Прво скокни па речи Оп...нели?
Значи прво да ја поминеме оваа втора фаза па за натаму ќе видиме.
Реално гледано, од последен пат што сум ги гледал, најголем пад во квалитетот имаат Литванија и Грција, иако воопшто Евроската кошарка не ни заликува на тоа што беше некогаш.
Од горе наведените, шанси имаме со сите Екипи кои играат на шут, односно со добра однбрана да се смали процентот на шут и да се победи.
Сите останати кои играат добро и под кошевите, односно имаат плус квалитетни крила и центри, се преголем залак за нас.
Германија е репрезентација која може најлесно да се добие од гореспоменатите според мене !
Нивната колективна игра со понзатото мото Дај му ја на Дирк и гледај како ќе даде кош...е шанса за со добра одбрана на него (и малку да нема ден) да ги добиеме.
Со сите други споменати многу тешко ќе излеземе на крај.
Ама како што кажав нели..прво треба ова да се помине...после ќе праиме анализи ! 
Така е ама ај реков а го направиме малце по интересно со (ако може да кажам) некој си "Анализи"
Значи се сложувам за Германија, иако пред првенството двете пријателски ги изгубивме, не здробија(само не во баскет туку во тепање).
Проблемот е што нема шанси да идат даље, без бодови ќе вкрстуваат со другата група а мислам дека немаат доволно квалитет да се умешааат и да бутнат надвор некој од овие гиганти.
За другиве Литванците би требало да пробаме да им влеземе у џигер АМА првенството се одржува кај нив, тоа е страшна предност во денешницава, не би дозволиле ние а ги тепаме, башка многу пари се во игра.
А за другиве верувај ми освен со Србите се друго ќе биде покољ, или да имаме среќа а не потценат па да ни влезат со некој си втор тим, иако кај нив и вториот тим е исто добар колку и првиот.