Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2292768 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #315 на: 16 Септември 2014, 00:10:02 am »

Плочава има два биоса едниот може да го флешуваш другиот е дифолтен и останува форевер. Проблемот кај оваа плоча е што многу често се сјебува биосот и си прави recovery од дифолтниот (визуелно се гледа на стартување)
ај тоа ок ама многу често знае и да се поремети толку многу што не дава никаква слика на монитор.
Оваа серија на гигабајт толку ме вади од такт тоа немогуќе. Z97 i Z77 се погодија со најнестабилен срање биос Точка.
Има излезено нов, ставен - ништо поправено.
Ти благодарам за информација, не суѓ го знаел тоа. Се надевам дека другиот биос ке успее да се крене како што треба во случај првиот да направи проблем. Не сум ја тестирал плочата, прееска само инсталорав ос и не видов ништо друго. Ке ја разгледам подетално утре. У случај да испаднат некои проблеми (се надевам дека нема да има) има гаранција 3 години па ке се враќа назад. :)
Барав асус з97а но не најдов никаде на лагер, па се одлучив за оваа. Мислам дека е одлична плоча за тие пари.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #316 на: 16 Септември 2014, 00:55:04 am »

Boshe, да не го зема од IKEA бе, што вака сам треба да го склапаш :D со здравје да си го служиш.

Сам си склопувам јас пц ња последниве 3 пати. Поарно ми е така.
Инаку фала, поубаво да си купиш. :)

Плочава има два биоса едниот може да го флешуваш другиот е дифолтен и останува форевер. Проблемот кај оваа плоча е што многу често се сјебува биосот и си прави recovery од дифолтниот (визуелно се гледа на стартување)
ај тоа ок ама многу често знае и да се поремети толку многу што не дава никаква слика на монитор.
Оваа серија на гигабајт толку ме вади од такт тоа немогуќе. Z97 i Z77 се погодија со најнестабилен срање биос Точка.
Има излезено нов, ставен - ништо поправено.

ЛОЛ!

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #317 на: 16 Септември 2014, 00:56:01 am »
Си требал да ја нарачаш од ддком, ќе ти се исплатело чекањето, незнам колку пари е оваа што си ја земал ама за парите нема подобра да најдеш од Z97-A.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #318 на: 16 Септември 2014, 00:59:45 am »
Миле, за што е лол от? :D
Си требал да ја нарачаш од ддком, ќе ти се исплатело чекањето, незнам колку пари е оваа што си ја земал ама за парите нема подобра да најдеш од Z97-A.
Секаде каде што прашав ми рекоа дека нема да донесат за брзо. Инаку 6300 ја земав.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #319 на: 16 Септември 2014, 01:05:26 am »
Туку така се погодувало flagship плочи од Gigabyte да биле нестабилни и да е ебавал биосот.... абе деца... Компир да ви даат ќе го расипете.
Секој ден ми се во рака ниту еднаш не се случило тоа.. Z77

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #320 на: 16 Септември 2014, 01:35:30 am »
Чудно што ддком не се понудиле да ја донесат ако си прашал кај нив, како и да е со здравје да си го користиш компјутерот, мислев дека е помала разликата во цена но сепак 2000 денара не се малце.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #321 на: 16 Септември 2014, 02:52:16 am »
Туку така се погодувало flagship плочи од Gigabyte да биле нестабилни и да е ебавал биосот.... абе деца... Компир да ви даат ќе го расипете.
Секој ден ми се во рака ниту еднаш не се случило тоа.. Z77

Токму така, секој ден ми се при рака 70-тина такви, и сеуште неможам да ги стабилизирам.
Незнам, можно е да прават работиве што се на усб иња уклучени, можно е HDMI онбордот бидејќи ги користам како dual display со графичка плус па има нешто што со нешто не се сака.
Инаку извини Boshe не ти реков аир да му видиш на PC то, за убоо да е и никад да не ти притреба гаранција.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #322 на: 16 Септември 2014, 09:25:42 am »
Ово...2800 ден со free shipping.

Плус има завидна база на (најнови) филмови, серии ( од најнови до некои од 60 тѕа 70 та), музика и се друго..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #323 на: 16 Септември 2014, 09:39:43 am »
кога сме веќе кај технички геџети, сакам да си купам:

да не знае некој кај кај нас дали има вакво или овакво:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #324 на: 16 Септември 2014, 10:15:59 am »
чекај.. сакаш да ми кажеш дека е ова сд картица со ви-фи и меморија? ке функционира тоа на лаптоп? или преку кард ридер? пошто имам лкомпЉутер без слот за картица и без ви-фи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #325 на: 16 Септември 2014, 10:18:08 am »
Ова е првенствено наменето за фотоапарати, да си напраиш интернет шеринг преку телефон и да ти ги фрла у клауд сликите без да се замааш многу. Дали и како функционира на лаптоп, не би знаел - не сум се заинтересирал. Во секој случај, УСБ вајрлес адаптер брка работа за компљуктер или евенутално пцмциа картица, ако не сакаш многу тури-вади.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #326 на: 16 Септември 2014, 10:23:53 am »
аха... амммм... не тоа.. слики на нет директно не.... прво на проверка и обработка евентуално на десктоп... после на нет...

мое мислење и сваќање на работите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #327 на: 16 Септември 2014, 10:29:24 am »
Следниот нов апарат што ќе го купиш, многу веројоатно дека ќе има вграден wifi...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #328 на: 16 Септември 2014, 10:29:55 am »
Се користи за екстремна брзина на предавање на фотографиите, на пример на некој натпревар каде фотографот вади фотографии напред, а позади него човек со лаптоп ги презема и ги селектира и препраќа преку 3Г во редакцијата каде во меѓувреме се спрема статијата.

И добиваш статија на Дојче Веле дека Петко дал гол пред 6 минути сосе слика од голот. Што е доста важно во новинарскиот свет, каде ако немаш слика или треба да купиш или украдеш туѓа, или никој да не ти ја кликне статијата ако нема слика.

Па потоа го почнаа да го користат и во студија каде се користеше кабел, за како што сликаш да одат сликите на големи монитори за привју, наместо да гледаш на 2 инча екранче на фотоапаратот. Е сега за по дома, има по некој бенефит да, но согласно цената ќе си одбере секој дали му се исплати.

Онак се плаши да не му идат на FB или инстаграм сликите директно. Не се случува тоа, do not worry. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #329 на: 16 Септември 2014, 10:34:54 am »
Каква дилајла си ти, само уште за Брера си :D ;D

Поздрав со пеСМата ;D ;D ;D