Автор Тема: Зелен картон  (Прочитано 32469 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Зелен картон
« Одговори #45 на: 02 Јули 2012, 15:21:47 pm »
ПА зошто во законот стои дека на автопат несмее да излезе возило кое неможе да развие повеќе од 80 км/ч ???

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #46 на: 02 Јули 2012, 15:26:46 pm »
ПА зошто во законот стои дека на автопат несмее да излезе возило кое неможе да развие повеќе од 80 км/ч ???

затоа што тракторот има и кубикажа и коњажа.... значи може да излезе на автопат?

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #47 на: 02 Јули 2012, 16:16:46 pm »
Скутер може да го однесеш каде сакаш само го товараш и го носиш кај што ти треба дали е надвор од градот или надвор од државата нема никаква врска, а плус до секоја граница може да се стигне и по други регионални патишта, или имаш опција вози по автопат и спремисе за 50е. или 25 поени. Јас до сега имам најмалку едно 20 пати возено по автопат па еве жив сум не ме изедоа џандарите  ;D

Зелен картон за скутер е околу 5500ден.

На автопат може да излезе секое возило кое е предвидено да се вклучува во сообраќај и притоа максималната дозволена брзина не е помала од 60км/х. за ова сум 100% сигурен

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #48 на: 03 Јули 2012, 01:25:47 am »

затоа што тракторот има и кубикажа и коњажа.... значи може да излезе на автопат?

неможе... затоа што во законот стои дека и земјоделски машини (трактори, комбајни, сеалки, жнеалки и слично) како и запрежни возила не смеат на автопат да идат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #49 на: 03 Јули 2012, 10:19:01 am »
Автопатот е за моторни возила...get over it  :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #50 на: 30 Октомври 2013, 23:45:25 pm »
Стилото го регистрирав месецов, алфата ми е за регистрација следниот месец. Треба да одам вон границите. И за едната и за другата кола зеленбач ми е 90е.

Секако дека за Стилто е рационално да се извади зелен картон, освен ако нешто не се променило во државава па да може да се извади зелен за 1 или 3 месеци. Тогаш би извадил за алфата.

Е па праашањето е: Да не се променило во оваа пљачкашка вукоје*ина нешто околу зелениве картони, а ја да не знам?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mmm121

• Сениор
Одг: Re: Зелен картон
« Одговори #51 на: 30 Октомври 2013, 23:48:18 pm »
А стилото колку коња е?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #52 на: 30 Октомври 2013, 23:49:06 pm »
95 (70kw) Иста е цената на зелен картон за двете возила.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mmm121

• Сениор
Одг: Re: Зелен картон
« Одговори #53 на: 30 Октомври 2013, 23:50:59 pm »
Нема шанси, дај графиконот од аутотек да видам.... :P

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #54 на: 30 Октомври 2013, 23:51:54 pm »
Ништо се нема променето Симо, се си знаеш од порано, спреми со 90 евра.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #55 на: 30 Октомври 2013, 23:53:52 pm »
Така де, да си прашав јас само...
И онака сега во моментов повеќе ми одговара со стилото да одам поради товарниот простор со легната задна клупа.

За на одмор - ќе видиме... :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #56 на: 30 Јуни 2014, 01:59:54 am »
Што документ треба да вадам за да не ми прават проблем во странство со колата, која што во сообраќајна гласи на татко ми? На страната на АМСМ ја отворив тоа дозволата за користење туѓо моторно возило во странство, ама по содрижната и составот сфатив дека тоа, е всушност документ кој што фирмите им го издаваат на вработените.

Ме интересира дали и колку пред време можам да ја регистрирам колата?

И ова последново знам дека не може, ама да прашам да не случајно направиле промена со зелениве картони, па да има опција да се издаваат на некој пократок период ако ти е при крај регистрацијата?

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #57 на: 30 Јуни 2014, 02:37:21 am »
Полномошно, ако идеш без, а ништо не ти треба ако идеш со татко ти, за друго незнам

За второто мислам можеш,  но ако регистрацијата ти е 1 месец пред истек, еден познаник направи така, а да си продолжи од датумот кој е вметнат на сообраќајна, освен ако не ме лажеше дека ја регистрирал пред време
No turbo, no fun :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #58 на: 30 Јуни 2014, 08:48:41 am »
Обавезно дозвола за управување туѓо возило во странство. Ќе се прошетате до АМСМ и ќе завршите работа за 5 минути. Мислам дека треба и двајцата да носите пасош со вас пошто дозволата е врзана со број на пасош.

За регистрација, не повеќе од 30 дена пред истекот на регистрацијата мислам дека е правилото.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #59 на: 30 Јуни 2014, 16:04:06 pm »
ДА, полномошно требит, денес си извадив јас, 550 денари у здружение у Карпош, 2ипол минути работа (ако тетката не ти утне некоја буква) :D
И пред некој ден Зелен картон извадив, 3700 денари :)

Утре - Сервис :)

После тоа перење мазење и спремни за на пат