Автор Тема: Автомобил што најпријатно ве изненадил  (Прочитано 16393 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Автомобил што најпријатно ве изненадил
« на: 26 Јануари 2011, 02:19:20 am »
Значи еве, нешто што уопште не сте го очекувале од некоја кола, а испаднало баш таа кола ептен да ви направи мерак.
Јасна ми е идејава? Ај фидбек, за дали е доволно јасно што сакам да кажам, па да тераме даље :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Автомобил што најпријатно ве изненадил
« Одговори #1 на: 26 Јануари 2011, 02:44:55 am »
Под услов да бидам погрешно сфатен...
Најпријатно бев изненаден од Мерцедес Е 400 ЦДи, ремапиран со АМГ пакет и целата опрема што постои. Очекував да биде брзо и префинето, луксуз, лудница од кола. Испадна дека е барем 10 пати подобро од што мислев. Освен 700Нм во стомак што те маваат со 7 степен пренос кој не то остава да мрднеш и кожни седишта во кои пропаѓаш преку 5 сантима, ненормално возење. Па уште и 9 литри низ град, па, па, па, па... Безобразно добро!

Ме изненадила Фабиа, со тоа што е стварно мноооогу подобро возило од што изгледа. Стварно пресврт ми направи на целата марка, а Суперб ме остави подзинат.

За крај Голф 6 1.4 ТСи кој знам дека е фантастичен, ама не ми се веруваше дека на моето малтретирање потроши 7.0 литри. Ме остави без зборови.
« Последно менување: 26 Јануари 2011, 03:00:41 am Deni »

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2 на: 26 Јануари 2011, 03:48:58 am »
X5 35д феноменално ауто 2 турбини кога ќе се уклучат шо вика кларксон sweet mother of god, ме има исто изненадо и ленд крузер колку не е шминкерски џип туку е брутален теренец у права смисла на зборот. најизненаден сум од мојот гетз зашто? затоа што кога ќе помислев на кореец онака ми доаѓаше блах ама од кога сплетот на околности испадна таков да денеска поседувам кореец всушност требаше да се случи да го имам за да осетам колку навистина не е блах и колку е добра за цената што ја имаше има уште време да се докажува не планирам да ја продавам па ќе видиме дали ќе продолжи да ме изненадува пријатно се разбира. изненаден сум исто и хонда цивик седан 98ма година ми се чини дека беше не од брзината и од моторот туку како се понашаше на стража како само добро држење има колата свака им част на хонда мислам дека тоа ми беше најбрзата вожња на стража на моменти стрелката 130-140 покажуваше и згора на се жена возеше али колата како се понашаше мислам дека коли класа погоре може вода да и носат :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3 на: 26 Јануари 2011, 08:57:18 am »
Mitsubishi Colt 1.1

Pred redizajnot. Mozes da se izgubis vnatre od sto e golemo. Meki makterijali vo vnatresnosta. Udobno podvozje. Zabavno za vozenje. Motorot 1.1 e svetlosni godini pred 1.0 i 1.2 motorite vo Opel i W. Ima i ekonomija, no koga ke go zacedis vo 7.000 znae i dobro da povleci a pritoa i zvukot sto go proizveduva e interesen. Nema podobar paket na mala kola, se si ima.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #4 на: 26 Јануари 2011, 09:02:36 am »
Skoda Octavia RS.
2000 cm3 - Turbo benzinec.
200 km/h vo Octavia RS..kako 100 km/h vo sekoe drugo auto: tivka, lesno upravliva, odlicno dampirana, udobna iako bese spustena, so 18 ki bandazi i fabricki sportski bucket sedista.
Za performansite nema da zboruvam bidejki bese cipuvana na 240 KS..taka da jasno e.
Trebase i trka da padne..ali nisto na kraj.
« Последно менување: 26 Јануари 2011, 09:05:16 am Stratro »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5 на: 26 Јануари 2011, 09:09:53 am »
Nikogas ne e kasno za trka ;) Mislam deka ke bides vo minimalno vodstvo.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #6 на: 26 Јануари 2011, 10:02:20 am »
Хм.. Аутце што комплетно ме има изненадено со тоа колку е уствари интересно, е Сузуки Алто. Сеа ќе речете.. Ајде бе, конзерва на тркала со AIWA системче место средишна конзола. Али мене ме изненади потпуно, ваљда пошто истиот ден возев Seat Exeo, новата Astra, Kia Soul, Honda Insight и уште пар ствари и влегов во него со најниски можни очекувања.

