Автор Тема: Комедија, фото и видео  (Прочитано 375055 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Комедија, фото и видео
« Одговори #255 на: 18 Август 2014, 23:59:54 pm »
Остај бе и тука нека има малце релаксација.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #256 на: 19 Август 2014, 08:31:51 am »
http://www.youtube.com/watch?v=RMjQ2ELLuZM

Ништо чудно. Јас редовно сигнализирам овака а и сум бил "поздравен" во повеќе наврати.

Јебига ја изглеа Јапонец сум :D Редовно користам вакви сигнали :)

И ја ова го користам увек кога некој ке ме пуши негде, секогаш, а и секогаш пуштам пред мене доколку на културен начин го направат тоа :D

Дап, исто. Редовно кажувам „фала“.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #257 на: 19 Август 2014, 08:38:37 am »
Ova so pustanje zmigavci vo znak na blagodaram e praksa i sekojdnevno se koristi tuka vo baltickite drzavi. Ako nekoj propisno pustis a ne pusti zmigavci, ondak moze da se smeta kako navreda na nekoj nacin. Normalno, ova go imam probano vo Skopje i ednas mi svirea od pozadi so misla deka sakav da zastanam sred pat a ne deka se zablagodaruvam sto me pustile.
« Последно менување: 19 Август 2014, 11:19:04 am vlatko.klp »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #258 на: 19 Август 2014, 09:23:06 am »
Никогаш не сум направил такво нешто. 4 жмигавци им пуштам на тие што возат со долго светво и ти вадат очи а не им текнува на мороните.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #259 на: 19 Август 2014, 11:14:19 am »
Ova so pustanje zmigavci vo znak na blagodaram sekojdnevno se koristi tuka vo baltickite drzavi. Ako nekoj propisno pustis a ne pusti zmigavci, ondak moze da se smetka kako navreda na nekoj nacin. Normalno, ova go imam probano vo Skopje i ednas mi svirea od pozadi so misla deka sakav da zastanam sred pat a ne deka se zablagodaruvam sto me pustile.

Имам приметено возачиве на ЈСП кога им давам предимство ме поздравуваат на овој начин. Jа и да сакам неможам, не ми работи таа опција ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #260 на: 19 Август 2014, 11:22:15 am »
Ova so pustanje zmigavci vo znak na blagodaram sekojdnevno se koristi tuka vo baltickite drzavi. Ako nekoj propisno pustis a ne pusti zmigavci, ondak moze da se smetka kako navreda na nekoj nacin. Normalno, ova go imam probano vo Skopje i ednas mi svirea od pozadi so misla deka sakav da zastanam sred pat a ne deka se zablagodaruvam sto me pustile.

Не е само во балтичките држави. Општо на патиштата, каде што сообраќајната култура е на значително повисоко ниво од тука, се користи овој начин за заблагодарување.

Јас го користам за „фала“ (ако некој ме пушти) или за „извини“ (ако му се уштекам на некој, или се подзаборавам на семафор :))

На тие што возат со дугачки зад мене, им пуштам светло за магла, па можда сигналот ќе биде испроцесиран од некоја ќелија у неискористената сива мозочна маса.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #261 на: 19 Август 2014, 11:40:12 am »
Имам приметено возачиве на ЈСП кога им давам предимство ме поздравуваат на овој начин. Jа и да сакам неможам, не ми работи таа опција ;D

јбг... алфа... ;D ;D

инаку и јас знам да пуштам 4 жмигавци да се заблагодарам за пропуштеното, и мене ми пуштиле секако кога сум пропуштал.. значи не е само во јапан... а инаку исто како фалнга, им пуштам жмигавци кога некој морон на автопат или обична улица вози со долги светла позади тебе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #262 на: 19 Август 2014, 12:05:17 pm »
На тие што возат со дугачки зад мене, им пуштам светло за магла, па можда сигналот ќе биде испроцесиран од некоја ќелија у неискористената сива мозочна маса.

Аиии смотан како не ми текнало до сега видиш..... Добиваш пиво за ова подсетување.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #263 на: 19 Август 2014, 12:09:43 pm »

;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #264 на: 19 Август 2014, 13:05:19 pm »
На таквите кои возат од позади со долги,прво им сигнализирам со 4 жмигавци,ако не се сетат,давам лев жмигавец,прикочувам и чекам да ме помине и возам позад него со долги.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #265 на: 19 Август 2014, 13:56:38 pm »
Да, и јас така направив еднаш. Кога ми прикочи будалата и ќе се треснев за малце и искочи да се тепа, да бев сам или ќе изедев ќутек или ќе му ги скршев нунчаките од глава па ќе одговарав. Лош исход и во двата случаи. Ама не бев сам, па момакот се сецна и се врати назад и ги исклучи долгите, па возеше со позициони кретенот зошто му беа изгледа прегорени двете средни. Стока.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #266 на: 19 Август 2014, 14:15:10 pm »

Леееееее не ми се верува, какви девојчиња имаме кај ги најдоа овие изронативе во суратот  :-X  :-X

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #267 на: 19 Август 2014, 14:16:49 pm »
Оваа уште од мала и викаат дома дека е најубава, па се пријавила.

Родители, не си ги лажете децата.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #268 на: 19 Август 2014, 14:18:31 pm »
Од што си грда твоите те носат на одмор со тебе!
-Море глуп, зошто да ме носат коа сум грда?
- За да не мора да те гушнат коа ќе се вратат

;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #269 на: 19 Август 2014, 14:18:59 pm »
И кременадла и врзвале околу вратот, за да си игра кучето со неа...