3+ гб рам. Гледам Шаоми ред ми 5+ со 3гб рам, 6" екран и 4000мах батерија, не е лошо за 11,000 денара но тата би и 8"  :)

Хинт, ова скапо ми доаѓа  :P
https://ddstore.mk/products/Tablet-PC-Samsung-Galaxy-Tab-A-T385-LTE-4G-QuadCore-1.4GHz-2GB-16GB-8.0%22IPS-1280x800-BT-2-cam-A7.1-B/pid/922531

За жал само iPad (apple) се покажа најдобар ама скапо е,но за ефтините единствено само самсунг галакси А серија околу 9000 денари нов , има и галакси Е но тоа е премногу слаб да сурфаш а камоли игрици

Mi Pad 4. меѓу 150 и 200 евра на Aliexpress, во зависност од тоа дали има/нема LTE и со колку меморија е. Одличен за парите.

Отсутен Pane-G

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #8120 на: 05 Јануари 2019, 20:54:40 pm »
Благодарам за исцрпните одговори.

@Audi немам потреба од толку габаритна бор машина каква што купи ти. Затоа прашувам кој бренд да го одберам, да добијам средно добар квалитет и да платам некоја цена за брусалица околу 5000 денари и исто толку или некој денар плус за вибрациона дупчалка. И за брусалицата и дупчалката гледам да не биде основната прва и најевтина бројка во серијата кај брендот, нешто над 700w и да брка работа по дома но да влегува и во бетон.

Добро е или да се одбегне брусалицата да има регулација на брзината?

Блек анд декер брат ми и шурата ги земаа по 2500 денари дупчалките и некои 12-13 години ги имаат без проблем. Но во тоа време друг  беше квалитетот.

Ајде други искуства би замолил?

Extol?
Dewalt-от колку е сеуште Dewalt?
Aeg вреди ли за парите?
Makita забележувам некои смешни цени. Има ли фејк? Како да се одбегне?

Линкови за флаери со цени се добредојдени.

Благодарам.
Бош од плавите се подобри од зелените,АЕГ исто така се добри француски бренд ,Ферм исто така се добро холандски,девалт -германски,макита -јапонски сите се добри и Хитачи истото за таа цена околу 6000 ден и помалку јас го користам Ферм и досега сум немал проблем значи било кои од овие нема да згрешиш ако е за домашна употреба и исто така Екстол се добри чешки бренд,Екстол има различни бои односно за аматери,полупрофесионалци и професионалциисто како Бошот плав професионал и зелен аматер

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8375
  • Плинаш!!!
« Одговори #8121 на: 05 Јануари 2019, 23:25:01 pm »
Казан а да појасниш малку како се инсталира коди на виндоус. Никако не успевам да ги ставам тие плаагините, се некој грешка ми јавуе. До сеа два пати пробувам и се откажувам. Ако знаеш помагај. Инаку се работи за вин 7.

не е толку комплицирано бе... без разлика на која платформа го инсталираш, подесувањата се исти. тоа е тоа. ќе најдам туторијали, и ќе ти пратам... :D у принцип во сетинзите, кај ADDONS секцијата треба да штиклираш Unknown Sources, и треба правите линкови од ZIP фајловите да ги внесеш. после инсталираш од ZIP фајл, па од соодветно repository и тоа е тоа. еднаш подесуваш и си го користиш понатака. останатите сетинзи си ги подесуваш по твоја желба што и како.

Колку време му треба да стигне до кај нас? И дизајнот и интерфејсот убаво изгледа многу: https://www.mi.com/us/mi-box-s/. Јас имам Roku, Fire TV Stick и Chromecast по дома, ама највише ќејф ми прае Roku-то, мада би сакал Android TV.
сите други работи што сум ги нарачал од истиот продавач, обично стигале за 20тина дена. не повеќе. овој пат фати нова година, и му требаше неколку дена повеќе. фати 25-26 дена. у споредба со low budget tv box-от што го имав, овој е стварно многу добар. брз е, едноставен за користење, убаво е далечинското. бомбона.

телефонот е супер. единствено нешто што ме одврати да го купам е дека има малце послаба батерија за мои критериуми.
Казан го средив прееска. Туку пуцај сеа линкови од каде наоѓаш да симнеш. Гледам дека зиповите им се крстени со чудни имиња па да не ги симињам еден по еден, туку кажи нешто добро.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8122 на: 05 Јануари 2019, 23:40:11 pm »
Live Tv Serbia ти е addon за тв у живо. Има балкански канали, и нешто странско. Генерално каналиве што ги има на Магента, Вип... Со српски/хрватски преводи.

Yoda ти е за филмови, серии, документарци за директ онлајн да си гледаш.

Macedonia on demand - македонски канали у живо

Titlovi, podnapisi i Opensubtitles за преводи кога гледаш филмови преку Yoda на пример...

Друго и немам ставено... Али има се и свашта... Цртани филмови, спортски канали, канали за возрасни....

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #8123 на: 06 Јануари 2019, 01:18:17 am »
Осим Yoda другото го ставив уште прееска. Туку дискавери да не знаеш дали го има некаде?

Фала Казан!!

« Последно менување: 06 Јануари 2019, 01:25:23 am ZilePunto »

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8124 на: 06 Јануари 2019, 01:30:50 am »
На Live Tv Serbia, во Daily IPTV list, има неколку EX-YU листи, во барем една од нив има Discovery. Не знам во која точно, провери, ќе најдеш.

Нема на што

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #8125 на: 06 Јануари 2019, 01:43:03 am »
Ке проверам утре....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8126 на: 06 Јануари 2019, 08:50:32 am »
Discovery има на Телекабел :D

LiveTvSerbia одлично функционира, пишете уште апликации евентуално нова тема..

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7200
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8127 на: 06 Јануари 2019, 10:19:43 am »
Казан, дај напрај туторијал како се користи коди, греота е да го немам, а да има канал за возрасни.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #8128 на: 06 Јануари 2019, 10:20:08 am »
Јас незнам други, ама ке побарам.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #8129 на: 06 Јануари 2019, 11:01:12 am »
Kodi addons

Exodus
https://www.wirelesshack.org/how-to-install-exodus-6-0-kodi-addon.html

Magic Dragon
https://www.wirelesshack.org/how-to-install-the-magic-dragon-kodi-add-on.html

Од сите до сега Exodus си остана најстандарден.
Имам и ковенант ама понекогаш е чуден.