Автор Тема: Половна кола VS Нова кола?  (Прочитано 105822 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Половна кола VS Нова кола?
« Одговори #45 на: 07 Септември 2011, 14:28:56 pm »
Хехехе, видно вознемирен и видно не си разбрал што сум сакал цело време да ти кажам со муабетот што ти зборам, иако се претставуваш во моментов како возрасен према дете.

Не си разбрал дека не е поентата во Алфа што ја спомињаш. Не си ни разбрал дека од почит и заради тебе тоа го зборам. Ќе седнеме некој ден  на пиво и ќе праиме муабет, да не се расправаме на форум како девојчиња, едино ако не си до толку вознемирен што би ми бил скаран.

Ќе седнеме и ќе ти објаснам, кога ќе разбереш шо сакав да кажам ќе ти стане јасно дека си претерал малку...ај здравје!

Само уште ова, за ова со жениве дека сум претерал или воопшто за муабетов алфа?

Ако толку мислиш дека е иритантна споредбата јас немам проблем ќе се извинам ќе јаизбришам споредбата и нова ќе напишам. Само малце ми заличе како да сакаш да ми наметнеш нешто намерно или ненамерно па затоа се побунив, мада не верувам сум те запознал во живо и мислам дека не си таков човек. Иначе одма ќе го средам тоа.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #46 на: 07 Септември 2011, 14:31:24 pm »
Stara kola i mlada zena sakaat rabota.
Samo treba da te biva.

Секој го бива за млда жена, ама дали секој го бива за стара кола ;)

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #47 на: 07 Септември 2011, 14:32:44 pm »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 04:47:57 am Lancerka »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #48 на: 07 Септември 2011, 14:38:11 pm »
Nova Korveta DA..
Nova Skoda Fabia...pa ne bi rekol.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #49 на: 07 Септември 2011, 14:39:43 pm »
А зашто не би купил половна Корвета? Истото ќе го добиеш за помалку пари.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #50 на: 07 Септември 2011, 14:42:32 pm »

Saka da kaze kao demek kosta kolku na staro da ja kupis hahahaa

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #51 на: 07 Септември 2011, 14:51:56 pm »

Pri budzet budzet za nova Korveta, se  kupuva nova Korveta.
Pri budzet za nova Fabia, Lancer, Civic, Korola, Jazz, Micra, Kruze....se kupuva poloven Mustang ili komu sto mu lezi na dusa.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #52 на: 07 Септември 2011, 14:52:57 pm »

Pri budzet budzet za nova Korveta, se  kupuva nova Korveta.
Pri budzet za nova Skoda Fabia, Lancer, Civic, Korola, Micra, Kruze....se kupuva poloven Mustang.

Парите за поправките и освежување на Мустангот влеваат ли во буџетот или од црниот фонд? ;D
« Последно менување: 07 Септември 2011, 15:12:38 pm Sportex »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #53 на: 07 Септември 2011, 14:55:19 pm »
Не се вози Мустангот дур не заработиш или се позајмиш ;D

А зашто со буџетот за нова Корвета, да не се купи на пример половен Вајпер или не знам што би сакал поскапо од Корветата?(Ферари знам дека не сакаш ;D)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #54 на: 07 Септември 2011, 15:02:59 pm »
....dosta mi e Korveta...mislam ...da ne preteruvame . ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #55 на: 07 Септември 2011, 15:40:25 pm »
Ama sto pravime sto pola od lugeto neznaat sto pravat, nemaat luge i ne se razbiraat vo koli.
Tie treba da si kupat novi taka?

Sto znaci, sepak novo si e novo.
тие Денде шо незнаат шо прават џабе им е и ново и старо,како што кажа сам,ионака незнаат шо прават  ;) :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #56 на: 07 Септември 2011, 15:45:05 pm »
-патиштата ни се катастрофа
Поради таа причина би купил ново. Половното возило веројатно ги има запознаено сите дупли во околијата :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #57 на: 07 Септември 2011, 15:47:17 pm »
@Stratro: Апсолутно не. Но барем 3-5 години ќе спијам мирно, без неочекувани шокови, трошоци и нервози, и со мирна глава ќе тргнам на пат.

Mozda nema da gi zalepis odma..ali so tek na vreme.. i na toj Nisan mu nema spas od popravki so razlika na toa sto ke popravas i vozis Nisan, a ne Mercedes CL ili BMW 850 V12.

Edinstveno na sto treba da si spremen e potrosuvackata na gorivo ..ali toa e sporedna stvar ako veke si car fan.

Ако земеш нова кола, која е под гаранција, и ја продадеш за 2-3 години, нема да ги дадеш парите. Гаранцијата си е гаранција. Тоа ми е муабетот. Опрчи еднаш 20к за нова кола, и после на секои 2 години додавај 5, и зимај нова, пред да се појават било какви проблеми или да истече гаранцијата.

И ја никогаш не реков дека ќе земам Нисан. Скраја да е.
јас досега незнам некој човек кој гаранцијата му покрила некој трошок....барем не кај нас,кај овие арамии...мој другар си купи Цитроен Ц1 НОВ,без никаков судар и слично,кога го мие внатре му влегува вода,во сервисот креваат раце....кај нас одма ке ти речат дека тоа не е подлежно на гаранција или дека ти сам си го направил дефектот па тие немора да ти го платат итн.итн....така да не се палете многу на тоа со гаранциите

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #58 на: 07 Септември 2011, 15:47:49 pm »
-патиштата ни се катастрофа
Поради таа причина би купил ново. Половното возило веројатно ги има запознаено сите дупли во околијата :)
од Германија,Франција,Италија не би рекол баш така

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #59 на: 07 Септември 2011, 15:50:32 pm »
@Stratro: Апсолутно не. Но барем 3-5 години ќе спијам мирно, без неочекувани шокови, трошоци и нервози, и со мирна глава ќе тргнам на пат.

Mozda nema da gi zalepis odma..ali so tek na vreme.. i na toj Nisan mu nema spas od popravki so razlika na toa sto ke popravas i vozis Nisan, a ne Mercedes CL ili BMW 850 V12.

Edinstveno na sto treba da si spremen e potrosuvackata na gorivo ..ali toa e sporedna stvar ako veke si car fan.

Ако земеш нова кола, која е под гаранција, и ја продадеш за 2-3 години, нема да ги дадеш парите. Гаранцијата си е гаранција. Тоа ми е муабетот. Опрчи еднаш 20к за нова кола, и после на секои 2 години додавај 5, и зимај нова, пред да се појават било какви проблеми или да истече гаранцијата.

И ја никогаш не реков дека ќе земам Нисан. Скраја да е.
јас досега незнам некој човек кој гаранцијата му покрила некој трошок....барем не кај нас,кај овие арамии...мој другар си купи Цитроен Ц1 НОВ,без никаков судар и слично,кога го мие внатре му влегува вода,во сервисот креваат раце....кај нас одма ке ти речат дека тоа не е подлежно на гаранција или дека ти сам си го направил дефектот па тие немора да ти го платат итн.итн....така да не се палете многу на тоа со гаранциите

Колку и да видов лошо со Ц4/та во смисла на дефекти, морам да кажам дека освен тоа што чекав малку повеќе, во Авто Нова сите можни дефекти ми ги признаа без и еден збор!