Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2102046 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #1605 на: 17 Јануари 2015, 20:42:50 pm »
И сегашната Октавија си има мука со гзот, многу сака да го шета у кривини. :D Од друга страна Фокус седан има фантастично управување и држење, остали у класа не може ни за мал прст да му се фатат. Сале ѕирни го Фокуст, немој да го одминуваш.

Туку, јас сакам радио да си зеам за у кола, муката ми е дали дали да биде со ЦД или само со УСБ и АУХ??? Од една страна не ми иде радио без ЦД, од друга страна у старото 2 пати имав ставено ЦД(еднаш од ќејф, вториот пат моите ми дадоа некое нивно ЦД да пуштам дур се возиме).

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
« Одговори #1606 на: 17 Јануари 2015, 20:45:39 pm »
Ако имаш влез за усб на радиото, по кратко време ќе заборавиш дека постојат цд-иња.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1607 на: 17 Јануари 2015, 20:58:45 pm »
јас кога зимав за матизот, земав со CD само ради стариот...

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #1608 на: 17 Јануари 2015, 20:58:50 pm »
Мене се тоа ми е јасно, али чудно ми е некако радио у кола без ЦД ;D

http://tehnomarket.com.mk/products/09135360/kenwood-kmm-100ry

http://tehnomarket.com.mk/products/09126406/kenwood-kdc-3057ury

Вака на прва, овие две ми улетаат како интересен избор. Само нема да се одлучам додека прво не разглеам Пионир.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1609 на: 17 Јануари 2015, 21:00:16 pm »
Што виде толку лошо во суспензијата на прошлата Октавија, која бај д веј е подобра од истата на актуалената...

Беше пре премека, нестабилно мека, не влева самодоверба во возачот. такво нешто гледам и кај на сестра ми твингото, со одредена доза на страв и резервираност ја возам :)

Ејјј Џони ти да влезеш у постаро ауто ќе се посереш :D ;D :D

Хахахахах :) ја гарантирам дека твојата алфа е светлосни години постабилна од таа октавија веруј :)
Ние тогаш на тест ја имавме, колективно бевме разочарани, а ја бев куртонот што ја возеше тогаш :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #1610 на: 17 Јануари 2015, 21:03:04 pm »
Целата поента на ASX е дизелот.

Дачија Лоџи е океј а Шкода Октавија нечини?

Значи Шкода за мене е Шкода. И немој да ги мешаме класите. Едноставно некој работи се такви какви што се. Како некој што сака да има батак кола, како што некој сака да живее со животно, како што некој не може да гледа бла бла бла, така јас не можамм да ја сварам Шкода. Не викам дека е лошо ауто, нити било какво. Едноставно тоа е појако од мене.

Лоџи? Тоа треба да е исто со Докерот.
Штета што не сакаше да се повозиш, да те повозам кога ве стернав со класниот.
Интересно е да видиш што направиле Дачиа, га го споредиш директно со Кангу, Добло, Цитроен, Пежо. Јас не одлучував за изборот, Дачиа никад не би ја ставил ни како случај за разматрање, а камо ли да ја купам. Изборот не зависи од мене, изборот и купувањето зависи од директорот.
Но во секое време имаш отворена понуда, доколку сакаш да видиш како оди Докерот.
Како држи по кривини, каква вожња има, колку троши итн итн.
Или пак у секое време можеме да ги споредуваме со полото ако веќе сакаш. Во све. Почнувајќи од квалитет на изработка, потрошувачка, стабилност, забрзување и во што ти друго сакаш. Ако треба и во багажен простор :D

Велештрумф се возеше, незнам дали се здоби со позитивен или негативен впечаток. БТВ да го нема знакот на Дачиа, 90% од луѓето ке мислат дека возилото е Нисан.

Он д топик аген.
За 12 600 евра колку што се продава Елантрата во моментов на новогдишен попуст, а е редовна цена 13990, мислам дека е ОК.
Предност е што имаш интернационална гаранција од 5 години или 100000 км.
+ Можеш да вградиш плин и повторно да ја имаш гаранцијата.

Значи истото го пишува и по интернет. Има многу мека вожња, и се здобиваш со чувство на нестабилност. Ова јас сакам да го пробам, видам, но немаат тест возило. Ке почекам некое време па да видам како ке се одвиваат работите.

Фокусот дефинитивно ке го зирнам а и останатите возила од таа класа.

И сегашната Октавија си има мука со гзот, многу сака да го шета у кривини. :D Од друга страна Фокус седан има фантастично управување и држење, остали у класа не може ни за мал прст да му се фатат. Сале ѕирни го Фокуст, немој да го одминуваш.

Туку, јас сакам радио да си зеам за у кола, муката ми е дали дали да биде со ЦД или само со УСБ и АУХ??? Од една страна не ми иде радио без ЦД, од друга страна у старото 2 пати имав ставено ЦД(еднаш од ќејф, вториот пат моите ми дадоа некое нивно ЦД да пуштам дур се возиме).

Kупи радио со ЦД.
Тие без ЦД се апла кина, која и фирма да се...
Заштеда од 1000 денари никако не се исплати.
Послушај ме.

Мене се тоа ми е јасно, али чудно ми е некако радио у кола без ЦД ;D

http://tehnomarket.com.mk/products/09135360/kenwood-kmm-100ry

http://tehnomarket.com.mk/products/09126406/kenwood-kdc-3057ury

Вака на прва, овие две ми улетаат како интересен избор. Само нема да се одлучам додека прво не разглеам Пионир.

И не гледај пионир. Заобиколи го.
Ако не слушна, Пионир се повлекува од производство на аудио опрема за во возила.
Толку.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1611 на: 17 Јануари 2015, 21:09:08 pm »
Dobra cena bogami davaat za elantrata.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1612 на: 17 Јануари 2015, 21:21:36 pm »
Кими па ли бе ќе купуеш радио, аман бе чоек ... :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #1613 на: 17 Јануари 2015, 21:25:21 pm »
Зашто пак? Па ми го украдоа тоа едното и единствено што го имав.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1614 на: 17 Јануари 2015, 21:31:17 pm »
У лопови маму им ебем ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1615 на: 18 Јануари 2015, 00:50:44 am »
Целата поента на ASX е дизелот.

Дачија Лоџи е океј а Шкода Октавија нечини?

Значи Шкода за мене е Шкода. И немој да ги мешаме класите. Едноставно некој работи се такви какви што се. Како некој што сака да има батак кола, како што некој сака да живее со животно, како што некој не може да гледа бла бла бла, така јас не можамм да ја сварам Шкода. Не викам дека е лошо ауто, нити било какво. Едноставно тоа е појако од мене.

Велештрумф се возеше, незнам дали се здоби со позитивен или негативен впечаток. БТВ да го нема знакот на Дачиа, 90% од луѓето ке мислат дека возилото е Нисан.

Он д топик аген.
За 12 600 евра колку што се продава Елантрата во моментов на новогдишен попуст, а е редовна цена 13990, мислам дека е ОК.
Предност е што имаш интернационална гаранција од 5 години или 100000 км.
+ Можеш да вградиш плин и повторно да ја имаш гаранцијата.

Значи истото го пишува и по интернет. Има многу мека вожња, и се здобиваш со чувство на нестабилност. Ова јас сакам да го пробам, видам, но немаат тест возило. Ке почекам некое време па да видам како ке се одвиваат работите.

Фокусот дефинитивно ке го зирнам а и останатите возила од таа класа.

Океј, чим нејќеш Шкода, нејќеш Шкода, толку од тој муабет.

Лоџито си е супер, не се осеќа како Дачија, што уште у старт е многу позитивно.

За таа цена на Елантрата, мислам дека е излишно да се размислува за нешто друго.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #1616 на: 18 Јануари 2015, 11:41:22 am »
Купено-порачано, чекам да стигне.
http://www.aliexpress.com/item/Lavor-Foam-Lance-for-heavy-duty-and-diy-use/1079982643.html

koga ke ti stasa pisi iskustva , posto i jas sakam da go zemam istovo no malce sum skepticen za kvalitetot... :)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #1617 на: 18 Јануари 2015, 11:47:55 am »
Купено-порачано, чекам да стигне.
http://www.aliexpress.com/item/Lavor-Foam-Lance-for-heavy-duty-and-diy-use/1079982643.html

koga ke ti stasa pisi iskustva , posto i jas sakam da go zemam istovo no malce sum skepticen za kvalitetot... :)

и јас ама ќе видиме, ќе пишам обавезно. Инаку побарај на youtube MJJC Foam Lance ова е истото и доста добро ми делува.

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #1618 на: 18 Јануари 2015, 16:08:14 pm »
Тргнав по некој не мн скап тв .... ама коа видов што катастрофи има Quart, St  итн... се мислев да зеам Grunding...

На крај се подновив со Philipsov.... За цената е топ  ;D ;D ;D

Отсутен ackiopp

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #1619 на: 18 Јануари 2015, 16:29:47 pm »
^^ Ганц. Пакуј.

Тампони за уши за изолација на звук, кои се најдобри кај нас? Имаше едно време во Вурт, ама ги искупија, а и џенем се лоцирани. Овие во Хубо што сум ги видел, ако воопшто ги има уште, чинат?
deni imam eden kup doma-mi gi donese eden prijatel od francija kazi kolku ti trebaat ti davam uste utre samo da ne mi pravat djubre