Автор Тема: CARclub Тест: SEAT Ibiza 1.2 Reference  (Прочитано 3523 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29667
    • CARclub.mk
CARclub Тест: SEAT Ibiza 1.2 Reference
« на: 21 Октомври 2014, 13:42:37 pm »

http://www.carclub.mk/2014/10/21/test-seat-ibiza-1-2-reference-za-onie-koi-sakaat-malku-spanski-sarm/

Потресително лошо ниво на опрема. Си бара изолацииче уште малку, а и подобар мотор. Превисока цена, али наводно имаат (или ќе имаат) некоја кампања. Си повлеквит доплата од неколку стотици евра за повисокото ниво на опрема за да може да се живее.

Генерално, не е лоша кола. Не е ни добра. Просек, кој треба да е значително поевтин.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Одг: CARclub Тест: SEAT Ibiza 1.2 Reference
« Одговори #1 на: 21 Октомври 2014, 14:23:42 pm »
Пошто ја имав колава како службена, и со неа имам свртено нешто над 10.000 км, да кажам збор два, како јас ја гледам колава, во споредба со други две службени што ги возев пред неа и по неа.

Прво мислев дека полоша кола од Корса неможе да има, и ми ја дадоа Ибицава, на колава и вреди само моторот, колку толку, иако е со три цилиндри, сосема ми е ОК за низ град, влече уште од ниски вртежи, и многу лесно се врти нагоре.
Внатре е прилично тесна, и не е за високи луѓе како мене, кровот е многу низок. Не ми се свиѓа што нема мерач за температура, и радиото е малку чудно за командување. Сега колата што ја возев има поминато 20.000 км и е ок, не е раскрцкана како Корсата на таа километража на пример.
Корсата на пример иако 1,2 со 4 цилиндри и повеќе кс, моторот делува поочаен од Ибицава, внатре делува ефтино ама не толку ефтино како Ибицава. Инаку иако таква корсата беше бааѓи раскрцкана на 20.000 поминати километри.

Сега пак имам Дачија Сандеро и Ибицава е Ролс Ројс за неа, иако немав предрасуди кога ми ја дадоа,страшно страшно лоша кола од сите аспекти.

Од оваа ВАГ Групација, не ми е јасно зошто не направат повторно кола како последната Шкода Фабија, страшно комотна и квалитетна кола, и овој 1,2 мотор со 70 кс таму надобро ми возеше во таа кола.

Заклучок: За мене Ибицава е просечна кола, со надпросечна цена.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2 на: 25 Октомври 2014, 02:40:08 am »
Јас па мислев полото е скапо, ама овие ептен се занеле. Иначе, многу ми е досадна ибицава и ентериерот воопшто не ми се допаѓа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #3 на: 25 Октомври 2014, 09:53:08 am »
Ова ниво на опрема изгледа за тендери бркање служи.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #4 на: 25 Октомври 2014, 12:02:01 pm »
Генерално, не е лоша кола. Не е ни добра. Просек, кој треба да е значително поевтин.

За 9900 евра веројатно е одлична кола но за 12.400 е ужасна.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 25 Октомври 2014, 15:00:03 pm »
BTW, „шпански шарм“. Шпански со мало „ш“

Цитат
Со мала буква се пишуваат:

Жители на населени места.
    Придавки изведени од лични имиња и географски поими.
    Имиња на месеци, денови во неделата, годишни времиња.
    Имиња на училишни предмети.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29667
    • CARclub.mk
« Одговори #6 на: 25 Октомври 2014, 15:33:48 pm »
Знам, и редовно го грешам. :)