Автор Тема: Европски пасоши и странско државјанство  (Прочитано 152494 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Европски пасоши и странско државјанство
« Одговори #615 на: 12 Септември 2020, 12:11:06 pm »
67% isplakaat drugar koj sekojdnevno se druzime bese na kurzarbeit.Jas na rabota bev samo edna nedela na 'prinuden' odmor,plateno i drugoto ne go osetivne,tuku naprotiv imame zgolemen obem na rabota. :(
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cicko Kumplug

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #616 на: 17 Февруари 2021, 17:13:53 pm »
Здраво, дали има некој со скоро излезен БГ пасош, ми треба информација за  пријава на адреса во БГ, некој што посредува за тоа?

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #617 на: 17 Февруари 2021, 20:10:29 pm »
Здраво, дали има некој со скоро излезен БГ пасош, ми треба информација за  пријава на адреса во БГ, некој што посредува за тоа?

Да го вратиш македонскиот

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #618 на: 10 Јули 2022, 14:36:57 pm »
 Не е пишано во темава повеќе од 1 година,можеби некој ќе осудува,најверојатно ќе осудува покрај целава политичка ситуација,но политика не ме интересира.

Минатата недела после 5години почната процедура излезе Бг државјанството,некаде на почетокот од август ќе одам да го подигнам,па како е редот пасош и лична карта и здравје некаде напролет 2023 се планира заминување од вукојебинава.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #619 на: 10 Јули 2022, 17:30:53 pm »
More gitla tamu, se potpisavte bugari site pa sea ke protestirame od jutra do sutra.

A posle od nemacka site se patrioti

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #620 на: 10 Јули 2022, 17:35:28 pm »
Голема вајстина...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #621 на: 10 Јули 2022, 18:41:19 pm »
Не е пишано во темава повеќе од 1 година,можеби некој ќе осудува,најверојатно ќе осудува покрај целава политичка ситуација,но политика не ме интересира.

Минатата недела после 5години почната процедура излезе Бг државјанството,некаде на почетокот од август ќе одам да го подигнам,па како е редот пасош и лична карта и здравје некаде напролет 2023 се планира заминување од вукојебинава.

Честито и среќно понатаму, што побрзо да се спасиш од тука.
А за осудување, те боли патката :)

Патриотизам, да се намочам јас на патриотизмот.
Уште пред десетина години ми велеа пријатели, кога почнаа да вадат бугарски документи, пред се за да си купат Голф од бугарија и да го возат со бугарски таблици... ама глупо било, јас сум чисто македонче од битолската околија...
Џенем фатија по државите, никој не се вратил, а богами и не се жалат и не играат на картата „Орелски криља как да си метнам и дома да и прелетнам“. Се спасија од овде да ги трти кој ќе стигни, опинци непорастени, неизживеани, замочвани насколија оти со ракавите мрсулите си ги бришеја... сега истите министри, директори, советници...
Ти ебам јас патриотизмот и протестите за некој да си го смести дебелио газ во кожна фотеља и да се гои на наша сметка.
Ти ебам јас татковината во која сум граѓанин од 7ми ред.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #622 на: 10 Јули 2022, 18:44:08 pm »
More gitla tamu, se potpisavte bugari site pa sea ke protestirame od jutra do sutra.

A posle od nemacka site se patrioti

Гитла можеш по дома да им зборуваш на домашните,по форуми малку воздржи се,а моја препорака ти е во очи немој со таков речник оти може ќе накапиш на некој од партиските војничиња како тебе само од другата партија па да го јадеш со по некој шамар.Како што е тргнато за некоја година ќе останат само партиските војничиња па веројатноста да го јадеш ќе биде поголема.

Нит протестирам нит сум протестирал,нит сум партиски определен нит ме интересира политика,тоа што ме интересира е покултурна и побезбедна средина,во која ќе можам  подобро и поквалитетно да живеам,  во која ги нема оние дно личности да не потенцирам како кој,кои секој еден го осудуваат и користат горно планински речник како вие.

Се надевам во иднина ќе ги смириш страстите и говорот на омраза пред да......

« Последно менување: 10 Јули 2022, 18:49:19 pm AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #623 на: 10 Јули 2022, 18:50:18 pm »
Za tie kako tebe site osven ti sme partiski vojnici. Licno odamna ne ni glasam na izbori nitu veke odam po protesti poshto veke se e borba za vlast
 I mene ne me interesira politika ama koa se potpisuvash deka si bugarin i taka edno stotici iljadi sega nekoj tamu ni vika na site da si potpiseme.

Epa izvini ama gitla. Inaku “gitla” neznam so tolku te povredi.

Eve na drug nacin. Brkaj rabota druze i so sreka kaj so ke odish.

A za da si odish ima i drug nacin normalen bez da se potpises deka ne si toa shto si tuku deka si neshto so ti kazuvaat deka si.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #624 на: 10 Јули 2022, 19:42:27 pm »
Пример со работна виза. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #625 на: 10 Јули 2022, 20:07:57 pm »
За 5 години колку што е чекано за пасошот, можело по нормална процедура 2 пати да се добие работна виза во било која европаска држава. Потешко е во секој случај и бара повеќе личен ангажман. Ова од искуство го кажувам.
Зини да ти кажу.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #626 на: 10 Јули 2022, 20:09:13 pm »
Изминативе неколку години, иако сум србин, сфатив дека сум поголем македонец од македонците, ама за жал гледам дека самите од себе си патиме па дигнав и јас раце. Самите се продадовме, ниеден политичар не ни е крив!
А тоа дека има опции без европски пасош да се замине, има еден тон, од лично искуство.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #627 на: 10 Јули 2022, 20:12:01 pm »
Цитат
bez da se potpises deka ne si toa shto si tuku deka si neshto so ti kazuvaat deka si.

Значи дека си нешто што ти кажуваат дека си, а не дека се потпишуваш дека не си тоа што си ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #628 на: 10 Јули 2022, 20:24:09 pm »
Se zbuniv. Sorry za bad language ama mnogu sum nakurcen poslednive nedela dena.

Izvini @AUDI ti naleta prv na nervozata.

Ne sum ni clen ni simpatizer na nikoj. Ni gi sakam ovie na vlast nitu pa drugive.

Zal mi e so protest za bitna rabota e samo alatka za borba za vlast i toa e toa.

Koj ke si najde care po svetov ke se otarasi barem od toa

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #629 на: 10 Јули 2022, 20:38:01 pm »
Ќе проба ќе види, а дека во Немачка ќе бидиш граѓанин од прв ред, мало морген што би се рекло. Секогаш ќе те гледаат како странец швабите, за во институциите ќе си бркаш работа како и секој друг нема збор за тоа.

Затоа одете кај ќе одите, ама не плукајте по тоа кај што сте пораснале и кај што ќе се враќате на одмор, оти :"не чини"...јас лично да соберам некоја банка плус, за некоја посигурна иднина и aufwiedersehen.

И да, кој што ќе иди навака, не земајте многу алишта, нема да ви требаат со нивниот начин на живот  ;D