Автор Тема: Itno!!! Audi A6 2.5TDI 2000 Ne pali!!!  (Прочитано 8145 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
Одг: Itno!!! Audi A6 2.5TDI 2000 Ne pali!!!
« Одговори #15 на: 19 Октомври 2014, 01:48:38 am »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #16 на: 19 Октомври 2014, 02:01:04 am »
Тоа е тоа, пумпата.
Фала многу, пријатно :)

пак може да не е пумпата... имам приина да верувам дека не е пумпата... да почекаме краен епилог... тоа што пумпата не бутка гориво не значи дека е прегорена... но може и да е прегорена...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Ford_Sierra

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 107
  • Sierra_86
« Одговори #17 на: 19 Октомври 2014, 02:09:27 am »
Ќе видиме во понеделник, дали ке биде на суво или на подмацкано со некој 50тина евриќи...

Отсутен Ford_Sierra

• Јуниор
  • **
  • Sierra_86
« Одговори #18 на: 23 Октомври 2014, 23:50:00 pm »
500 Евра за поправка(или нова не го разбрав убаво мајсторот сега утре детално ке разговарааме) на бошпумпата односно, за плочката на пумпата...

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6691
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #19 на: 23 Октомври 2014, 23:53:30 pm »
Ќе те заколе 500еур, прати ја за бг за 200 евра комплет се прави

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #20 на: 23 Октомври 2014, 23:58:20 pm »
и плати му на мајсторот демонтажа и монтажа уште 100-че ако не и поише, и гаранцијата барај ја во бугарија...

јас би играл на карта да платам на мајсторот а он да мигарантира...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Ford_Sierra

• Јуниор
  • **
  • Sierra_86
« Одговори #21 на: 24 Октомври 2014, 00:11:31 am »
Пумпата е во Кавадарци пратена.. каде.. што.. како... незнам И предходно истиот мајстор пред 4 години праќаше пумпа од форд фокус 1.8 тдди или тдци, не ми текнува точно, со истиот проблем "прегорена плочка" еве го фордов рине до ден денеска, па ќе видиме утре што ке се прави.
Имам едно прашање до сите вас што сте позапознати со ваков или сличен проблем, ДАЛИ ДЕФЕКТОТ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДИЗВИКА НАМЕРНО, од мајстор, пошто колата беше камен одржувана редовно и возена во Германија, и одткако се даде на проба на наводен купец за багатела цена од 3000 евра, после 4 часа отсуство се јави дојди земи ја колата не пали ми снема нафта...???

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #22 на: 24 Октомври 2014, 00:15:18 am »
4 саати на проба? што проба беше тоа? кола на проба, кај мене 5 минути и тоа во мое присуство...

а што направил намерно мајстор? ја извадил нафтата од резервоар? сам си пиша дека останал без нафта....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #23 на: 24 Октомври 2014, 00:15:58 am »
Леле каква фора ти удриле другар.... Онак што не разбираш, им ја дал колата на некој што има исто ауди со таков дефект, трк на мајстор промена на делови и звонење на телефон дека снемала нафта колата.

Отсутен Ford_Sierra

• Јуниор
  • **
  • Sierra_86
« Одговори #24 на: 24 Октомври 2014, 00:17:14 am »
4 саати на проба? што проба беше тоа? кола на проба, кај мене 5 минути и тоа во мое присуство...

а што направил намерно мајстор? ја извадил нафтата од резервоар? сам си пиша дека останал без нафта....
Значи јас претпоставувам дека е тука фората дојди остана без нафта, а точно е тоа што вика achtung ме изманипулирале, а приказнава е долга дека ауто не се остава 4 саата на проба
 Е сега дали можам да дознаам дали е променет делот... односно да ВООЧАМ.. број шифра жиг или слично..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #25 на: 24 Октомври 2014, 00:20:36 am »
Хммм, можно е вешт мајстор да демонтира здрава и да се монтира расипана пумпа за 4 саати? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #26 на: 24 Октомври 2014, 00:27:33 am »
Хммм, можно е вешт мајстор да демонтира здрава и да се монтира расипана пумпа за 4 саати? :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
да... и за помалку...  не му треба да демонтира и монтира по двапати... само еднаш вади и иденаш враќа... 2 саати се доволни...

инаку, ако има црв на сомнеж по тоа прашање, пред да се симиња и носи пумпата на сервис, треба да се проверат штрафови, затегачи и останато дали има отисок на нив од отворање т.е. работење... нај добриот мајстор со оригинални алати од ауди, неможе да извади и врати назад било кој дел а да не се познава на штрафовите отисоци, т.е. да се познае дека е пипано... аудито како што гледам е 14 години старо.. на сите метални елементи има одамна слој на оксиданти кои при стегање лесно се симињаат од клучевите т.е. алатите...

можно е секс да имаш добиено, ама и немора да значи... како што гледам и други потврдија дека при снемување на гориво, се расипува тој дел...

а што се однесува до шифрите.. пробај во ауди да ги исконтактираш за да провериш веродостојност на возило, дали возило со таа и таа шасија, имала вградено фабричку пумпа со таа и таа ознака...

од трета страна па, зашто да не би ја смениле само плочката? ако е тој мотор на ауди со 5 цилиндри што мислам дека е, и волво го носи тој мотор и знам за која пумпа збориш... електронската плочка од нејзе се менува без да се вади пумпата... моторот е со 2 ребрастиасти со  каиши, едниот е од лева страна, радилица со брегаста, другиот е од десна страна брегасти со пумпата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Ford_Sierra

• Јуниор
  • **
  • Sierra_86
« Одговори #27 на: 24 Октомври 2014, 00:42:13 am »

од трета страна па, зашто да не би ја смениле само плочката? ако е тој мотор на ауди со 5 цилиндри што мислам дека е, и волво го носи тој мотор и знам за која пумпа збориш... електронската плочка од нејзе се менува без да се вади пумпата... моторот е со 2 ребрастиасти со  каиши, едниот е од лева страна, радилица со брегаста, другиот е од десна страна брегасти со пумпата...

[/quote]
Со 6 цилиндри е... 2.5 V6 TDI

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #28 на: 24 Октомври 2014, 00:53:32 am »
е за тој мотор незнам... го немам видено растурен за да знам дали може или не да се смени само плочка.. како и да е, чим имаш црв на сомнеж, прво сте требале да проверите...

сега ти останува само евентуално во ауди да ти потврдат дека таа школка со тој мотор ја имало таа пумпа, доколку напумпата има сериски број, а би требало да има...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Ford_Sierra

• Јуниор
  • **
  • Sierra_86
« Одговори #29 на: 24 Октомври 2014, 01:21:49 am »
ќе се види од утре па натаму, најверојатно ќе се санира дефектот секако друго чаре нема