Автор Тема: Mercedes c220cdi w202  (Прочитано 12226 пати)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1267
Mercedes c220cdi w202
« на: 10 Август 2014, 19:58:29 pm »
Пред десетина дена се подновивме со Mercedes c220cdi 125hp. Го купивме од пријател кој го има донесено од италија пред 3 години, регистриран е пред месец дена, има нов акумулатор, и скоро нови 4 зимски гуми (возени само последново зимо), на 3 те летни ова им е последна сезона задната лева е м+с и е во доста добра состојба незнам од кој причини е заменета со нова, таа ќе се чува за секој случај. Од опрема има: ел. на предни прозори, ел. на ретровизори, вратите сами се заклучуваат кога ќе тргне колата, систем за пролизгување, 6 звучници, клима, магленки но во фарови, предни седишта подесиви по висина и имаат уште една опција само долниот дел се поместува нагоре надоле тоа незнам како се вика :D 3 клуча и мислам дека тоа е тоа.

Прошлата недела фамилијарно 4ца бевме Охрид преку стража а за назад преку Битола Прилеп поминати 500км потрошени нешто ситно под 6л/100км. Доста економично поминавме за разлика како беше возена колата презадоволен од потрошњата, во град сеуште не е измерен како што треба но е нешто ситно под 8 со нормално возење.

Од колата сме презадоволни прв дизел и прва поголема кола, вожњата е одлична и на отворено слободно може да се круза со поголема брзина  :) Доколку ве интересира нешто друго прашајте еве и неколку слики направени сега набрзина на незгодно место :)

Вчера купени нови плочки феродо за сите тркала, на пунтото исто ставивме феродо и сум презадоволен се надевам и на оваа кола добро ќе се покажат најверојатно утре ќе ги монтираме:

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Mercedes c220cdi w202
« Одговори #1 на: 10 Август 2014, 20:03:50 pm »
Делува зачувано. Со огромно задоволство би си ја средувал оваа кола... Почнувајќи од ретро радио, ретро бандажи, можеби брусен алуминиум фолија, нова кожа за менувачот и воланот (или на старо од понов модел волан и рачка од менувач), па здравје боже кожни седишта, леле-леле колку мерак има во ваква количка. Браво.

Добар примерок сте начекале.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2 на: 10 Август 2014, 20:41:06 pm »
Не сум видел ниедно вакво да не прави димни завеси позади. 2000 кубика е?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #3 на: 10 Август 2014, 21:37:46 pm »
Создравје да се вози. Само што се вратив со ист ваков од капење, од Битола до Трпејца и назад преку Галичица - 165 километри со 700 денари нафта и не ја потроши цела  :D

@ falanga 2.2

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #4 на: 11 Август 2014, 00:55:02 am »
Делува зачувано. Со огромно задоволство би си ја средувал оваа кола... Почнувајќи од ретро радио, ретро бандажи, можеби брусен алуминиум фолија, нова кожа за менувачот и воланот (или на старо од понов модел волан и рачка од менувач), па здравје боже кожни седишта, леле-леле колку мерак има во ваква количка. Браво.

Добар примерок сте начекале.

Го делам истото мислење со тебе, се што наброја и јас би го направил плус убаво полирање, има гребаници сепак е кола од 98ма :) ама ќе видиме како ќе ме служи платата :D Искрано и јас се надевам дека е добар примерок барем до сега така се покажа, од надвор има неколку гребаници и кругови кој се надевам со полирање ќе ги снема а ентериерот е премногу сочуван освен возачкото седиште што е скинато од надворешна страна на горниот дел не сум нашол ништо друго оштетено, ни па нешто крцка.

Очекував ваква реакција од тебе приметив колку мерак имаш на мерцедес, јас немав не ни верував дека крузањето на отворено со 120 и 180 може да биде исто, ама еве после 10тина дена си викам нека не служи колава како што треба наредните 5год. таман да им падне цената на W211 па уште поубаво би ми дошло една E270 ка  :D

Не сум видел ниедно вакво да не прави димни завеси позади. 2000 кубика е?

