Автор Тема: Совет за купување половно возило (до 6000еур во германија)  (Прочитано 3980 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Здраво форумџии! Со намера сум да купам половен автомотбил сега во август. прв автомобил ми беше дизел, втор бензин, а сега третиов како ќе кажете вие, во германија од каде што сакам да ја земам сите дизели се DPF, а кај нас еуро нормата не значи и поефтина регистрација, а дефектот е скап... во размислување сум за следниве автомобили:
Honda Civic (ако е бензин би и ставил плин само незнам колку чини)
Golf 5 2.0 тди(мислам дека е преценет и ретки се примероците со помалку км за сумата што ја имам)
Мазда 3 143нр дизел
Субару импреца 2.0 бензин (лош ентериер)
Сеат Леон 2.0 ТДИ (ентериерот не ми се допаѓа)
Пежо 308 хди  (симпатично со голем багажник)

Опремата не ми е битна, но добро е да ја има, силата на моторот ми е најважна, услов е да е барем над 120нр и да е добра за забрзување и престигнување. Поретко ќе ја возам јас, почесто сопругата, а бидејќи наскоро фамилијата ќе ми се дуплира не е лошо да има и поголем багажник. Ако администраторите не ја избришат темата се надевам дека ќе ми помогнете да направам правилен избор.

Се читаме

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
Јас пред неколку недели барав да купам кола. Не се разбирам во коли али сите што ги прашав, дали мајстори или некој што се разбира викаа да бегам од 2.0 ТДИ моторот на Голф 5. Или било која друга кола која што го користи истиот.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Гледај возилото да не е од прекупец, да е од газда кој планира да го продава во германија, кога бараш на мобиле.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
Голфот и Леонот го носат истиот (проблематичен) мотор. Така да поарно да ги елиминираш. Пежото ти е 1.6 хди и има 109кс, а ти бараш 120. Јас возам кола со истиот мотор и можам да кажам дека е доста солиден, повлекува кога е потребно, а е крајно економичен. Така да овие 10 кс мислам дека не треба да те предомислат. На сликите се гледа дека е здрава кола и има тон опрема.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Можеби попаметно е да одиш на 1.9TDI моторот со 105 или 130 или 150кс во некое тело на А3.

Некое вакво одма би земал на твое место, утре веќе ќе го возев.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a3-audi-a3-8p-1-9-tdi-heroldsberg/194509065.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=22&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minPrice=4500&maxPrice=6000&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a3-1-9-tdi-ambition-vs-schwenningen/196049063.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=22&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minPrice=4500&maxPrice=6000&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a3-1-9-tdi-atm-93700km-klimaaut-6-x-airbags-esp-bayreuth/195838164.html?lang=en&pageNumber=6&__lp=22&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minPrice=4500&maxPrice=6000&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a3-1-9-tdi-s-line-sportpaket-plus-grevenbroich/191977428.html?lang=en&pageNumber=6&__lp=22&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minPrice=4500&maxPrice=6000&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a3-sportback-1-9-tdi-ambiente-bruxelles/195866040.html?lang=en&pageNumber=22&__lp=22&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minPrice=4500&maxPrice=6000&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

Кој и да го земеш од 1.9тди може да го однесеш во Автотек, ако си во Скопје или таму некаде по Германијата и да го дигнат на 130, 150, 180кс - колку ти треба.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Ајде да се пофалам... Погоре напишаното не важи, кога се работи за кола за жена, секој ден нови желби, а апетитите растат... Ова е конечниот избор, моментално е на БГ таблици, да видиме дали ќе легне, па доколку не треба да ја менуваме ќе ја ставиме на МК... Ја најдов случајно во Швајцарија, одржувана во БМВ со комплет сервисна историја со сите фискални сметки и работни налози во неа, од опрема има скоро се + М спорт пакет со кожни седишта со електрично странично пумпање дрн дрн и слично. 17ки бандажи со летни + оригиналните БМВ алу со зимни гуми 16.
Да си дојдам МК за некој ден ќе има детални слики, а ако има собир и ако мо го дадат ќе дојдам со него хахах
Ви посакувам на сите да си купите што сакате, или уште подобро, да ви купат ;)
« Последно менување: 08 Август 2014, 22:32:26 pm MAPJAH »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Што мотор ?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Предниот браник сигурно ли е негов?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Незнам дали е негов, и одзади  браникот е М серија и салонот е рекаро, како и да е сега е негов :P

« Последно менување: 08 Август 2014, 22:32:52 pm MAPJAH »

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Јас пред неколку недели барав да купам кола. Не се разбирам во коли али сите што ги прашав, дали мајстори или некој што се разбира викаа да бегам од 2.0 ТДИ моторот на Голф 5. Или било која друга кола која што го користи истиот.

А Што му фали на моторот ? Пријател кој не гаси кола, само тој мотор го бара.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #11 на: 01 Август 2014, 12:00:37 pm »
Има доста 2.0 возила со над 300 000км по огласите, да не добар сигурно нема да поминат по толку км...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Со здравје да си ја возиш Мацко, па и да се пофалиш кога ќе ставиш две рекаро седишта одпозади :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Fala Sase ti ja imas videno povekje od mene, jas samo ja dogovoriv i si zaminav, si idam od ponedelnik pa kje ja povozime :)))

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Да ти кажам право кај Докторот пред зграда е скоро секој скоро па багиди ја гледам. Супер си е количето стегнато. Едни гуми само и терај го на одмор :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA