Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2825451 пати)

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #16275 на: 04 Јули 2026, 11:58:25 am »
Види му историја на постови на членот, ќе налеташ и на други крпеници што пробува да ги направи со потенцијални безбедносни последици.

Исто, оди уште поназад во историја на постови и ќе видиш дека купил кола од 7000-9000 евра. Проста логика вика "ако не можеш да ја возиш колата и барем безбедносните аспекти да ги покриеш, ти треба поевтина кола".

Една гума нова, другата стара (можда и фабричката од колата), и вие се буните недолични биле коментарите и ситиот не верувал на гладниот...
Бреј како не те мрзи да одиш по профили и да читаш стари постови.

Ми треба такво слободно време да имам. Ми фали време слободно  ;D

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #16276 на: 04 Јули 2026, 12:05:48 pm »
Сакам да купам една летна гума 205x55xR16ама не ми се дава пари за континентал кој е 7000. Дајте предлог за нешто до 4000

Масло само 2 литра менуваш? Останатите 2 ги довозуваш?
Колко стават во сервис толку. Ама мислам дека е 2л и 229 мл  :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7773
  • French diamond
« Одговори #16277 на: 04 Јули 2026, 13:22:00 pm »
Голем к** ако е една стара една нова, се додека старата е во добра состојба.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2830
« Одговори #16278 на: 04 Јули 2026, 13:30:56 pm »
Сакам да купам една летна гума 205x55xR16ама не ми се дава пари за континентал кој е 7000. Дајте предлог за нешто до 4000

Ако не ти се дава 7илјади денари.Или па многу ти е барај алтернатива вози се со аутобус поефтино ке поминеш

Да се потсетиме дека ова доаѓа од човекот што бараше да купи ракија не поскапа од 150 денари за литро. Можеби треба да пиеш вода додека не собереш пари за Севда. Што има тука лошо?

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3721
« Одговори #16279 на: 04 Јули 2026, 13:45:35 pm »

Ако не ти се дава 7илјади денари.Или па многу ти е барај алтернатива вози се со аутобус поефтино ке поминеш

Да се потсетиме дека ова доаѓа од човекот што бараше да купи ракија не поскапа од 150 денари за литро. Можеби треба да пиеш вода додека не собереш пари за Севда. Што има тука лошо?
Апсолутно нема ништо лошо кога ке соберам пари ке си купам ракија колку му вреди на продавачот.До тогаш живела чешмовача.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2505
« Одговори #16280 на: 04 Јули 2026, 14:54:49 pm »

Масло само 2 литра менуваш? Останатите 2 ги довозуваш?

Купуваш сет нови гуми, во Мај 2026-та година. Возиш по прекрасниве патишта на нашата земја, и една гума ја кинеш на арматура или било какво железо.
Дали ќе купиш една нова гума или две нови гуми?

Јас купив две кога се скина едната иако само една сезона беа возени. Милиметри да се во прашање може да прави проблем на системите за TC/DSC/ABS, особено па на погонски тркала ако колата има диференцијал со ограничено пролизгување.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2571
« Одговори #16281 на: 04 Јули 2026, 16:41:48 pm »

Ако купуваш за резервна би ти предложил да земеш целосезонска гума.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18105
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #16282 на: 05 Јули 2026, 23:24:17 pm »

За такви глупости како "сакам да сменам една гума за да ја продадам полесно колата" не ми треба да читам историја, тоа ми е запамтено и не се заборава :)

На друга тема, си купив оригинал QV значки за крила, и @ficomk ми ги донесе од Германија. Во АутомобилеСК, како што вика нашиот драг @AUUU "се влага само ако сакаш патосници да купиш", зошто не сакаа ни да ги порачаат, дури и да им ги платам во целост.

Колата сега ќе биде комплетна и за тоа му благодарам на Фичо. Сеа може да се претстави во своја тема :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7418
« Одговори #16283 на: 05 Јули 2026, 23:27:41 pm »

За такви глупости како "сакам да сменам една гума за да ја продадам полесно колата" не ми треба да читам историја, тоа ми е запамтено и не се заборава :)

На друга тема, си купив оригинал QV значки за крила, и @ficomk ми ги донесе од Германија. Во АутомобилеСК, како што вика нашиот драг @AUUU "се влага само ако сакаш патосници да купиш", зошто не сакаа ни да ги порачаат, дури и да им ги платам во целост.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Колата сега ќе биде комплетна и за тоа му благодарам на Фичо. Сеа може да се претстави во своја тема :)
Абе и на Цитроени почнавте детелинки да лепите?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7330
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #16284 на: 06 Јули 2026, 07:43:53 am »

Ако купуваш за резервна би ти предложил да земеш целосезонска гума.

Не се купува резервна, се става стара потрошена твоја, пожелно зимска, а новата се вози.
Пред да скокате за перформансите на истата, потсетете се дека има мали тенки гуми за резерва.  :D

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2505
« Одговори #16285 на: 06 Јули 2026, 10:14:51 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Абе и на Цитроени почнавте детелинки да лепите?

За среќа е тоа, башка секако и 2те под Стелантис се сеа.  :D