Автор Тема: Тестови и Споредби  (Прочитано 462993 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Тестови и Споредби
« Одговори #2580 на: 19 Декември 2017, 16:02:41 pm »
Најлуксузната?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #2581 на: 19 Декември 2017, 16:05:03 pm »
Тесла е дааааааааааалеку од „луксузна“.

Дека е брза, брза е. Луксузна? Не би рекол.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2582 на: 19 Декември 2017, 16:11:57 pm »
Golf e poluksuzen od Tesla.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #2583 на: 19 Декември 2017, 16:14:25 pm »
Голф е полуксузен од Ролс.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #2584 на: 19 Декември 2017, 16:16:44 pm »
Далеку од тоа. Но Tesla не е „луксузна“. Ниту материјалите, ниту Fit & Finish се на ниво на луксузните конкуренти. Барем тоа што јас сум го видел и во тоа што јас сум седел.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #2585 на: 19 Декември 2017, 16:26:07 pm »
Се согласувам со Зеро, се возев во основната 70ка (такси во Амстердам) и во p85d (на роднини) со сите џингатрлуци на неа, не се споредува со премиум бренд и спешал изведба пр. BMW Individual/Mercedes Designo...материјалите, опремата и како е се составено, едноставно не е тоа ниво кај Теслата. Вратите, седиштата, пластиките внатре делуваат далеку поефтино, особено кога се споредува со директни конкуренти во класата.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #2586 на: 19 Декември 2017, 16:29:57 pm »
Тесла има сериозни проблеми со производството актуелниот модел, и во исто време има притисок од акционерите дека работи со загуба и вредноста на акциите им е пред колапс.

Па затоа на некој "паметен" од Тесла му текнало да ги вадат возилата полу-довршени од лента за да прикажат повисоки броки во производство, и повеќето елементи од ентериерот се додаваат кај локалниот дилер на Тесла. Седишта, волан, тапацири на врати, брисачи, елементи од шалт табла, сето тоа се додава од некој локален дилер. Каша попара.

Како што може секој да претпостави завршната обработка и надежноста на склоповите се катастрофално лоши, но сето тоа се покрива со агресивен маркетинг и билдање на "хајп" дека продаваат нешто несекојдневно.

Со едно едноставно гуглање или пребарување на видеа по интернет ќе видите дека има огромен број на поплаки од клиенти кои сватиле дека купиле ѓубре од возило.

Затоа споредбата на Тесла со било кој европски конкурент е тотална глупост затоа што за да го достигне нивото на завршната обработка и квалитет со европските конкуренти треба уште мноооогу време да помине.

Ок е да развиваш електромотор, батерија и софтвер за управување на возило, ама треба возилото прво да го доведеш на ниво да заслужува некој да го купи и да го споредиш што нешто што се нуди на пазарот.
« Последно менување: 19 Декември 2017, 16:34:59 pm zlatkoa »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2587 на: 19 Декември 2017, 16:33:56 pm »

Твојата Инсигнија е полуксузна од Тесла.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2588 на: 19 Декември 2017, 16:54:51 pm »

Значи, мојата Инсигнија е полуксузна од Голф?

Грус Гот!!

Woohoooooo!!!

:)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
« Одговори #2589 на: 19 Декември 2017, 17:00:40 pm »
Зарем не можи да се направи outsorce на производтсвото на коли? Apple ги дизајнира производите ама производството му го препушта на други компании.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #2590 на: 19 Декември 2017, 17:04:31 pm »
Секако дека може - многу производители го прават тоа. На пример, Magna Steyr во Австрија произведува автомобили за различни производители - од BMW, до Jaguar, до Aston Martin...

Но пристапот на Tesla е друг, и можеби подобар, ама во моментов имаат проблемчичи.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Тестови и Споредби
« Одговори #2591 на: 19 Декември 2017, 17:14:29 pm »
Tesla имаат проблеми уште од основањето, ама ете, некако гураат... Принципот на Маск е да се прават што е можно повеќе ствари "in house", али тоа е меч со две оштрици.

Сега најактуелни се проблемите со производството на Модел 3, за кој имаат премногу нарачки, а колку што знам, сеуште немаат испорачано ниедно возило.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2592 на: 19 Декември 2017, 19:11:51 pm »

Значи, мојата Инсигнија е полуксузна од Голф?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Грус Гот!!

Woohoooooo!!!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

:)

Џабе тролање, види ја Теслата сам во живо и ќе видиш дека е вистина тоа што го зборам.(или потсети се пак ако си ја видел)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #2593 на: 19 Декември 2017, 23:52:32 pm »
Се извинувам на Ролс сопсвениците тука....али мене ова ми делува прилично скапо...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2594 на: 20 Декември 2017, 00:15:46 am »
Стратро едно се слики друго е во живо како е тоа изведено. Не сум видел ентериер на Тесла во живо па не коментирам.

Секако ја споредуваат со БМВ, Мерцедес, Ауди и сличните. Ниту со Ролс, ниту со Цитроен Ц3.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.