@MartinAlfista Алфата е дизел + караван. Не сакам дизел, не сакам караван.
Фала Армекс.
@Carpathian Lord, само бензин. Колку троши, толку. А за кожата + Спортските седишта.... Нема споредба со старата е46ка со обични седишта и платно.
Ахтунг, немаше таков шестак со таа опрема, се беа некои без кожа, без темпомат, без климатроник, без греење на седишта, и си реков У ПМ, 4 цилиндри, 4ри. Инаку ова ми е втора е46ка, порано имав пред фејслифт со 6так. Исто одат и двете, оваа дури е подобра во ниските, затоа што има повеќе вртежен момент, ама во високите 6такот има подобар звук, и е порафиниран.
Отракан, оваа е со Н46ка мотор, и мислам дека овие ситнициве се сменети од предходниот газда, треба да проверам во сервисната книшка. (Да видам затегачот на ланчето дали е од новите, вентилот за вентилација на блокот дали е сменет, и дихтунзите на валветроникот. Ако не, ќе си ги купам и ќе ги сменам. Не е болка за умирање). Плус ми дадоа гаранција 6 месеци + направија нов технички + сменија ујле и филтери. Проверив со ВИН, едноставно така сакал Швабата што ја порачувал. Склопена е во Минхен.
Џонтра, не идам јас на Водно.