Ај објасни ми како да сликам,вадам телефон,уклучувам камера и сликам. Пропуштам нешто?
Ако светлото е слабо (облачно, самрак, зора или вештачко светло, т.е. се што не е јасно, дневно сончево светло) телефонот треба да го држиш екстремно мирно. Ко да гаѓаш со пушка на голема далечина мирно. „не диши“ мирно.
Jaсно ми е тоа, имам сликано ноќно време кога понекогаш сликањето знае да трае и по неколку секунди. Отприлика знам како функционира апарат, не сум специјалист, ама некои основни работи ми се познати.
S5 или Note 3...the choice is now 
krale јави сееее 
Ги имам двата,Ноте 3. С5-ката е ѓубре невидено,не вреди ни пола од парите,ги имам двата.Само екранот е со погуста пикселажа, др ништо. Камерата во сите услови, освен сончево, е подпросечна.
iPhone е уште полош од ѓубре значи. Знам дека кога ги зимаше петките викаше дека ајфонот бил многу полош 
На крај наместо две с5 земав еден со еден, најмногу заради екранот. Сум имал 3 Ајфони,4,5,5с. Проблем со батерија,проблем со копчиња,проблем со кршење на екрани секој месец,губење време со софтвери за да си префрлам песни на МОЈ телефон, ни слики неможам со копи-пасте да извадам, ебавање со џејлбрејкови за да можам да си ставам апликации на МОЈ телефон,не е тоа за мене, па свирело, не свирело во кола... Неможам да посветам толку време на такви глупости.
Од петката сум изнервиран највеќе заради камерата, искрено. Кога камерата би била подобра од таа на Ноут 3(можда и е,ќе видиме шо ќе ми одговорат подоле) тогаш би немал забелешка.
Ајфон 6-ката ја има мој близок, не ме завлече да ја држам ништо повеќе од 3 минути,исто срање различно паковање, неколкукратно поскапо. 
Камерата на С5 според сите најреномирани сајтови е меѓу најдобри 3 на пазарот, а до пред некој месец и најдобра со просечна оцена 9.3. Ако не ви ги бива сликите, не знаете да сликате со неа.
Со Лолипоп е доста добар. Посебно кога ќе се намалат анимациите на 0.5. Го имам и сум презадоволен од него.
Ај објасни ми како да сликам,вадам телефон,уклучувам камера и сликам. Пропуштам нешто? Има некој софтверски апдејт?
Ако сакаш добра камера ќе си купиш соодветна Нокиа со OIS.
Инаку немаат колку што знам Самсунзите лоши камери, да не ти пратиле некоја 99.99% копија каде што само камерата ја издава?
Со мојата С5-ка пратија уште две,па споредував и со луѓе кои ги земале од официјалните мобилни оператори.
На идеални услови нема да се познае,ама ако е мааалце потемно или во затворен простор со вештачка светлина ептен станува очигледно.
Ај објасни ми како да сликам,вадам телефон,уклучувам камера и сликам. Пропуштам нешто? Има некој софтверски апдејт?
Ако цел најреномиран свет вика дека неговата камера има оценка 9.3, а ти викаш дека е подпросечна, тогаш до тебе е.
Камерата вади одлични слики. Композицијата на сликата е многу поважна од квалитетот на камерата. Ако знаеш да го фатиш аголот и со камера од 5 мп ќе направиш одлични слики. Уклучи таму grid lines и води се по правилото rule of thirds. Полесно здравје.
[/quote]
Jас кажав дека во одредени услови, пишав кои, е полоша.
Се слагаш да ги ставиме еден до еден двата телефони и да сликаме? Во било која затворена просторија со пригушена светлина,зајдисонце,изгрејсонце...
Kако нацртано со вештачки бои излегува некако,незнам како да објаснам.