Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2100790 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #1770 на: 01 Февруари 2015, 22:11:03 pm »
Па вештачка, сакам да пробам да направам вакви рачки за држење  :)
Вештачка кожа, т.е скај или помодерно еко кожа, имаш во продавнците каде што се продава и мебел штоф. Во Скопје имаш на пластичарска улица избор од преку 30 различни видови на еко кожа, но незнам дали те води патот натаму.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1771 на: 01 Февруари 2015, 22:13:33 pm »
Си купив пред некој ден:

AZEV Type A 15x7.5 ET35, денес ги монтирав за проба и fitmentot испадна дека е идеален. Останува да се средат до пролет во убава боја и да се монтираат во комбинација со 195/50. ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #1772 на: 01 Февруари 2015, 23:03:44 pm »
Oпааа, ајде со здравје да ги возиш! Конечно некој вреден апгрејд на цивикот. ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #1773 на: 02 Февруари 2015, 00:22:32 am »
Ах значи сум се заебал и јас а  и германската фабрика што е наредена што со ети што со шнајдер,се чудам како уште има струја внатре,страшна работа словенска фирма која ги произведува во кина,а буквите ги печати во полска и ги продава во Македонија .....Ах мој чудесен Балкан......

да ве потсетам дека џонсон контрол (или мети беше)... која и да е, првата фабрика во независната економска зона бунарџик, на неколку дена од стартот на фабрката се потпали... се сеќавате ли на дешавката? е па, нај евтина понуда баче... тоа е тоа...како нај често бива, тендер некој или НАЈ НИСКА понуда, ја добива оној што ке е подизведувач на инсталацијата... нај често сите дрвја и камења на крај по него иде...

Само се чудам,еве уште работи,без проблем со инсталации,еве јас во другата куќа каде што седам баш проверив ети осигурувачи веќе 5-6 години и никаков проблем со нив.Башка каде што работам има машини од 450 000 европски и скоро никаков дефект од страна на електрика.И малку ме замисли во еден пост ги стави ети и шнајдерот тука некаде со мала нијасна кон шнајдерот,а во следниот....Но како и да е,твоето искуство можеби е такво,јас сепак ќе му верувам на оној кој продал преку милион ети осигурувачи без речиси никаква рекламација.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #1774 на: 02 Февруари 2015, 04:08:14 am »
Напојување Antec High Current Pro 1000W Platinum...

Нај-јако е што кога е растеретено има coil whine, па веднага треба да го носам за RMA...

Ајт нек се угоде страјпот

Од каде ги зема? по која цена? на шо плоча ќе ги вртиш? и прати еден скрин-шот од ASSSD!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1775 на: 02 Февруари 2015, 09:18:03 am »
S5 или Note 3...the choice is now :D

krale јави сееее :D
Ги имам двата,Ноте 3. С5-ката е ѓубре невидено,не вреди ни пола од парите,ги имам двата.Само екранот е со погуста пикселажа, др ништо. Камерата во сите услови, освен сончево, е подпросечна.
iPhone е уште полош од ѓубре значи. Знам дека кога ги зимаше петките викаше дека ајфонот бил многу полош :)
На крај наместо две с5 земав еден со еден, најмногу заради екранот. Сум имал 3 Ајфони,4,5,5с. Проблем со батерија,проблем со копчиња,проблем со кршење на екрани секој месец,губење време со софтвери за да си префрлам песни на МОЈ телефон, ни слики неможам со копи-пасте да извадам, ебавање со џејлбрејкови за да можам да си ставам апликации на МОЈ телефон,не е тоа за мене, па свирело, не свирело во кола... Неможам да посветам толку време на такви глупости.
Од петката сум изнервиран највеќе заради камерата, искрено. Кога камерата би била подобра од таа на Ноут 3(можда и е,ќе видиме шо ќе ми одговорат подоле) тогаш би немал забелешка.
Ајфон 6-ката ја има мој близок, не ме завлече да ја држам ништо повеќе од 3 минути,исто срање различно паковање, неколкукратно поскапо.  :)

Камерата на С5 според сите најреномирани сајтови е меѓу најдобри 3 на пазарот, а до пред некој месец и најдобра со просечна оцена 9.3. Ако не ви ги бива сликите, не знаете да сликате со неа.
Со Лолипоп е доста добар. Посебно кога ќе се намалат анимациите на 0.5. Го имам и сум презадоволен од него.
Ај објасни ми како да сликам,вадам телефон,уклучувам камера и сликам. Пропуштам нешто? Има некој софтверски апдејт?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1776 на: 02 Февруари 2015, 09:30:10 am »
Ај објасни ми како да сликам,вадам телефон,уклучувам камера и сликам. Пропуштам нешто?

