Автор Тема: Шатор за Honda CR-V  (Прочитано 5119 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Шатор за Honda CR-V
« Одговори #15 на: 05 Август 2014, 16:13:40 pm »
Сама ќе се исклучи сијаличката после некое време, пробај би требало после пола саат (претпоставувам) да се угаси.

Освен сијаличката, има ли друг потрошувач со отворен гепек?
не би требало... види вака... имаш шатор со сијалица интегрирана... како да ти кажам, на коњ си... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #16 на: 05 Август 2014, 16:15:58 pm »
Сама ќе се исклучи сијаличката после некое време, пробај би требало после пола саат (претпоставувам) да се угаси.

Освен сијаличката, има ли друг потрошувач со отворен гепек?
не би требало... види вака... имаш шатор со сијалица интегрирана... како да ти кажам, на коњ си... ;)

И интегрирано Радио , ЦД и УСБ Player :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #17 на: 05 Август 2014, 16:17:00 pm »
Мене ова ми изгледа покомплицирано за инсталирање од обичен планинарски шатор. И уште еднаш да прашам, која  е идејата да ти биде врзан шаторот за кола, ако не смееш да користиш клима или греење од колата?*

*јас би трнал едно црево на ауспухот и издувните гасови би ги спровел подалеку од шаторот, и би си пуштил клима или греење, во зависност од условите...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #18 на: 05 Август 2014, 16:20:28 pm »
Мене ова ми изгледа покомплицирано за инсталирање од обичен планинарски шатор. И уште еднаш да прашам, која  е идејата да ти биде врзан шаторот за кола, ако не смееш да користиш клима или греење од колата?*

*јас би трнал едно црево на ауспухот и издувните гасови би ги спровел подалеку од шаторот, и би си пуштил клима или греење, во зависност од условите...

Интересна идеја. Инаку поентата на врзаноста со кола е повеќе простор. Би се добило некој вид дневна и спална, или дел за ствари што ти се на дофат одма од внатре.. Не викам дека е нешто што мора, ама ако е иста цена со друг шатор со слична големина па што да не?

Од друга страна на еден форум ова го читам и можда и држи:

"My advice on tents (and I've done a fair bit of motorcycle camping) is to get a tent with two aluminum poles, freestanding, and buy a tent that has a capacity of one person greater than you need. Camping solo? Get a two person tent. And so on. The Honda tent is a gimmick. No serious camper would consider it. If you want to sleep in the car, do so, you don't need a tent."

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 05 Август 2014, 16:23:44 pm »
Ако инсталацијата е PIA, нема ни да помислиш да го носиш после второто кампирање.

Ем колата ти е врзана за шаторот. За да мрднеш со кола до овде/онде, мора екзибиции да праиш...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #20 на: 05 Август 2014, 16:28:14 pm »
Тоа читам дека многу лесно се закачува/одкачува од кола. Односно дека е само потенцијална опција што не ни мора да се користи.

И се слагам.. Ако е премногу комплицирано да се намести, тогаш се губи целата поента.

Исто се жалат дека пуштал вода преку патентите, ама наводно е средено

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #21 на: 05 Август 2014, 16:36:16 pm »
Инаку, финта е да возиш хонда и да имаш хонда шатор. :) И јас да имам Alfa шатор, ќе идам на кампување ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #22 на: 05 Август 2014, 16:40:46 pm »
Купи си и Хонда фрижидерче за во кола, мене ми е еден од омилените додатоци што ги имам ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #23 на: 05 Август 2014, 16:41:08 pm »
Инаку, финта е да возиш хонда и да имаш хонда шатор. :) И јас да имам Alfa шатор, ќе идам на кампување ;D

По Финта е да возиш Цитроен, а да имаш Хонда шатор :) Пошто таму кај што спиеш е побитно да е reliable :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #24 на: 05 Август 2014, 16:42:30 pm »
Купи си и Хонда фрижидерче за во кола, мене ми е еден од омилените додатоци што ги имам ;D

Добра идеја :) Секој викенд, одмор, девојка ми мкне фрижидерче ама онакво со пластични хладњаци (мора да бидат во фрижидер претходно, и држат пар саати ладно).

Колку чини орентационо Хонда фрижидерчето?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #25 на: 05 Август 2014, 16:50:55 pm »
Уф не знам, го купив далечната 2006 :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #26 на: 05 Август 2014, 17:05:45 pm »
Абе сеа... Ваљда немаш рефлектори за осветлување писта у багажникот ебаго :)

Мислам дека не е до толку голем ризик тоа. На крај краева, кога веќе е водоотпорен шаторот, зашто да би ти била задната врата цело време отворена? Башка би требало да можеш да ја исклучиш сијаличката :)

Па зашто така се спојува ЦР-В то со шаторот.. мада може и да се затвори вратата.. Како го читам како решени се повеќе ми се бендисува..

Како се снаоѓате за туширање и слично кога кампуваш по диви плажи/кампови? Или возиш до првиот туш во регуларен камп/плажа?

Или имавте некој монтажен/мобилен туш?

Купуеш пакла шишиња вода и се заплакнуеш за да тргнеш сол од себе :)
Се подразбира дека идењето на диви плажи не подразбира долготрајност, туку идеш се бањаш, се заплакнуеш, јадеш гиро, пиеш пиво, преспиваш у шатор, се бањаш наредниот ден пак, и шибаш дома. Откако ќе исконзумираш гиро и пиво наравно :)

Интересна идеја. Инаку поентата на врзаноста со кола е повеќе простор. Би се добило некој вид дневна и спална, или дел за ствари што ти се на дофат одма од внатре.. Не викам дека е нешто што мора, ама ако е иста цена со друг шатор со слична големина па што да не?

Од друга страна на еден форум ова го читам и можда и држи:

"My advice on tents (and I've done a fair bit of motorcycle camping) is to get a tent with two aluminum poles, freestanding, and buy a tent that has a capacity of one person greater than you need. Camping solo? Get a two person tent. And so on. The Honda tent is a gimmick. No serious camper would consider it. If you want to sleep in the car, do so, you don't need a tent."

Изузетно корисна работа. Ние немавме, ама најдовме у Германија и си пазаривме одма :) Башка се согласувам за второто :)

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #27 на: 05 Август 2014, 17:23:19 pm »
Ако може да се пронајдам во муабетот, само во поубава варијанта е што лани правевме муабет за Суперб Караван во кој заден дел со спуштени седишта ќе се стави душек со димензии 140цм на 180цм и да може комотно да се спие внатре со соборени задни седишта. Ако би сакал да се користи креветот, да се дотури туле одозгора на колата за багажот (или да се стави товарот врз душекот, па да се вади) зошто на каравани, тулето одлично си доаѓа. Значи зборувам за прописен домашен душек, дормео, со летвички од доле. Не на дување.

Од поглед на практичност, тоа ми беше мене замислата. Седнеш, возиш до плажата, се маткаш, па утре на друго место, и така натаму. Без распакување на ствари, без распакување на шатори. За викенд совршено итн.

Е сега ова е варијанта на тој муабет со шаторов. Значи спомна спиење во колата... Значи ако во Суперб собира 180цм душек, незнам колкав ќе собере во CRV. Верувам помалку, и незнам дали е практичен тој момент веќе со кревет внатре.

Значи одиме на шатор, барем за 3ца (ако сте двајца). И тоа би било тоа, колата слободна.

За да заштедиш на големината на шатор, ќе си ја блокираш колата, за да неможе или да се отежни употребата нејзина. Што не е некако логично. На пример спие госпожата, а ти си станал како и секогаш 2 саата пред неа, и палиш колата одиш до пекара свежи ствари, од пиљарата свежа салата и доручекот е готов. Тоа ми е негативност, е сега ако ти носиш точак (зошто љубиш) тоа би се анулирало. Обично сите по камповиве со големи приколки се на точак базирани, баш од вакви причини, да не палиш кола.

Друга ситница се отворите, во шатор секогаш треба да е што е можно позатворено, и сите дупки да се со мрежа за да не ти влезе мечка - овај инсекти. Јас дома неможам без мрежа (во близина на паркот), а камо ли во камп, а уште покамоли во полудив камп. Дали се затвора шаторот убаво за да не влегуваат штетници, или не? Ситна, но битна карактеристика.

Прашањето е „дали нависитна си помагаш со врзување на колата со шаторот, или си одмагаш“?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3082
« Одговори #28 на: 06 Август 2014, 13:51:23 pm »
Се слагам со Дени, и јас би идел на соло шатор.

Тоа со душекот у кола го видов летово на одмор, словенци патуваа со комбе Opel со седишта за 8-9 души, само позади имаа душек од кревет, и сите пропратни ствари - плинско, 20Л вода. Интересна работа за гето одмор.