Автор Тема: Кола докај 4000е  (Прочитано 9569 пати)

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
Кола докај 4000е
« на: 26 Август 2014, 19:27:57 pm »
Здраво дечки,
Јас сум студент(21 год) и во последно време спечалив некоја пара па ај сега си реков време е да станам маж да си купам кола.

Буџетот ми е ограничен до 4000е, со тоа што во него идеално би спаѓале сервис, гуми и други слични работи што би можеле да дојдат заедно со купувањето на кола.

Барам нешто што нема да треба многу да го мислам за мајстори и слично (особено бидејќи сум 90% од времето во Скопје каде не познавам мајстори) и што нема да ме остави на пат (редовно сум на релација Охрид - Скопје ).

Исто така сум и прилично голем љубител на технологија (тоа и ми е струка) па би сакал доколку е можно автомобилот да изгледа модерно внатре и да има електроника за вообичаените работи.

Сакам да чујам ваши мислења. Јас искрено не можам да се одлучам за ништо, секој втор ден различно ми е привлечно но моментално гледам 307 ци и fiat stilo(ова изгледа прилично модерно за тие пари).

Што би ми препорачале вие (може да линкувате огласи) и што би ме посоветувале да пазам кога купувам (особено ако е увозено)

Ви благодарам. 
Hyundai Elantra 2017 1.6 gls

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Кола докај 4000е
« Одговори #1 на: 26 Август 2014, 20:00:24 pm »
ONAK eve gi nasite studenti sto se parkiraat na faks so koli nad 4000 eura...
izvini momak ali ednostavno morav da bucnam imase edna tema okolu studentite sto se zalea za skapiot studentski zivot a sepak uspeale da specalat vo studentskite denovi za avtomobili od 10-15000 eura i nagore..
ova nisto licno do tebe  samo da ti posakam srekja vo potragata pa da si ja pretstavis i vo garaza kolata sto kje ja odberes

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #2 на: 26 Август 2014, 20:24:17 pm »
@deemeetar, добродојде на формов. Јас би ти препорачал некое солидно Сузуки Свифт, по можност 1.3 со плинче и клима. Да сум со овој ум на твоја возраст, така би одиграл.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3 на: 26 Август 2014, 20:31:38 pm »
за тие пари можеш да најдеш солидна 307ца, хди со добра опрема

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 26 Август 2014, 20:38:18 pm »
@deemeetar, добродојде на формов. Јас би ти препорачал некое солидно Сузуки Свифт, по можност 1.3 со плинче и клима. Да сум со овој ум на твоја возраст, така би одиграл.

Фала на предлогот. Проблем е што сум прилично висок (скоро 190) а и најблиското друштво и фамилија ми е одприлика тука, па би сакал нешто покомфортно.

ONAK eve gi nasite studenti sto se parkiraat na faks so koli nad 4000 eura...
izvini momak ali ednostavno morav da bucnam imase edna tema okolu studentite sto se zalea za skapiot studentski zivot a sepak uspeale da specalat vo studentskite denovi za avtomobili od 10-15000 eura i nagore..
ova nisto licno do tebe  samo da ti posakam srekja vo potragata pa da si ja pretstavis i vo garaza kolata sto kje ja odberes
Секој со своето. Јас не сум ги заштедил парите нити татко ми ми ги дал, туку си работев цела година како фриленсер а паралелно и студирам. Не се жаљам само кажувам дека ако се вложува труд се исплати па потоа вреди и да си се наградиш.

Да додадам во прашањето, кои плацеви за увоз имаат добра репутација особено во регионот на Охрид или Скопје?

И какво мислење имате за ова возило http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1308632 ?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #5 на: 26 Август 2014, 21:12:09 pm »
nemoj od plac za tie pari mozes da nacekas nekoe vozilce od prv gazda so servisna istorija kupeno od ovdeka od salon taka da jas bi idel na taa karta

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 26 Август 2014, 21:55:49 pm »
nemoj od plac za tie pari mozes da nacekas nekoe vozilce od prv gazda so servisna istorija kupeno od ovdeka od salon taka da jas bi idel na taa karta

И јас така би сакал. Проблем е што или јас не гледам или пазарот е многу ограничен кога ќе ги поставам тие правила. Не се брзам многу ќе почекам да налета нешто добро, но искрено што да очекувам ете од неувезено и домаќинско чувано возило за тие пари? Искрено стварно не знам што е добра понуда а што не е бидејќи навистина не го пратам пазарот.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #7 на: 26 Август 2014, 22:23:42 pm »
Дизел од прв газда со сервисна историја за тие пари нема. Погледај некое бензинче.

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 199
« Одговори #8 на: 26 Август 2014, 23:41:46 pm »
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1293725

Ајде честито, со здравје да се вози :D

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 26 Август 2014, 23:51:44 pm »
Го меркав и јас искрено количево. Го чувам во букмаркс. Искуство некое за оджавање, како цени и слично? 188к поминати што значат за пежо?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #10 на: 26 Август 2014, 23:53:51 pm »
Ne e loso, pa i 2-300eur ako ti pusti odlicno kje izleze, druga prednost e sto i dvajcata ste od ohrid pa mozebi i kje doznaes nesto za istorijata na kolata

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #11 на: 27 Август 2014, 15:47:45 pm »
Добредојде!

Здраво дечки,
Јас сум студент(21 год) и во последно време спечалив некоја пара па ај сега си реков време е да станам маж да си купам кола.
Со плескање пи*е се станува маж (порано со одење војска)  ;D

Среќно во потрагата! Нееее брзај!
Земи исчитај го форумов и сите расправии и дискусии... Одлучи што сакаш, седан, хеч, поголемо, помало, 2-3 / 4-5 врати, бензин, дизел, колку коња сакаш да те влечат... Провози нешто од другари и пријатели, види што сакаш. Искрено јас не знаев дека сакам Либра.

Ако сакаш подолго да ти тера колата без мајстори, ќе треба нешто пред 98г да земеш, некое железо што ќе ги трпи нашиве патишта. Поновите миодерни коли со ова и со она на нив, брзо почнуваат да бараат замена на разни потрошни делови... Не е друго, нашите патишта се проблем...

Ај среќно.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #12 на: 27 Август 2014, 15:55:17 pm »
Ако сакаш подолго да ти тера колата без мајстори, ќе треба нешто пред 98г да земеш, некое железо што ќе ги трпи нашиве патишта. Поновите миодерни коли со ова и со она на нив, брзо почнуваат да бараат замена на разни потрошни делови... Не е друго, нашите патишта се проблем...

Озбилно му предлагаш Mercedes W123?  :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #13 на: 27 Август 2014, 16:16:47 pm »
Многу јасно!

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #14 на: 28 Август 2014, 03:49:32 am »

Озбилно му предлагаш Mercedes W123?  :D
I mercedes 124 D ne bi bila losa ponuda
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1223643
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1230863
Smrt si nemaat ovie modeli