Автор Тема: Фиат Пунто  (Прочитано 31319 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Одг: Фиат Пунто
« Одговори #15 на: 07 Септември 2011, 18:55:09 pm »
Пунто 1 имаше проблем со електрониката и со компјутерот...

Имам другарка го има пунто 2 спортикг 1.2 80кс душа му зима, све на пуна... и камен е... до сеа неочекуван квар немало, освен потрошни делови, плочки, и нешто околу предница...
Моето пунто кец 75-ка немаше ама баш ни еден квар врзан со електроника/електрика (освен цркнато сијаличе по некое) во текот на целото имање - околу 140.000 км.
Стило-то 1.4 95 коњи има ист мотор како пунто 2б (фејслифт) со 95 коњски сили, и 120.000 км не сум имал ни еден квар со електрика/електроника (еве сеа почна бравата за гепек да ме зеза - неврзано со електрониката на моторот :)
Уставари со стилово ни еден квар сум немал :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #16 на: 07 Септември 2011, 20:08:36 pm »

Имам другарка го има пунто 2 спортикг 1.2 80кс душа му зима, све на пуна... и камен е... до сеа неочекуван квар немало, освен потрошни делови, плочки, и нешто околу предница...
Моето пунто кец 75-ка немаше ама баш ни еден квар врзан со електроника/електрика (освен цркнато сијаличе по некое) во текот на целото имање - околу 140.000 км.
Стило-то 1.4 95 коњи има ист мотор како пунто 2б (фејслифт) со 95 коњски сили, и 120.000 км не сум имал ни еден квар со електрика/електроника (еве сеа почна бравата за гепек да ме зеза - неврзано со електрониката на моторот :)

Добро, еве и друг пример, на мац абарт пунтото од 1996 година до сеа има поминато 60 000 км и едно кварче нема, и ако ми веруваш фабричките сијалици ги вози, дури им ослабнало... влакното па жарат... :))) А до сеа освен плочки и нешто ситно од дупкиве по илициве има сменето во предницата...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #17 на: 07 Септември 2011, 20:17:13 pm »

Добро, еве и друг пример, на мац абарт пунтото од 1996 година до сеа има поминато 60 000 км и едно кварче нема, и ако ми веруваш фабричките сијалици ги вози, дури им ослабнало... влакното па жарат... :))) А до сеа освен плочки и нешто ситно од дупкиве по илициве има сменето во предницата...

Тоа се вика „поздрави од локалните власти“ не се дупки ;)

Како и да е, и децата знаат дека малите итаљански ауца се оние кои имаат добра репутација секаде во свет. Не знам зошто кај нас има таков скептицизам...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #18 на: 07 Септември 2011, 20:28:30 pm »
Tака е, и кај нас е италија, со патишта... нема да мењаш ништо во предница :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 07 Септември 2011, 20:57:39 pm »

а и нема многу делови во предница, не е страшно и да смениш по нешто некад :) И ефтини са :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #20 на: 07 Септември 2011, 21:05:06 pm »

а и нема многу делови во предница, не е страшно и да смениш по нешто некад :) И ефтини са :)

Една виљушка е се :)))

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #21 на: 08 Септември 2011, 00:28:34 am »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 04:35:40 am Lancerka »

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #22 на: 08 Септември 2011, 01:06:53 am »
znaci okolu motorot,znae na fire motorite da produva dihtungot na glava,ama samo toa mu e inace mnogu izdrzlivo motorce

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #23 на: 08 Септември 2011, 01:30:27 am »
Дури и да продува, ништо страшно се менува и готово
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #24 на: 08 Септември 2011, 02:04:14 am »
najmal problem e toa,ke si stavi kvaliteten dihtung i ke tera

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
« Одговори #25 на: 08 Септември 2011, 14:04:35 pm »
Тетин ми имаше пунто 2 го зема ново. На 12000 км му цркна сондата. Отиде во сервис си ја смени. После тоа бил кај некој маалски мајстор да менува антифриз па најверојатно не му испуштил воздух, па колата прегреа. И после тоа почнаа проблемите. Скапуваше на мајстор, се по нешто откажуваше. Се изнервира и го продаде. После 6 месеци барање да купи добра половна кола пак налета на пунто 2. Го зема со многу страв, ама еве го вози 2 год. редовно го сервисира и нема никаков квар.

Битно е како колата е чувана и одржувана.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
« Одговори #26 на: 08 Септември 2011, 14:12:54 pm »
На пролет ќе го продаваме Фордот, па јас сакам Пунто 2 за мене и затоа сега собирам информации околу количево.
Фала на советите :)

Значи количето си е ОК, нема проблеми со електрониката, и не се појавуваат некои поголеми дефекти (а и да има некој дефект евтини се деловите)  ;)
Според мене колата е добра, и да се појавуваат дефекти деловите се многу ефтини. На пример за моето спона е 450 ден. вилушка 1600 ден. а за пунто 2 би требало деловите да се поскапи 10-20%

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5505
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #27 на: 08 Септември 2011, 18:30:15 pm »
I mene puntoto mi faka oko.
Gi ima mnogu na pazar, sto e i dobro zasto ima izbor.

Kako sto mi izgleda ke padne izbor na niv.

Se naogaat li potrosni delovi lesno?
Ne onie od oficijalen servis, mislam na drugi.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #28 на: 08 Септември 2011, 19:18:39 pm »
Оригиналните делови се само малку поскапи од копии, па зошто да не оригинални. Ако мислеше на половни, и тоа има :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #29 на: 08 Септември 2011, 20:29:07 pm »
I mene puntoto mi faka oko.
Gi ima mnogu na pazar, sto e i dobro zasto ima izbor.

Kako sto mi izgleda ke padne izbor na niv.

Se naogaat li potrosni delovi lesno?
Ne onie od oficijalen servis, mislam na drugi.
Има и евтини се. И во бивша Југославија се прават делови ти текнуе?