Не е пишано во темава повеќе од 1 година,можеби некој ќе осудува,најверојатно ќе осудува покрај целава политичка ситуација,но политика не ме интересира.
Минатата недела после 5години почната процедура излезе Бг државјанството,некаде на почетокот од август ќе одам да го подигнам,па како е редот пасош и лична карта и здравје некаде напролет 2023 се планира заминување од вукојебинава.
Честито и среќно понатаму, што побрзо да се спасиш од тука.
А за осудување, те боли патката

Патриотизам, да се намочам јас на патриотизмот.
Уште пред десетина години ми велеа пријатели, кога почнаа да вадат бугарски документи, пред се за да си купат Голф од бугарија и да го возат со бугарски таблици... ама глупо било, јас сум чисто македонче од битолската околија...
Џенем фатија по државите, никој не се вратил, а богами и не се жалат и не играат на картата „Орелски криља как да си метнам и дома да и прелетнам“. Се спасија од овде да ги трти кој ќе стигни, опинци непорастени, неизживеани, замочвани насколија оти со ракавите мрсулите си ги бришеја... сега истите министри, директори, советници...
Ти ебам јас патриотизмот и протестите за некој да си го смести дебелио газ во кожна фотеља и да се гои на наша сметка.
Ти ебам јас татковината во која сум граѓанин од 7ми ред.