Целата поента на ASX е дизелот.
Дачија Лоџи е океј а Шкода Октавија нечини?
Значи Шкода за мене е Шкода. И немој да ги мешаме класите. Едноставно некој работи се такви какви што се. Како некој што сака да има батак кола, како што некој сака да живее со животно, како што некој не може да гледа бла бла бла, така јас не можамм да ја сварам Шкода. Не викам дека е лошо ауто, нити било какво. Едноставно тоа е појако од мене.
Лоџи? Тоа треба да е исто со Докерот.
Штета што не сакаше да се повозиш, да те повозам кога ве стернав со класниот.
Интересно е да видиш што направиле Дачиа, га го споредиш директно со Кангу, Добло, Цитроен, Пежо. Јас не одлучував за изборот, Дачиа никад не би ја ставил ни како случај за разматрање, а камо ли да ја купам. Изборот не зависи од мене, изборот и купувањето зависи од директорот.
Но во секое време имаш отворена понуда, доколку сакаш да видиш како оди Докерот.
Како држи по кривини, каква вожња има, колку троши итн итн.
Или пак у секое време можеме да ги споредуваме со полото ако веќе сакаш. Во све. Почнувајќи од квалитет на изработка, потрошувачка, стабилност, забрзување и во што ти друго сакаш. Ако треба и во багажен простор

Велештрумф се возеше, незнам дали се здоби со позитивен или негативен впечаток. БТВ да го нема знакот на Дачиа, 90% од луѓето ке мислат дека возилото е Нисан.
Он д топик аген.
За 12 600 евра колку што се продава Елантрата во моментов на новогдишен попуст, а е редовна цена 13990, мислам дека е ОК.
Предност е што имаш интернационална гаранција од 5 години или 100000 км.
+ Можеш да вградиш плин и повторно да ја имаш гаранцијата.
Значи истото го пишува и по интернет. Има многу мека вожња, и се здобиваш со чувство на нестабилност. Ова јас сакам да го пробам, видам, но немаат тест возило. Ке почекам некое време па да видам како ке се одвиваат работите.
Фокусот дефинитивно ке го зирнам а и останатите возила од таа класа.
И сегашната Октавија си има мука со гзот, многу сака да го шета у кривини.
Од друга страна Фокус седан има фантастично управување и држење, остали у класа не може ни за мал прст да му се фатат. Сале ѕирни го Фокуст, немој да го одминуваш.
Туку, јас сакам радио да си зеам за у кола, муката ми е дали дали да биде со ЦД или само со УСБ и АУХ??? Од една страна не ми иде радио без ЦД, од друга страна у старото 2 пати имав ставено ЦД(еднаш од ќејф, вториот пат моите ми дадоа некое нивно ЦД да пуштам дур се возиме).
Kупи радио со ЦД.
Тие без ЦД се апла кина, која и фирма да се...
Заштеда од 1000 денари никако не се исплати.
Послушај ме.
Мене се тоа ми е јасно, али чудно ми е некако радио у кола без ЦД 
http://tehnomarket.com.mk/products/09135360/kenwood-kmm-100ry
http://tehnomarket.com.mk/products/09126406/kenwood-kdc-3057ury
Вака на прва, овие две ми улетаат како интересен избор. Само нема да се одлучам додека прво не разглеам Пионир.
И не гледај пионир. Заобиколи го.
Ако не слушна, Пионир се повлекува од производство на аудио опрема за во возила.
Толку.