Прееска го стиснав уште од прва баш да видам колку дими, приметив само малку чад (поише би рекол прашина од што возев брзо :) ) дааааалеку од димна завеса, при нормално возење не дими воопшто. 2.2. е како што кажа никола.

Создравје да се вози. Само што се вратив со ист ваков од капење, од Битола до Трпејца и назад преку Галичица - 165 километри со 700 денари нафта и не ја потроши цела  :D

@ falanga 2.2

Фала никола  :) и јас сум изненаден од потрошњата очекував 6.5 отворено и 9 градска ама излезе помалку, ситно под 6 и ситно под 8. Овие бројки се сеуште дур таткоми се навикнуваше да вози дизел и секое мењање му беше на 3.000/3.200  :D сега си мења на 2.200 како мене и мислам дека ќе излезе 7 градска што е одлично.

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #5 на: 11 Август 2014, 01:26:12 am »
So zdravje da si go vozis , vakov imav pred 3/4 godini  samo 95 god ali 2/3 pati u vozenje cela guma ispagjase  bese skapan i go sitnav , od togas vakva c klasa mi e strav da kupam :) ako e karoseriski dobar vozi si i svirkaj si

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #6 на: 11 Август 2014, 01:26:41 am »
Со здравје да се вози
New blood of old school

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #7 на: 11 Август 2014, 01:28:29 am »
Ја возиме истата навлака на воланот  ;D
Со здравје да се вози - колата!  :D ;)

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #8 на: 11 Август 2014, 01:53:16 am »
So zdravje da si go vozis , vakov imav pred 3/4 godini  samo 95 god ali 2/3 pati u vozenje cela guma ispagjase  bese skapan i go sitnav , od togas vakva c klasa mi e strav da kupam :) ako e karoseriski dobar vozi si i svirkaj si

Не ми кажувај вакви работи ;D Не сме приметиле ништо каросериски така да добар е :)

Со здравје да се вози

Фала Принц :)

Ја возиме истата навлака на воланот  ;D
Со здравје да се вози - колата!  :D ;)

Навлаката е магична кога беше на пунтото воланот беше пре лесен дури нервираше ;D сега е на ова зошто воланот е мн тенок, да се стави кожа како што вика дени таман ќе си дојде.
Фала и тебе :)

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #9 на: 24 Август 2014, 01:30:04 am »
со здравје да се вози
ме интересира за одржување како се C и Е класите овие и поновите 2000-2003
што друго имаш купувано/правено на мерцедесот пиши нешто и цени

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #10 на: 24 Август 2014, 07:57:33 am »
со здравје да се вози
ме интересира за одржување како се C и Е класите овие и поновите 2000-2003
што друго имаш купувано/правено на мерцедесот пиши нешто и цени
Ovoj model na C klasa e mnogu mnogu po mek u voznja od ponovata C klasa ,  ponovata C klasa mi deluva mn po kruta .
Odruzuvanje na ponovata C klasa (ni evtino , ni skapo ) , glaven servis okolu 550,600eur (mene me kostase) i tn ..

Присутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3176
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #11 на: 24 Август 2014, 09:35:22 am »
so zdravje da se vozi  inaku place za poliranje :D

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг:
« Одговори #12 на: 24 Август 2014, 11:23:05 am »
Toni.de Sto se spaga pod glaven servis? :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #13 на: 24 Август 2014, 11:28:26 am »
Со здравје да се вози, пријател ми раскажуваше дека на овој модел излегуваат тркалата, јас искрено не му верував, ама еве погоре некој пиша дека имал ист проблем. Добро е што има доста делови на старо па нема да имаш проблем со ефтино одржување

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #14 на: 24 Август 2014, 13:42:05 pm »
Ај со здравје да се вози мн километри убај мерцедеси се овие :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)