Автор Тема: Тестови и Споредби  (Прочитано 463618 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Тестови и Споредби
« Одговори #390 на: 04 Ноември 2012, 21:59:36 pm »
a pogodeni li se ovie hgp, po ulicive samo tdi se vozat

ХГП е тјунирачка куќа за фехлервагени. Мислам дека се бр.1  :)

was kidding ;)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #391 на: 04 Ноември 2012, 22:03:51 pm »
требаше да ми текне -.-  ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #392 на: 07 Ноември 2012, 03:25:24 am »
Not a valid youtube URL

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #393 на: 09 Ноември 2012, 02:18:16 am »
giuliettava  растура на изглед...:D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #394 на: 09 Ноември 2012, 08:30:19 am »
Богами, као растурена е.

Прва Алфа после којзнае колку време да не ми се свиѓа, особено од напред.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #395 на: 09 Ноември 2012, 10:21:45 am »
За разлика од Голф 6, кој е совршен.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #396 на: 09 Ноември 2012, 10:41:26 am »
Мене лично и субјективно Џулиетата не ми се свиѓа. Лично, мислам дека е предизајнирана, особено предниот дел. Моето субјективно мислење е дека Алфа го достигна дизајнерскиот врв со 159, Brera и 8C Competizione. Е сеа, ради одличниот одзив што го имаа на 8C, ја ебаа работата и пробаа таа предница да ја закачат на сите останати модели. Нит успеа кај MiTo, нит кај Giuilietta.

Од ова..

Во ова..

Сериозен, сериозен чекор назад.

Да, има моменти кога од некој агол, со некоја специфична боја и специфични бандажи Giulietta ми изгледа убаво (рецимо, Giuilietta QV на комшијата), ама кога ќе ја видам од напред и ќе ми заличи на Lieutenant Commander Worf, џабе.

А ти ако стана типичен „Алфиста“ со тоа што купи 147-ца, и стана неспособен да примиш туѓо мислење, секоја чест.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #397 на: 09 Ноември 2012, 10:47:10 am »
Баш би сакал да се стаам на страна на алфистите тука, ама само делумно ќе се стаам: Giulietta-та е многу секси од сите агли, освен од овој што го постираше Зеро. Има нешто што фали на предницава, има нешто.... И јас мора да кажам дека дизајнерски 159 ми е поубава, вистинско ауто кое конкуренцијата не може се`уште да го достигне. За 159 ако каже некој дека не му се свиѓа како изгледа, дебело лаже или има ископани очи.  За разлика од неа, џулиетата остава простор да не му се допаѓа некому.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #398 на: 09 Ноември 2012, 10:51:09 am »
Најобјективно кажано, дизајнот на 159-ката е неколку билиони светлосни години пред Џулиета.
Иако мене ми се свиѓа Џулиета, сепак 159 е врв, кој ретко кој ќе може да го достигне... Веројатно пак некој Талијан :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #399 на: 09 Ноември 2012, 10:53:32 am »
Кога би била ваква:

би бил друг муабет....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #400 на: 09 Ноември 2012, 10:55:00 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #401 на: 09 Ноември 2012, 10:55:09 am »
Кога би имала предница од 159-ка, соодветно адаптирана на големината на колата, би бил присилен да вложам натчовечки напори за да не и’ остаам „депозит“ на хауба...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #402 на: 09 Ноември 2012, 10:58:23 am »
Мене лично и субјективно Џулиетата не ми се свиѓа. Лично, мислам дека е предизајнирана, особено предниот дел. Моето субјективно мислење е дека Алфа го достигна дизајнерскиот врв со 159, Brera и 8C Competizione. Е сеа, ради одличниот одзив што го имаа на 8C, ја ебаа работата и пробаа таа предница да ја закачат на сите останати модели. Нит успеа кај MiTo, нит кај Giuilietta.

Од ова..

Во ова..

Сериозен, сериозен чекор назад.

Да, има моменти кога од некој агол, со некоја специфична боја и специфични бандажи Giulietta ми изгледа убаво (рецимо, Giuilietta QV на комшијата), ама кога ќе ја видам од напред и ќе ми заличи на Lieutenant Commander Worf, џабе.

А ти ако стана типичен „Алфиста“ со тоа што купи 147-ца, и стана неспособен да примиш туѓо мислење, секоја чест.

Немој да јадиш бурек за џабе, знаеш дека овај став го имам јас од пред воопшто да помислам да купам алфа.
Можиш суптилно како Симо да кажиш дека нешто мене не ми се допаѓа, дека има некоја нота на нешто што јас го сметем за непривлечно. Ама да кажиш просто “ружна е“ тоа е многу банално.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #403 на: 09 Ноември 2012, 10:58:53 am »
Ова ми личи на фејслифтирана 147 ца.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #404 на: 09 Ноември 2012, 11:00:30 am »
Немој да јадиш бурек за џабе, знаеш дека овај став го имам јас од пред воопшто да помислам да купам алфа.
Можиш суптилно како Симо да кажиш дека нешто мене не ми се допаѓа, дека има некоја нота на нешто што јас го сметем за непривлечно. Ама да кажиш просто “ружна е“ тоа е многу банално.

Богами, као растурена е.

Прва Алфа после којзнае колку време да не ми се свиѓа, особено од напред.

Убоо си кажа чоекот :)