Ако светлото е слабо (облачно, самрак, зора или вештачко светло, т.е. се што не е јасно, дневно сончево светло) телефонот треба да го држиш екстремно мирно. Ко да гаѓаш со пушка на голема далечина мирно. „не диши“ мирно.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #1777 на: 02 Февруари 2015, 11:11:07 am »

Ги имам двата,Ноте 3. С5-ката е ѓубре невидено,не вреди ни пола од парите,ги имам двата.Само екранот е со погуста пикселажа, др ништо. Камерата во сите услови, освен сончево, е подпросечна.
iPhone е уште полош од ѓубре значи. Знам дека кога ги зимаше петките викаше дека ајфонот бил многу полош :)
На крај наместо две с5 земав еден со еден, најмногу заради екранот. Сум имал 3 Ајфони,4,5,5с. Проблем со батерија,проблем со копчиња,проблем со кршење на екрани секој месец,губење време со софтвери за да си префрлам песни на МОЈ телефон, ни слики неможам со копи-пасте да извадам, ебавање со џејлбрејкови за да можам да си ставам апликации на МОЈ телефон,не е тоа за мене, па свирело, не свирело во кола... Неможам да посветам толку време на такви глупости.
Од петката сум изнервиран највеќе заради камерата, искрено. Кога камерата би била подобра од таа на Ноут 3(можда и е,ќе видиме шо ќе ми одговорат подоле) тогаш би немал забелешка.
Ајфон 6-ката ја има мој близок, не ме завлече да ја држам ништо повеќе од 3 минути,исто срање различно паковање, неколкукратно поскапо.  :)

Камерата на С5 според сите најреномирани сајтови е меѓу најдобри 3 на пазарот, а до пред некој месец и најдобра со просечна оцена 9.3. Ако не ви ги бива сликите, не знаете да сликате со неа.
Со Лолипоп е доста добар. Посебно кога ќе се намалат анимациите на 0.5. Го имам и сум презадоволен од него.
Ај објасни ми како да сликам,вадам телефон,уклучувам камера и сликам. Пропуштам нешто? Има некој софтверски апдејт?

Ако сакаш добра камера ќе си купиш соодветна Нокиа со OIS.

Инаку немаат колку што знам Самсунзите лоши камери, да не ти пратиле некоја 99.99% копија каде што само камерата ја издава?

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #1778 на: 02 Февруари 2015, 13:11:05 pm »
Ако светлото е слабо (облачно, самрак, зора или вештачко светло, т.е. се што не е јасно, дневно сончево светло) телефонот треба да го држиш екстремно мирно. Ко да гаѓаш со пушка на голема далечина мирно. „не диши“ мирно.

Оваа мака ја имам на HTC Sensation и многу ми оди на нерви, некогаш на прво ќе се погоди некогаш има да се изнасликам за да погодам

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #1779 на: 02 Февруари 2015, 18:07:32 pm »

[/quote]
Ако цел најреномиран свет вика дека неговата камера има оценка 9.3, а ти викаш дека е подпросечна, тогаш до тебе е.
Камерата вади одлични слики. Композицијата на сликата е многу поважна од квалитетот на камерата. Ако знаеш да го фатиш аголот и со камера од 5 мп ќе направиш одлични слики. Уклучи таму grid lines и води се по правилото rule of thirds. Полесно здравје.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #1780 на: 02 Февруари 2015, 18:10:48 pm »
OIS е само за снимање.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1781 на: 02 Февруари 2015, 19:39:39 pm »
Ај објасни ми како да сликам,вадам телефон,уклучувам камера и сликам. Пропуштам нешто?

Jaсно ми е тоа, имам сликано ноќно време кога понекогаш сликањето знае да трае и по неколку секунди. Отприлика знам како функционира апарат, не сум специјалист, ама некои основни работи ми се познати.

Ако сакаш добра камера ќе си купиш соодветна Нокиа со OIS.

Инаку немаат колку што знам Самсунзите лоши камери, да не ти пратиле некоја 99.99% копија каде што само камерата ја издава?
Со мојата С5-ка пратија уште две,па споредував и со луѓе кои ги земале од официјалните мобилни оператори. На идеални услови нема да се познае,ама ако е мааалце потемно или во затворен простор со вештачка светлина ептен станува очигледно.

Ако цел најреномиран свет вика дека неговата камера има оценка 9.3, а ти викаш дека е подпросечна, тогаш до тебе е.
Камерата вади одлични слики. Композицијата на сликата е многу поважна од квалитетот на камерата. Ако знаеш да го фатиш аголот и со камера од 5 мп ќе направиш одлични слики. Уклучи таму grid lines и води се по правилото rule of thirds. Полесно здравје.
[/quote]
Jас кажав дека во одредени услови, пишав кои, е полоша.
Се слагаш да ги ставиме еден до еден двата телефони и да сликаме? Во било која затворена просторија со пригушена светлина,зајдисонце,изгрејсонце...
Kако нацртано со вештачки бои излегува некако,незнам како да објаснам.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1782 на: 02 Февруари 2015, 19:45:10 pm »
Од каде ги зема? по која цена? на шо плоча ќе ги вртиш? и прати еден скрин-шот од ASSSD!

Ги земав од Акцент кај што работам за 4800 денари ама сега се малку поевтинети. Моментално се легнати на Gigabyte Z87-HD3 со i3-4150. Утре ќе стигнат уште 3 комада исти такви за RAID Stripe x5 па тогаш ќе пуштам ASSSD. Кај мене ќе седат некоја недела па после ќе одат на Athlon FX 8350 @ 4,5GHz octocore.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1783 на: 02 Февруари 2015, 19:45:56 pm »
За занимација  ;D
BBS Mahle 15x7J et13

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #1784 на: 02 Февруари 2015, 20:50:40 pm »
^Cuore
Не сум дочитал до крај. Али не се сложувам дека во сите услови освен сончево е подпросечна. Точно е дека незадоволителна при low light сликање без блиц. Многу шум има сликата.