@ Зеро,како шо кажа Симо,најстар модел е во споредбава,и тоа далеку најстар.Тоа што е тука некаде повеќе и ласка,отколку што штети.Ајде да ги погледнеме цените,сите се поскапи од Џулиетата за преку 7-10000 долари,за тие дополнителни средства се доплаќа опремата(за која цвичат дека ја нема) и одма ќе влезе у тесна борба за некое место на подиум.
За субјективни коментари како "не се осеќа дека е најбрза,не се осеќа ова,не се осеќа она"-Никој не те тера да осеќаш ништо преформансите си кажувааат.
Или пак замерки за радиото или пак изгледот на менито на навигацијата

СМЕШКИ,--Се се тоа индивидуални перцепции.
Дајте некоја реална замерка од типот квалитет на ова,на она дрн дрн, и сето тоа дур ја споредуваш со автомобили кои се и до 25-30% поскапи.
И ако земеме дека за мене е битно како колата изгледа(надворешно и внатрешно),како се вози,чувство при возење,наспроти 2цм простор у колена,или две шишиња кока-кола у багажник,шо би рекол имењакот ко да купуваш кола на метро ебаго. Не видов нешто суштински лошо кај Џулиета.Не ни сакам да коментирам повеќе,смешно е.
Споредбава е малце чудна ама интересна.
Голфот и Бмв-то не сум ги возел.
БМВ-то е толку никакво што би одел пешки,надворешно секако. А голф,еднаш имавме и никогаш повеќе,став на цела фамилија

.
Со В40 пред една недела поминав околу 500км,баш со овој мотор и мислам дека е потценето и тоа подоста.За мене лично фалеше барем Д3,и тоа би била единствената замерка,поготово ако е Р-дизајн. Неправедно го плукавте во вашиот тест,а во овој тест го дотепале со аутоматикот.
Ako некој ме разочарал тоа на прво место е Мерцедес,бидејќи ми е втор фаворит(најслаб мотор,највисока потрошувачка,највисока цена) ТРИ ОГРОМНИ МИНУСИ.Пак би го купил одма после Џулиета,ама со др мотор.
На второ место мислам дека е разочарување кога на Ауди ќе му дадат иста оценка како на Голф,никако неможе да биде позитивно.Уште повеќе што во некој др тест некоја Шкодичка ќе ја споредат,израмнат и ќе и дадат исти оценки како на Голф,односно VW,па оттаму некое Леонче че се издигне...Усул се нема веќе со порпагандава,не се знае кој на кого гузичи.

Некој ќе се согласи од искуство,а некој нема да се согласи од неискуство,и обратно... итн,не е битно ова е само мој став и ништо повеќе.