Автор Тема: Oldtajmeri Ohrid 2014  (Прочитано 9709 пати)

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
Oldtajmeri Ohrid 2014
« на: 09 Август 2014, 04:14:29 am »
Prevzemeno od FB grupata Oldtimers Balkan.

OLDTIMER REVIJA OHRID 2014 Vo organizacija na AKK PRIMO AVJ i Opstina Ohrid na 15.16-08-2014 za pr pat vo Ohrid ke se organizira oldtimer revija.Manifestacijata se sostoi od izlozba i revijalno vozenje na oldtimer vozila.Izlozbata ke bide vo centarot na Ohrid od kade ke zapocne i revijalnoto vozenje a manifestacijata ke bide od megunaroden karakter. Programa -Petok -15-08-2014 od 17-22 h pristignuvanje na stranskite i domasnite ucesnici-izlozba i foto sesija Sabota 16-08-2014od 11-12h verifikacija na ucesnicite,12.30 sveceno otvaranje na manifestacijata,13 h revijalno vozenje,od 18-21h izlozba na vozilata,fotosesija vo centarot na Ohrid,od 21-23h koktel za ucesnicite i dodeluvanje na blagodarnici vo hotel Inex Gorica Ohrid .Pravo na ucestvo imaat site ucesnici koi poseduvaat vozila proizvedeni do 1980god.i da bidat vo ispravna sostojba.Za ucesnicite organizatorot obezbeduva smestuvanje vo Ohrid za dva dena ,za dve osobi po vozilo Brojot na vozilata kade sto organizatorot gi obesbeduva trosocite e 45 vozila i prijavuvanjeto e do 12. 08. 2014.Limitot na ucesnici nee ogranicen..Zavrsniot del na manifestacijata e vo hotel inex gorica so organiziranje koktel i dodeluvanje diplomi za ucesnicite Lice za kontakt Aleksandar Dimusevski tel 070-977-572

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1448
Одг: Oldtajmeri Ohrid 2014
« Одговори #1 на: 24 Август 2014, 11:40:47 am »
Има некои официјални слики од изложбава?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #2 на: 24 Август 2014, 15:53:55 pm »
Jas bev vo OHRID тој период и ја видов изложбата ама жал ми е што не сликнав нешто ....

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #3 на: 25 Август 2014, 00:55:34 am »
Јас имам слики и одвратно искуство од таа изложба.Штета што кој стигна почна да организира се и сешто,затоа сите работи одат во негативна насока.
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #4 на: 25 Август 2014, 01:00:04 am »
Еее што ти се деси беше ли таму ?

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1448
« Одговори #5 на: 25 Август 2014, 11:13:31 am »
Мартин, предлагам да напишиш за лошото искуство и не само тука на форумов/темата.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #6 на: 25 Август 2014, 11:28:12 am »
Убаво е да се пишуваат лоши искуства за да знаат другите во иднина дали да одат на настани организирани од лоши организатори.

Добро е што има се повеќе настани, а со време ќе се знае кој настан вреди, кој организатор е способен, а кој не. Природно е да има маани и фалинки, но секој нареден собир да биде подобар.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #7 на: 25 Август 2014, 11:51:19 am »
И мене ме интересира. Што се случило?

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Дете Битолчанче
« Одговори #8 на: 25 Август 2014, 12:23:04 pm »
Како прво се пријавивме со другарче со неговото возило Застава 101 1972 рат изглед. Не е којзнај шо но прилично кул изгледа. Нема врска колата битно колата доби зелено светло од организаторот дека е добра и рече дојдете. Другар ми се закрена од Скопје, ме зеде мене од Битола и заминавме заедно Охрид. Стигнавме се паркиравме со другите возила. По едно пола саат дојде организаторот и рече дека колата не била за изложба, но можи да останиме да престојуваме. Добро ако колата не е за изложба зошто рече да ја дојсиме и да правиме пат од 250 километри само за да стигниме до таму ? Ни рече возилото да го префрлиме на другиот крај. Ја префрливме на другиот крај и седнавме на клупите. Бидејки возилото си е уникатно на некој начин се собраја многу луѓе околу него и прашуваја за него. На сето тоа организаторот ни рече да го одстраниме од паркингот за да не го гледал воопшто. Во ред рековме ке го одстраниме возилото и ние заедно со него само да ни кажи кај треба да престојуваме.

То беше првиот дел. Ни рече дека за 5 минути ке дојди чоек да не однеси до местото каде што треба да престојуваме. Не дојде за 5 минути, помина саат и полл. Престојот немам збор. Вистина на кеј на езерото ама внатре ... три кревети во соба и четири ѕида, толку. Ни телевизор, ни вифи, ништо. Хотел промаја кој мириса на муфла. Ми зеде лична карта и си замина. Реков успат да се истуширам но не бидна ништо и од то. Топла вода немаше, немаше ни крпа, ни сапун ништо. Добро е казанчето работеше. Да не го спомнувам арогантниот однос на организаторот. Така решивме да си одиме дома.

Нормално тука не беше крајот. Го барав организаторот да ми ја врати личната карта. Него нигде го немаше, прашав на рецепција личната карта не беше таму и си заминав. Среќа по два дена успеав да го исконтактирам па рече ке ми ја пушти. Еве помина цела недела, никој не крева на телефон, а лична карта нема стигнато. Епа шо да кажам повеќе ?

Незнам само како се осеќаа учесниците дојдени од Србија и Бугарија. Рачунај некој напрајл пат од 600-700 и повеќе километри од правец за да учествува и да спие во дупка каде што нема ни топла вода. Се осетив изигран, понижен и премногу изнервиран. Па да секоја чест одлична организација преубо си поминавме, типично македонски. Толку имав да кажам. :)

Едит: Конечно да крени некој на телефон па ке ми ја пуштеле личната карта ...

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #9 на: 25 Август 2014, 20:07:52 pm »
А бре Мартинчо јас бев во лагадин сместен во Хотел А категорија  (Акнем му га  8) ) како не се сретнавме ќе пиевме по некое пиво кај мене таму и ќе ја направевме интересна , инаку секоја вечер ги гледав олдајмерите ми падна во око тоа фиќото и тој бугарскиот опел .....

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Дете Битолчанче
« Одговори #10 на: 25 Август 2014, 20:55:11 pm »
Кој знаел ... ке видиме ајде ке се договориме ке прајме пиво, ете гроздоберот сега е кај вас. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #11 на: 26 Август 2014, 10:42:18 am »
Јас бев таму, ниту видов олдтајмери ниту ништо...

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #12 на: 26 Август 2014, 14:48:41 pm »
Шо очекувавте не ми ејасно, набрзина организирано, и целта беше Муцински да си се испрезентира, друго ама ништо баш. Ја да имав олдтајмер никогаш не ке го однесев таму.

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
« Одговори #13 на: 27 Август 2014, 15:49:10 pm »
Neznam sto zborite no oragnizatorot Aleksandar Dimusevski Vule e najgolem lazgo i prevarant i go donese cel avtomobilizam ( trki i oldtajmeri i dr) do propast i e epten prepotentno go.no vi kazuvam vo idnina da ne fakjate rabota so nego zosto kje ve zaebe. Pozdrav

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Дете Битолчанче
« Одговори #14 на: 27 Август 2014, 19:03:35 pm »
Мак1 резил брат, некни ми рекоја дека ке ја пуштат личната карта, два дена вртам на тошо се прат. Утре ке слезам до мвр и до кај адвокатот па кој ги еба ...