Ostaj sto se izmaciv pa I ova "majstorive" se koj od koj trojca razlicno mi kazaa a vo pss pa ne ni znaea da mi kazat sto e problemot... ako ne ja opraam do vtornik sam ke ja nosam na ovlasten servis
друже... голема грешка правиш.. мајсторите не се кој од кој... однеси ја на мајстор и речи:
-мајсторе, ми крцка нешто кога правам вака и вака... он ке ти даде дијагноза и цена.. му викаш ок, еве ти ја оправи ја, за колку време да дојдам? доаѓаш по зададеното време, седнуваш и пробуваш.. ако не крцка тоа е тоа.. ако крцка, се враќаш и му викаш мајсторе, сеуште крцка, не си го отклонил дефектот... претходната дијагноза и сервисирање не ме интересира колку те коштало, правиме ресет, постави нова дијагноза и кажи кога да дојдам и да си ја земам и колку ке кошта...
а вака, ти идеш на мјастор, да ти постави дијагноза, сакаш он да ти каже а ти сам да си го купиш делот и да го смениш.. е па неиде бе брат.. тој мајстор живее од тоа.. во последно време се искурназија повекето мајстори и не ти кажуваат што е расипано или не ти кажуваат детално или па лажат кога ке те сетат дека сакаш само беспари дијагноза...
нај курнзи се оние што ке ти речат, остави, ке растуриме и ке видиме... ако прифатиш, си се фатил на орото и ке го доиграш, ама и он ке мора да доигра.. ке го најде крцкањето што е и ке го оправи. што и да крцка ЕДНА РАБОТА КРЦКА... неможе да ти каже дека не ти чинело и балансштангла, и летва и крстач и 3 јабучици...
затоа, однеси колата на мајстор, остави му ја и ке ја среди. ние овде на форум, многу многу неможеме да ти помогнеме, чим не успеавме после 3 страни објаснување... но кога веке си запнал да го решиш (а тоа е одлчно) извести не што било.. како и мене така и другите, верувам јако ги интересира што испадна после волку малтретирање (твое) околу дефектов што може и не е ништо страшно..
поззз