Аутцето ме изненади по просторност, еластичност и општо позитивен впечаток. Да, поружно е од Гоце Арнаудов после една од неговите легендарни бурни ноќи.. Али ме изненади ептем.

Друго ауто што ме изненади по квалитет и финална изработка е Крузот. Не очекував од она што до вчера беше Даеву да напраат толку комплетно возило (осим тој 1.6 моторот... Угх..). И на крај, еден од најпозитивните впечатоци ми ги има оставено Шкода Јети, иако не очекував до толку.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #7 на: 26 Јануари 2011, 10:05:28 am »
Може нема да ви се верува, ама едно од најинтересни и најпријатни изненадувања ми било... Ар ју реди?... Вејт фор ит... :)  Hyundai i10!!

Да да! Токму така!! Најмногу поради тоа што, апсолутно НИШТО не очекував од колава! Не е нити меѓу поубавите градски малишани, нити па може да се пофали со било што :) Арно ама, кога го возев количево, со 1.0 глушец под хауба, абе толку сум се смеел, толку ми било убоо, шо да ви распраам... Ко што кажуеше еден мој колега, „Ролерка за слонови“... И боље објаснување па и нема! Едноставно, мало, неамбициозно, малтене трол од количе, што те прави среќен :)

Deni го спомна Superb-от... Не можам да се согласам поише со тебе... И тоа ми е едно од најголеми и најубави изненадувања у ауто свет... Врвно пакување, одлични возни својства и моторизација, по најприфатлива цена у свет... Боље и не заслужуем :)

Има уште, ама сеа за сеа толку, пошо ако ги пишам сите, никој нема да прочита толку ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8 на: 26 Јануари 2011, 10:13:40 am »
Superbot e bas toa - super! odlicna voznja i izolacija i najgolem prostor za super cena.

daj spoedli malku poveke, sto ve izraduva kaj Alto i I10 ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #9 на: 26 Јануари 2011, 10:20:02 am »
Абе ко што кажав... i10 е такво најнепретенциозното и најнеамбициозното количе што сум го видел... Не може да се пофали со било што! Тоа ја што го возев, немаше ни централна брава, а не па даљинско... Внатре, такво, различни нијанси на сиво, со тврдичка пластика, и толку :) Изненади просторот, поготово позади, имајќи предвид дека не сум баш малечок :)
Моторот, не е ни мотор, туку е нервозен глушец (Џери), што коа ке му опцуеш мајка (т.е. стиснеш гас), се нервира до безвест, и вика, и трча брзо брзо на колцето што ги движи предните тркала... И како што Џери трча трча трча, тебе (или можеби само во мојот случај беше така ;D) ти се разубавува денот, и ти се шири устата од осмех, па коа ке излезеш од колата, изглеаш ко да си лапнал закачалка... Very happy car :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #10 на: 26 Јануари 2011, 10:55:26 am »
Како што напомена и колегата со плав тен, нема нешто што е опипливо добро (или подобро од другите енивеј), али самото пристапување кон колата со ептем ниски очекувања си го праи своето.. Ај ентериерот на Алто-то не е комплет сиво, али нит има убава пластика, нит е нешто посебно убаво дизајниран, ама комбинацијата од мало аутце, нервозничко моторче и надмашување на очекувањата, прави да се осеќаш забавно додека го возиш.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #11 на: 31 Јануари 2011, 15:34:36 pm »
Мене највише ме има изненадено Сеат кордоба 1.6 ср . Луда работа, количето тоа време го возеше татко ми беше стегнато со добри гумички едноставно прва лига. За вожња да не правам муабет, бев д Охрид и назад на два пати, 200 идеше од шала брзо оса гаста и звукот ненормално пружање на адреналин, дури неќам да зборам ама се имав фатно си еден џип нема да кажам кој за да не добијам одма реплики, кој малте не го искинав а би требало да е доста побрз, едино може проблем да му било затоа што беше малце угорничаво.   

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #12 на: 29 Декември 2015, 14:09:08 pm »
1999 VW Polo 6N 1.6 16v GTI.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда